Categorie Informatie


Informatie

Trendy kleurassociaties voor de herfst winter 2018-2019

Een variatie van groen die de natuur oproept Aan het einde van het jaar staat groen in de schijnwerpers. Van kaki tot mosgroen, het interieuruniversum krijgt accenten van kreupelhout of weiland met tonen subtiel getint met delicatesse. Deze zeer plantaardige tonen zweven een nostalgisch briesje aan de binneninrichting, mooie evocatie van buitenwandelingen enigszins gedegradeerd vanwege dreigende vorst.
Lees Verder
Informatie

Design: rondheid staat in de kijker!

Rechte en strakke lijnen? Er zijn het zat! Het moet gezegd worden, de Scandinavische stijl en de minimalistische hadden het effect van het opschonen van onze interieurs door ze soms een beetje te star en onpersoonlijk te maken. Om dit te verhelpen, creëren de ontwerpers voortdurend meubels en decoratieve objecten met boeiende en geruststellende rondingen.
Lees Verder
Informatie

5 posters die je muren aankleden

Het is niet eenvoudig om de vele muren van een huis te kleden. Een paar posters zijn echter voldoende! Je hoeft alleen degene te vinden die je leuk vindt, die overeenkomen met de inrichting van je interieur en ook met de kleuren die al in je huis aanwezig zijn. Om je te helpen de juiste keuze te maken, zijn hier 5 stijlen van posters die je muren zullen versieren.
Lees Verder
Informatie

Decryptie: de maximalistische trend

Decomplex in het gezicht van de alomtegenwoordigheid van de minimalist, bevrijd jezelf van de dictaten van opslag en laat je interieur echt leven ... Dit is wat een maximalistisch decor ons biedt! Zeg vaarwel tegen de strakke stijlen en onberispelijke tinten die het Scandinavische decor de afgelopen jaren hebben veroorzaakt. Omgekeerd bevestigt de maximalistische decoratie zijn karakter en daagt hij alle excentriciteiten uit!
Lees Verder
Informatie

Engelse stijl: zijn of niet zijn

De Engelse stijl is nieuwsgierig dat het op verschillende manieren komt, de ene heel klassiek "zo Brits", de andere volledig excentriek en ronduit "schokkend". Dus de keuze is aan jou. De eerste wordt gecombineerd in de modus van comfort, met grote diepe banken, afgezet met een stuurwiel dat hun voeten verbergt, en vaak bedekt met een stof met bloemenbloemen in een goede toon.
Lees Verder
Informatie

Kunstbloemen: het grote bluf!

Wie had ooit gedacht dat "nepbloemen" weer in de mode zouden zijn? Volgens het Amerikaanse tijdschrift Florists Review is 70% van de aankopen van kunstbloemen bedoeld voor de decoratie van het huis (tegen 23% te bieden en 7% om het te versieren werkplek) en het belangrijkste aankoopcriterium (65%) is de gelijkenis met de verse bloem (vergeleken met 35% voor de prijs).
Lees Verder
Informatie

Hoe kunt u uw trapleuning het beste ontwerpen?

De trapleuning: vooral veiligheidsuitrusting De trapleuning speelt dezelfde rol als een leuning: het moet voorkomen dat iemand er doorheen gaat. Ook zal het nodig zijn om te kiezen voor een hoogte van minimaal 90 centimeter tussen de trap en de leuning, dat wil zeggen het bovenste gedeelte van de trap.
Lees Verder
Informatie

Een vitaminetafel voor 8 voor minder dan 15 euro

We houden van deze aardewerk borden in trendy kleuren: morello-kers, pruim of mango. Verkocht tegen zeer redelijke prijzen: 1,90 euro per bord bij Alinéa! Een geweldige kans om het meest Boheemse diner van het seizoen te organiseren zonder de bank te breken. Een fruitig trio om te mixen zonder matiging op je tafel.
Lees Verder
Informatie

Lus gordijnen

Leg op een verzamelde kop 4 tot 7 cm vanaf de bovenkant van het gordijn, speld en naai met twee rechte beten uw verzamelde tape. Vergeet niet dat hoe zwaarder de stof en hoe groter de breedte, hoe breder je plooiband. 5 Trek aan de schroefdraden die het lint uitrusten en vorm uw plooien om de gewenste breedte te verkrijgen.
Lees Verder
Informatie

Boheemse of nomadische geest

Nomadisme is in de mode, de vermenging van stijlen is een hit en bij uitbreiding wortelt de Boheemse geest in decoratie. "Bohemen, Bohemen, dat betekende, we zijn blij ...", zong Aznavour al! Een woord dat de vrijheid oproept om te leven volgens uw wensen, zonder enige beperking, zelfs niet esthetisch.
Lees Verder
Informatie

4 sferen voor een trendy en eng Halloween

Men geloofde dat het uit de mode was, maar het Halloween-feest heeft nog steeds veel volgers. En als de kinderen er dol op zijn, lijken de ouderen er steeds meer belangstelling voor te vinden. Pinterest is het bewijs, want het zit vol met originele ideeën om een ​​decor te creëren dat net zo eng als leuk is! Dat is goed, we hebben de beste ideeën om terreur in je interieur te brengen.
Lees Verder
Informatie

10 Chesterfield "zeer Brits"

Ben je een fan van James Bond of "bolhoed en leren laarzen"? Dan zijn de Chesterfield-banken en fauteuils voor jou gemaakt. Met hun karakteristieke bekleding en hun grote kussens symboliseren ze perfect Engelse meubels. Maar als we nog steeds traditionele Chesterfields vinden met prachtig gepatineerd leer, is het nu ook mogelijk om ze te vinden met zilverachtige tinten, karmijnrood en zelfs opblaasbare versies die doen denken aan de eerste exploits van Philippe Starck.
Lees Verder
Informatie

Onze tips voor het verbergen van lelijke kabels

In de buurt van de tv-hoek, het kantoor of zelfs in de keuken, hebben elektrische kabels altijd de vervelende neiging om terrein te winnen en verstrikt te raken. Resultaat? Ze geven de indruk van wanorde en bederven de inrichting van uw interieur. Er zijn echter veel tips om van uw verbindingen een decoratief element te maken.
Lees Verder
Informatie

Creëer een eigentijdse tuin

Hoe een zeer persoonlijke toets aan uw tuin te geven zodat deze representatief is voor uw levensstijl en uw smaak. Eric Vallet, tuinarchitect, manager van het bedrijf Arbora paysagiste des Pays de La Loire, in Torfou (49), geeft ons zijn advies. Geïnterviewd door Charlotte Cousin Wat zijn de belangrijkste soorten tuinen en hun bijzonderheden?
Lees Verder
Informatie

Klokken hun tijd vooruit

De dagen van de oude klokken van grootmoeder zijn voorbij, die zelfs de meest ontwaakte zachtjes klapten en schommelden. De klokken bevinden zich nu in het tijdperk van decoratie en design en tonen resoluut moderne, ongewone of ronduit onconventionele looks. De specialist Karlsson biedt dus verschillende resoluut ontworpen modellen zoals de "Doe het zelf" klok (Doe het zelf!
Lees Verder
Informatie

Welke reisherinneringen om je interieur te perfectioneren?

Of je nu de ziel hebt van een frequente reiziger of die van een verzamelaar, je brengt over het algemeen graag een herinnering terug aan je omzwervingen. Wat de plaats ook is, er is geen tekort aan toeristische winkels, vol magneten, sleutelhangers en andere snuisterijen in de kleuren van het bezochte land. Naast de kitschzijde en catch-nigaud van dit type object, zijn het over het algemeen producten 'made in PRC', dat wil zeggen made in China ... Uiteindelijk niet zo typisch!
Lees Verder
Informatie

Kies een bouwgrond

Hoe vind ik de perfecte plek om te settelen en welke stappen moet ik nemen voordat ik aan de slag ga? Beoordeling van details met architect Pascal Camliti. Geïnterviewd door Gilles Wallon Wat zijn de stappen die moeten worden genomen voordat u een site kiest? Neem eerst en vooral contact op met de afdeling stadsplanning of de afdeling Departementale Uitrusting (DDE), die de bouwvergunningen zal instrueren.
Lees Verder
Informatie

Kinderen: hoe een dubbele EN persoonlijke kamer te regelen?

Je hebt twee kinderen en je hebt wreed plaatsgebrek om ze een ruimte voor iedereen te bieden. Veel ouders worden met dit probleem geconfronteerd! Gelukkig zijn er veel ingenieuze ideeën voor een gemeenschappelijke ruimte. Wij bewijzen u dat het mogelijk is om twee kinderen samen te laten wonen in dezelfde kamer, met plezier en een goed humeur!
Lees Verder
Informatie

Neem de trend "Miami Vibes" over!

Ben je gefascineerd door Art Deco? Houd je van zure en vitaminerijke kleuren en word je aangetrokken door de wilde geest van tropische stijl? Dan zul je de Miami Vibes-trend geweldig vinden! En terecht, het brengt deze drie decoratieve invloeden samen en biedt ons een opvallende reis naar het Amerikaanse continent.
Lees Verder