Categorie Opmerkingen

Kamerplanten in bloei voor de lente
Opmerkingen

Kamerplanten in bloei voor de lente

De lente verplicht, bloeiende planten worden verwacht in onze interieurs. Tussen kleuraccenten en delicate geuren hebben we in ons favoriete tuincentrum de voorjaarsbloeiende planten gezien die wonderen in uw decor zullen doen. Volg ons advies om zo lang mogelijk van hun bloei te genieten!

Lees Verder

Opmerkingen

De kussens sturen bloemen

Zeg het met bloemen! Rozen, camelia's, hortensia's ... Hoewel ze een paar jaar geleden een beetje uit de mode leken, keren zwermen bloemen terug naar je woonkamer, op de kussens van je banken of fauteuils. De stijlen passen zich aan uw smaak en uw interieurstemmingen aan: van het zeer Engelse patchwork (Fleurpatch) tot het Folk kussen, dat u terugbrengt naar de hoogtijdagen van hippies en Flower Power.
Lees Verder
Opmerkingen

Japans WA-ontwerp te zien

Zoeken naar harmonie en essentieel. Dit is wat WA in het Japans betekent. Dit betekent dat de objecten die worden tentoongesteld van 22 oktober 2008 tot 31 januari 2009 in het Maison de la culture du Japon, alle essentie van Japans design vertonen. Alles in strakke lijnen, met dominant zwart en wit, presenteert de tentoonstelling een zeer mooie selectie van alledaagse objecten, met name getekend door Isamu Noguchi en Naoto Fukasawa, zoals de Infobar-telefoon.
Lees Verder
Opmerkingen

Medicijnkasten zorgen ook voor het decor

In de meeste badkamers is de medicijnkast vaak een witte rechthoek, in de beste gevallen versierd met een spiegel. Ontegenzeggelijk is glamour niet zijn kracht. Een gebrek aan fantasie kan te wijten zijn aan zijn specifieke rol: het bewaren van medicijnen. "We moeten niet vergeten dat dit gevaarlijke producten zijn", herinnert Sabrina Goffin, apotheker in Parijs.
Lees Verder
Opmerkingen

Selectie van 10 originele vazen

Vergeet voor een succesvolle decoratie niet de laatste hand: verse bloemen gemarkeerd door een mooie vaas. Traditioneel is de glazen vaas degene die het gemakkelijkst te vinden is. Er zijn verschillende maten en vormen, van de ronde vaas tot de rechte vaas, inclusief ingewikkelde vormen.
Lees Verder
Opmerkingen

Tuin: de takenlijst van zonnige dagen

In juni kleden de bloemen zich in hun mooiste kleuren, de moestuin staat vol met groenten die klaar zijn om te worden geproefd en het fruit van de boomgaard is het genot van alle voedselliefhebbers (zelfs vogels!)! Om al deze redenen is er geen betere tijd dan juni om van uw tuin te genieten.
Lees Verder
Opmerkingen

De 8 benodigdheden voor een Boheemse inrichting

Een reis rond de wereld. Dit is wat Boheemse decoratie mogelijk maakt. Met liefde, verre landen, biedt het een perfecte mix van genres en nodigt uit om te ontsnappen. Het laat toe - meer dan elke andere stijldeco om een ​​wind van vrijheid in het interieur te ademen en zichzelf te bevrijden van de codes.
Lees Verder
Opmerkingen

Zorgen voor binnenverlichting

Fabrice de Logivière leidt Heliophane, een bedrijf gespecialiseerd in verlichting, gelegen nabij Epinal, in Lotharingen. Interview door Nadège Monschau Kunnen we de verlichting in ons interieur ontwerpen om het welzijn te bevorderen? Natuurlijk. De verlichting is zelfs bepalend. Het kan activiteit stimuleren of ontspanning bevorderen, een gevoel van opgewektheid of, omgekeerd, verdriet geven.
Lees Verder
Opmerkingen

Maak een schilderij met behang

Gooi je stukjes behang niet weg! U kunt een origineel decoratief effect creëren door het patroon op een tafel te weigeren. Breng behanglijm, een borstel, een schaar en een linnen frame (verkrijgbaar in hobbywinkels).
Lees Verder
Opmerkingen

Meubels kopen in het buitenland

Arnaud Rist, meubelmaker en antiekhandelaar, oprichter van de Comptoir de la Main d'or, is gespecialiseerd in Chinees meubilair uit de 17e tot de 19e eeuw en geeft ons enkele kneepjes van het vak. Wat zijn de voorschriften voor de aankoop van antiek in het buitenland? De Unesco-overeenkomsten van 1972 bepaalden dat ondertekenende staten konden verzoeken om repatriëring van antiek het land na die datum te verlaten als de koper niet over de douanedocumenten beschikte waaruit bleek dat dingen legaal waren gedaan.
Lees Verder
Opmerkingen

Het decor neemt erwten

De erwt is overal, monochroom of veelkleurig, op onze tafels, ons textiel, ons meubilair, niemand ontsnapt eraan! "We hebben altijd een erwt thuis nodig," zei een advertentie in de jaren 70. En het is nog steeds waar, want ze verschijnen zonder bescheidenheid in onze huizen. Speels en vrolijk, de erwt in de vorm van een decoratief motief is nu verkrijgbaar in alle sauzen.
Lees Verder
Opmerkingen

Wie heeft de kleurtovenaars?

Het Franse kleurencomité leidt al meer dan 25 jaar reflecties en acties over kleur in transversale economische sectoren: mode, textiel, schoonheid, luxe, telefonie, auto, decoratie, huishoudelijke kunst ... Stylisten, ontwerpers, artistiek directeuren, beeldend kunstenaars, onderzoekers, journalisten vormen een potentiële pool in dienst van creatie en kleur, samengebracht in deze originele "club" onder voorzitterschap van Olivier Guillemin sinds 1993.
Lees Verder
Opmerkingen

Industriële stijl onder de microscoop

De industriële: een renaissance De geboorte van de industriële stijl dateert van de teloorgang van de metaalindustrie in de Verenigde Staten, aan het einde van de jaren 1960. Op dat moment grepen de arme Amerikaanse kunstenaars de kans aan en investeerden ze de niet meer gebruikte fabrieken. Ze vinden er veel verlaten meubels waar ze nieuw gebruik voor bedenken.
Lees Verder
Opmerkingen

CréaCours: leer foto's, decoratie en interieur online

Het doorlopen van een kunstacademie of een artistiek opleidingscentrum is niet noodzakelijkerwijs binnen ieders bereik. Een echte revolutie in de pedagogische benadering van online lesgeven, CréaCours is op initiatief van de eerste Mooc gewijd aan het artistieke veld. Leer een beroep van passie op afstand en in uw eigen tempo, terwijl u wordt begeleid door professionals: het is mogelijk!
Lees Verder
Opmerkingen

Interieurarchitectuur: kies een oplossing op maat

De binnenhuisarchitect is een bevoorrechte gesprekspartner om de ruimtes thuis aan te passen of grote werken te ondernemen. Bernard Meignan, interieurarchitect in Nancy, praat met ons over zijn beroep. Interview door Gilles Wallon Voor welk soort werk roept u een binnenhuisarchitect in?
Lees Verder
Opmerkingen

Gedurfde patina met een verouderend effect

De weergave van de patina is zowel sober als spectaculair. En de methode, relatief eenvoudig. Overzicht van technieken en eerste stappen in het gezelschap van decorateur Anne Andrieu. Interview door Gilles Wallon Waarom een ​​meubel of een muur skaten? Het antwoord ligt in de appellatie: het idee is om het patina van de tijd opnieuw te ontdekken.
Lees Verder
Opmerkingen

5 tips voor het inrichten van uw garage

In een huis is de garage vaak snel vol met allerlei voorwerpen: fietsen, dozen, gereedschap ... Hoe de ruimte optimaliseren en ordenen om je weg te vinden? Hoe maak je er een functionele, aangename plek van, zelfs een woonkamer? De redactie vertelt u alles! Onze 5 tips - Uitzoeken - Ruim uw garage op - Creëer meerdere ruimtes - Plaats uw garage in een woonkamer - Maak uw garage aangenaam om in te wonen 1.
Lees Verder
Opmerkingen

Hoe uw badkamer in te richten?

We gaan niet tegen elkaar liegen, een badkamer inrichten om er een functionele en aangename ruimte van te maken is een uitdaging. Beperkte ruimte, technische beperkingen, geschikt meubilair, zoveel elementen om rekening mee te houden om beter aan uw persoonlijke mini-spa te denken. Hier zijn 5 gouden regels voor een geoptimaliseerde indeling van uw badkamer!
Lees Verder
Opmerkingen

Ikea, de golf vanuit het noorden

Hensvik, Liden, Kramfors, Tylösand, Basisk, Grundtal ... Ongetwijfeld ben je bij IKEA, bekend om zijn namen van producten met meer Scandinavische geluiden dan de anderen. Het lef van de ontwerper Het begon allemaal in Zweden, midden in de Tweede Wereldoorlog. Na net zijn studie te hebben afgerond, krijgt een zekere Ingvar Kamprad een klein nestei aangeboden door zijn vader en besluit dit te gebruiken om zijn eigen bedrijf te starten.
Lees Verder