Tips

5 regels om je woonkamer goed in te richten

5 regels om je woonkamer goed in te richten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We ontspannen daar, we werken daar, we kijken tv en we ontvangen vrienden daar. De woonkamer is DE woonkamer bij uitstek, genoeg om ervoor te zorgen dat u het wilt organiseren als een professional, ongeacht de grootte en beperkingen ... Appartement, studio, huis, micro-woonkamer of XXL-woonkamer? We inventariseren de essentiële regels voor een succesvolle lay-out van de show!

1. We beginnen met de bank

Als het nodig was om een ​​middelpunt in de woonkamer aan te duiden, zou hij het zonder aarzeling zijn. Het goed inrichten van uw woonkamer betekent beginnen met het bepalen van de bank positie en waar het voor staat: tv, open haard, raam? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de bank niet noodzakelijkerwijs aan een muur gelijmd. Integendeel, het kan zelfs dienen om de ruimte te structureren, om de kamers te scheiden en om de gebieden tussen woonkamer, eetkamer, gang of zelfs slaapgedeelte in een studio af te bakenen. In alle gevallen, om een ​​woonkamer te organiseren, geven we altijd de voorkeur aan de bank, zelfs als dit betekent dat het aantal meubels rondom wordt beperkt.

2. We passen de lay-out aan het gebruik aan

In een woonkamer is er meestal de bank en de salontafel. Voor de rest is alles mogelijk! Sommige draaien rond de tv, anderen rond de open haard, anderen hebben nog steeds een werkruimte of een speelhoek voor kinderen nodig. Met andere woorden, voor goed inrichten een woonkamer, definiëren we de te plannen ruimtes volgens zijn levensstijl. De vraag om te stellen: wat doen we in de woonkamer ? Degenen die graag ontvangen, hebben extra zitplaatsen en een slaapbank nodig, of zelfs een bar of een dressoir bij de hand. Degenen die daar werken, moeten een klein bureau bij een stopcontact voorzien van een lichtbron en een stoel. Als kinderen in de woonkamer spelen, is opslag voor speelgoed ideaal ... en bij peuters zijn goed opgestelde tapijten en open ruimtes verplicht!

3. We verhogen de helderheid

Als er één kamer is waarin licht essentieel is, is het de woonkamer, die zo lang mogelijk van het daglicht moet profiteren en het verdwijnen in de avond moet compenseren. We konden niet droeviger zijn geweest dan een slecht verlichte woonkamer! Op enkele uitzonderingen na plaatsen we daarom de bank in de buurt van een goed georiënteerd venster om te profiteren van de helderheid. We verwachten een goede decoratieve plafondlamp of design vloerlamp om de avond te verlichten, aangevuld met extra lampen om de atmosfeer te verwarmen, en gloeilampen met warm licht in plaats van wit. Heeft de kamer geen licht? We kiezen voor lichte kleuren op de muren, we plaatsen de meubels op en we denken aan spiegels! Ze vergroten de ruimte en reflecteren het licht, genoeg om een ​​te donkere woonkamer een goede boost te geven.

4. We kiezen onze grond goed

Omdat de woonkamer per definitie een plek is om te wonen, is het beter om wit tapijt of kwetsbare vloeren te vermijden voor een geoptimaliseerde lay-out. Tegels hebben in het algemeen de voorkeur in warme gebieden, parket voor de cocoon-atmosfeer. Merk op dat PVC-vloeren tegenwoordig mooie imitaties bieden tegen lage prijzen, met verschillende thermische of akoestische eigenschappen als bonus. In alle gevallen kiezen we een optie wasbaar en bestand tegen zwaar verkeer... Door te lichte tinten te vermijden die sneller vuil worden, vooral bij kinderen, en overdreven duidelijke trends die erg kunnen verouderen. In gebruik is het gemakkelijker om van tapijt te wisselen dan een complete vloer!

5. We verwaarlozen de atmosfeer niet

een goed ingerichte woonkamer, het is ook een woonkamer waarin het goed is om te leven ... Het is duidelijk een gezellige sfeer die lijkt op zijn bewoners en die door alle kleine accessoires gaat in plaats van het grote meubilair. De grote lezers zweren bij de boeken in de woonkamer, de liefhebbers van cocooning door de worpen en de kussens, de fans van vintage door de gevlekte meubels, enz. Zullen we u samenvatten? Pas de lay-out en decoratie aan naar uw smaak om een ​​woonruimte te ontwerpen die bij u past, bijvoorbeeld door te spelen met kleuren, schilderijen, kussens, gordijnen of accentlampen. Sommige reizen souvenirs, potplanten, twee of drie foto's en de woonkamer komt tot leven!Opmerkingen:

 1. Vortimer

  Ik adviseer jou.

 2. Mike

  Between us, they asked me for assistance from the users of this forum.

 3. Inapo

  Volgens mij is hij fout. We moeten overleggen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 4. Mason

  Erg goed !!! 5+Schrijf een bericht