Opmerkingen

Hoe schilderwerk thuis efficiënt organiseren?

Hoe schilderwerk thuis efficiënt organiseren?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verhuist u of wilt u de inrichting van uw interieur herzien? In beide gevallen is het tijd om de borstels te nemen! Maar pas op, het opnieuw schilderen van de muren kan niet worden geïmproviseerd. Voor een schone en nette baan, één woord: organisatie. Elke verfprofessional zal u vertellen dat het niet alleen gaat om het aanbrengen van een of twee lagen verf op de muren. Samenvatting van de verschillende fasen van de site.

1 / Kies vóór de werkzaamheden uw verf goed

Het uitvoeren van schilderwerk in iemands huis, zelfs in een eenpersoonskamer, impliceert een goede organisatie. Kies eerst de kleur en zorgvuldig! Deze stap lijkt vanzelfsprekend, maar moet niet lichtvaardig worden genomen. De kleurkeuze is essentieel omdat het de ruimte zijn algehele sfeer zal geven. Geef voor een slaapkamer de voorkeur aan rustgevende kleuren zoals bijvoorbeeld blauw, voor woonkamers kunt u gemakkelijker kiezen voor heldere kleuren zoals geel of oranje. Een tweede belangrijk punt om rekening mee te houden is het type verf. Kies voor een vochtige ruimte, zoals een badkamer of een keuken, verf op oliebasis met een satijnen of glanzende lakafwerking. Twee soorten wasbare en waterbestendige verven, perfecte criteria voor dit soort onderdelen. Voor woonkamers zoals de woonkamer, eetkamer of slaapkamers, zal een matte afwerking meer geschikt zijn, omdat het hen een gezelliger uiterlijk zal geven!

Vergeet niet dat de helderheid van uw kamer de kleur die u kiest kan beïnvloeden!

2 / Definieer het budget en het materiaal dat nodig is voor het schilderwerk

Nadat de kleur en het type verf zijn gekozen, definieert u de ruimte exact en berekent u het gebied in vierkante meters. hierdoor kunt u uw exacte behoeften op het gebied van schilderen en het bijbehorende budget kennen. U moet ook de benodigde extra apparatuur definiëren: borstels, rollen, herpositioneerbaar plakband ... Het zal zeker ook nodig zijn, afhankelijk van de staat van uw muren: repareer stopverf om de gaten te dichten, spatels, onderlaag luier ... Vergeet niet om, zodra de lijst met apparatuur is gedefinieerd, een schema op te stellen om de tijd voor het werk te plannen. Stel uw programma op volgens de logische volgorde van de voortgang van het werk en definieer naast elke fase de werkelijke deadlines. Bijvoorbeeld, een middag om de apparatuur te kopen, 3 uur om de gaten in de muren te vullen, 1 of 2 dagen om de eerste laag te schilderen en te drogen ... Organiseren volgens een vooraf bepaald schema betekent dat je een stap niet vergeet , maar ook om de schaal van het schilderij op een globale manier te realiseren.

Aarzel niet om advies in de winkel te vragen om alles te hebben wat je nodig hebt!

3 / Bereid de grond voor op schilderwerkzaamheden

Je ruimte voorbereiden voordat je er helemaal in gaat, is vervelend, maar essentieel voor een goed uitgevoerde klus! Haal eerst je meubels eruit of verzamel ze in het midden van de kamer zodat je je vrij kunt bewegen en bescherm ze met grote plastic platen die geen schrik voor verf hebben. Het zou zonde zijn om je prachtige bank in Scandinavische stijl te beschadigen, toch? Denk er bij de tweede keer aan om de vloer, het plafond en de plinten te beschermen om overstromingen of ongelukken met schilderen te voorkomen. Denk ten slotte aan het opruimen van uw muren en de te schilderen oppervlakken. Reinig ze met een zachte doek, schuur de onregelmatigheden en vul tenslotte de gaten met reparatiekit: het doel is om een ​​zo vlak mogelijke ondergrond te verkrijgen. Laat de stopverf drogen gedurende de tijd die op het product staat en trek vervolgens de bloes van je schilder aan: je muur is klaar om opnieuw te worden geverfd!

Raadpleeg klantbeoordelingen voordat u een monolaagverf koopt!

4 / Het is tijd om je muren te schilderen!

Overweeg voordat u begint met het aanbrengen van kleur die uw hart omslaat en om een ​​betere grip van de verf en een duurzaam resultaat te garanderen, een verflaag aan te brengen. Nadat de grondlaag is opgedroogd, kunt u eindelijk doorgaan met het aanbrengen van de verf. Voor een mooie afwerking heb je precies drie tot vijf lagen verf nodig (onthoud het belang van het definiëren van een schema vóór je project!). Sommige fabrikanten bieden tegenwoordig zogenaamde monolaagverven aan, dat wil zeggen verven die slechts één toepassing vereisen. De belofte is verleidelijk, maar kijk uit voor het eindresultaat. Ons advies: maak een test voordat u begint om er zeker van te zijn dat de weergave bij u past, anders kan uw portemonnee helaas lijden. Goed om te weten: sommige verven hebben tegenwoordig kortere droogtijden, waardoor u bijvoorbeeld twee lagen op dezelfde dag kunt aanbrengen. Zodra de laatste verflaag helemaal droog is, kunt u uw interieur reorganiseren ... en genieten van uw werk!

Ga op uw bank zitten en bewonder het resultaat!