Opmerkingen

Tutorial: plantenbakken maken met oude banden

Tutorial: plantenbakken maken met oude banden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een lekke band? Chique dan hebben we eindelijk een goede reden om een ​​zelfgemaakte planter te maken. Een doe-het-zelver met een klein effect in de tuin, op de grond geplaatst of gestapeld, met een lekke band of zelfs een lading oude schrootbanden ... En gezworen, geen buurman zal hetzelfde hebben!

Het materiaal

Banden Leisteenvilt of krijt Een goede snijder Herstelplanken voor de bodem Geotextiel en een nietmachine Spuitverf Grondcompost Planten Schroeven en een schroevendraaier (optioneel)

De etappes

1. Was de band. Ja, je leest het goed! Een goede reiniging met zeep en water bereidt het buitenoppervlak voor op een betere hechting van de verf ... maar bevrijdt ook de binnenkant van stoffen die giftig zijn voor planten. Droog het of laat het drogen.2. Snijd de band door. Band plat op de grond gelegd, teken een zigzag met een witte viltstift of krijt. Verbind de centrale ring onder een hoek met de zijkant van het wiel, vervolgens met de zijkant naar het midden, het midden naar de zijkant enzovoort totdat je rondom een ​​zigzag hebt getekend. Snijd met een goede snijder of mes, afhankelijk van het object dat u het gemakkelijkst kunt hanteren. Pas op dat je jezelf niet snijdt! Deze stap is niet verplicht, het biedt een gekartelde rand. Als u de band liever als zodanig gebruikt, gaat u naar stap 5. 3. Draai de band om als een handschoen, waardoor de punten in de band zich op natuurlijke wijze naar buiten kunnen oriënteren. Afhankelijk van de band krijgt u een soepele of andere textuur ... maar u kunt zich net zo goed waarschuwen, een band draaien vereist een minimum aan kracht, voeten en handen. 4. Verf de buitenkant van de band bom in verschillende opeenvolgende lagen. Tussen elk laten drogen.6. Voeg een achtergrond toe aan de planteranders blijft de grond daar niet! Laat eenvoudig planken vallen en schroef ze op de band. Werk af met een laag geotextiel: snijd het ruwweg om de bodem te bedekken, ga iets omhoog op de muren en niet het. 7. Boor de banden op drie of vier plaatsen aan de zijkanten, met behulp van een boor of een pons, om overtollig water af te voeren. 8. Maak het decor! Je kunt ervoor kiezen om je plantenbak te stapelen op andere banden die in een kolom zijn geverfd, verschillende plantenbakken in offset te stapelen, enz. Laat je fantasie de vrije loop en schroef de op elkaar gestapelde banden om te voorkomen dat ze vallen.9. Vul de plantenbakken met een basis van kleiballen of grind voor drainage, vervolgens met potgrond. Plant de gekozen planten in het midden, het is voorbij!Opmerkingen:

 1. Akhil

  Deze uitstekende zin klopt zo ongeveer

 2. Riordan

  Het heeft me verrast.

 3. Emst

  Alles gaat als een klok.

 4. Sulaiman

  Maak fouten. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.Schrijf een bericht