Tips

Een stenen scheidingswand halverwege

Een stenen scheidingswand halverwege


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tinten van diepe tinten, warme aardetinten, gekwelde reliëfs, uniform of ronduit glad ... dit zijn de kenmerken van bakstenen. Ze zijn licht, gemakkelijk te gebruiken en zeer "decoratief" en daarom perfect voor het maken van een tussenschot op middelhoge hoogte.

Berekening van hoeveelheden

Maak altijd een zorgvuldige lay-out van uw partitie, wat u tijdens de montage kostbare tijd zal besparen. Over het algemeen zijn de stenen 5,8 x 22 x 10,5 cm. Bereken de totale oppervlakte van uw partitie en deel deze door de oppervlakte van een steen. Houd er rekening mee dat het gewricht bijna 20% van het zichtbare oppervlak vertegenwoordigt en dat er een kleine "breuk" zal optreden, dus houd altijd een kleine marge over.

De stap voor stap

1

Volg de locatie van de scheidingswand op de grond en plaats de eerste rij droge stenen. Bevestig vervolgens de breedte van uw gewrichten, tussen 0,8 en 1,2 cm ... Maak indien nodig een staaf.

2

Om een ​​rechte en regelmatige muur te krijgen, maak je twee "bakens" aan elk uiteinde van je muur: een grote klamp verticaal gehouden door twee stijlen. Met een nylon draad gespannen tussen de twee tags kunt u in één oogopslag de horizontale en perfecte verticale aspecten van uw werk controleren.

3

Omdat je de gewrichten verspringt, wordt de eerste van de tweede rij in twee gesneden als de eerste steen van de eerste rij heel is ... Bereid dus al je halve stenen voor. Gebruik een stenen beitel en een houten hamer om ze te snijden.

4

Bereid dan je mortel voor. Het is een belangrijke bewerking, eerst technisch voor de goede uitvoering van het werk, daarna esthetisch, voor de schoonheid van de muur. Tel 25 tot 35 liter of 50 tot 70 kg mortel per vierkante meter standaardstenen. U hebt de keuze tussen een mengsel van zand en kalk (tel 10 emmers zand voor 1 zak hydraulische kalk van 35 kg) en een kant-en-klare mortel "speciale stenen".

5

Verwijder uw eerste rij stenen en installeer het zitgedeelte over de volledige lengte van uw scheidingswand. Schik de stenen.

6

Leg vervolgens een kraal mortel op de eerste rij stenen, ten minste 2 cm van de randen, zodat er geen braam is. Net als de bakker op de baguettes, kunt u ventilatieopeningen maken vanaf het einde van de troffel, waardoor de installatie eenvoudiger wordt.

7

U moet de aanpassing heel voorzichtig maken en heel regelmatig de horizontale en verticale positie controleren en ervoor zorgen dat de buitenzijde van de steen in het vlak van de reeds gemaakte bekleding is.

8

Als u precies de juiste hoeveelheid mortel aanbrengt, zijn er geen druppels en dus geen vervuiling. Overtollige mortel moet onmiddellijk en voorzichtig worden verwijderd.

9

Ga tijdens het monteren van uw scheidingswand over op verbinding met een voegijzer. Begin altijd met de verticale voegen, zodat u een horizontaal, veel esthetischer loopwerk kunt verkrijgen.

Goed om te weten

Als er vuil is, of als u merkt dat het na uitdroging uitbloeiing is, maak het dan schoon met water waaraan u 10% zoutzuur toevoegt ... en spoel grondig. Vergeet de dag ervoor niet om de stenen goed te mengen om de verschillende tinten te verdelen en ze in schoon water te laten weken zodat ze niet al het water uit de mortel "pompen". Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006Opmerkingen:

  1. Kagalar

    Naar mijn mening is dit al besproken.

  2. Scead

    In dit iets vind ik dit idee leuk, ik ben het volledig met je eens.

  3. Kakora

    Je had het niet verkeerd, alles is waarSchrijf een bericht