Opmerkingen

5 regels om je hoofdslaapkamer goed te regelen

5 regels om je hoofdslaapkamer goed te regelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Echte suite of eenpersoonskamer, de ouderlijke slaapkamer is de decompressiekamer van de ouders, de tweede wind voor koppels en de zen-bubbel voor volwassenen. Het is onvermijdelijk dat we dromen van een geoptimaliseerde lay-out die beide momenten bevordert voor twee, rustige nachten en verkwikkende ochtenden! De oplossing Volg een paar eenvoudige regels om uw hoofdslaapkamer goed te ordenen.

1. We definiëren ruimte

De slaapkamerruimte is verdeeld rond drie essentiële functies: slaap, opslag en mogelijk hygiëne. De echte vraag om jezelf te stellen? Weet of we van plan zijn een ouderlijke slaapkamer of een ouderlijke suite ! Een goede definitie van de ruimte maakt het mogelijk om de grootte van het meubilair, het type meubilair dat nodig is en de resterende ruimte te bepalen zodra de benodigdheden zijn geplaatst. De hoofdslaapkamer is een slaapkamer, waar het daarom nodig is om kasten of een kledingkast te bieden, of zelfs een kaptafel of een make-uphoek als de familiebadkamer dit niet toestaat. De ouderlijke suite heeft een aangrenzende of open badkamer gereserveerd voor ouders, of zelfs een echte kleedkamer. En in beide gevallen moet verkeer vloeiend en logisch zijn van de ene zone naar de andere.

2. We definiëren de nachtzone

Zijn de verschillende ruimtes verdeeld? Plaats in bed! In een woonkamer is de bank koning, in een grote slaapkamer is het het bed. De grootte moet worden aangepast aan die van de kamer om een ​​goede circulatie mogelijk te maken, evenals de behoeften van de inzittenden om comfortabel te slapen. We negeren het niet bedhead, echt of gesimuleerd met verf of behang: het materialiseert de slaapruimte en maakt het decor af. Het kan zelfs worden gebruikt om ruimtes af te bakenen, door het slaapgedeelte te scheiden van een badkamer of kleedkamer, of nachtkastjes te integreren om ruimte te besparen.

2. We denken aan opslag

Een mooie kamer, zeggen we ja, op voorwaarde dat het praktisch blijft. een goede lay-out veronderstelt voldoende opslagruimte voor boeken, beddengoed, kleding ... Idealiter geven we de voorkeur aan geïntegreerde oplossingen zoals kasten, in plaats van een massieve kledingkast, behalve stijl en grote volumes. Bij afwezigheid van een ouderlijke suite met een echte kleedkamer, gaan we naar plan B door het in de slaapkamer te plaatsen: een paar planken en een gordijn kunnen voldoende zijn om een ​​kleedkamer in een uitsparing te creëren. Er bestaan ​​ook veel op maat gemaakte oplossingen bij fabrikanten die zich kunnen aanpassen aan de kleinste ruimtes. En we vergeten onder andere de opslag onder het bed of achter het hoofdeinde niet!

3. We maken van de hoofdslaapkamer een echte slaapkamer

We hebben je gezegd dat slaap de primaire functie van de slaapkamer is. We vermijden daarom zoveel mogelijk toe te voegen extra functies voor een grote slaapkamer, zoals een kantoorruimte, een strijkruimte of erger, een speelruimte voor kinderen! Kan niet anders, de slaapkamer is de enige plaats waar het kantoorgebied mogelijk is? In dit geval begrenzen we de functies door het bureau te isoleren met een scherm, een beweegbare scheidingswand, in een kast of met een schilderijeffect ... maar wat er ook gebeurt, we geven geen slaapruimte op voor het bureau.

4. Wij zorgen voor de verlichting

'S Avonds willen we een zacht, gezellig, warm, zelfs romantisch licht ... en' s ochtends iets om op de juiste voet te staan, of op zijn minst tonisch wakker te worden en ons aan te kleden zonder te struikelen. Duidelijk? 'S Avonds moet de slaapkamer een open haardsfeer bieden; imiteer in de ochtend daglicht! Als alles afhankelijk is van de ruimte die moet worden ingericht, is de oplossing in het algemeen verdeeld in twee delen: aan de ene kant een lichtgevende plafondlamp en aan de andere kant, verspreid over de kamer, te beginnen met de bedlampjes. De extra tip? We kiezen voor aangesloten lampen of dimbare lichten, waarmee u de kleur en intensiteit van het licht eenvoudig kunt moduleren.

5. We zuiveren de ruimte

In de hoofdslaapkamer, het sleutelwoord is sereniteit. Geen sprake van overbelasting! We geven de voorkeur aan gesloten opslag om wanorde te verbergen, we harmoniseren kleuren en patronen, we kiezen lage meubels om het zicht te wissen, we beperken het aantal snuisterijen en kaders aan de muren ... Wat betreft degenen die kleur willen , vermijd het stimuleren van rood om rustgevende blues te bevoordelen.Opmerkingen:

 1. Erymanthus

  Mee eens, de opmerkelijke kamer

 2. Mikazshura

  Het was speciaal geregistreerd op een forum om u te vertellen, bedankt voor de hulp in deze vraag hoe ik je kan bedanken?

 3. Orvin

  Mijn excuses, ik kan je niet helpen, maar ik weet zeker dat ze je zullen helpen de juiste oplossing te vinden.

 4. Gilburt

  Ik denk dat je het fout hebt. E-mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht