Tips

Uw multifunctionele ontvetter en reiniger maken: stap voor stap

Uw multifunctionele ontvetter en reiniger maken: stap voor stap


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Werken de recepten van onze grootmoeders echt wonderen als het gaat om het huis van boven naar beneden schrobben? Kunnen we onze reinigingsproducten inruilen voor veel gezondere DIY-formules? Op de redactie strekten we onze mouwen op en testten de effectiviteit van een multifunctionele reiniger, gewonnen uit het boek Een heel schoon huis is slim *. Zal het onze ecologische verwachtingen waarmaken? Antwoord op foto's!

De ingrediënten voor een allesreiniger

- Ash - Water - Twee containers (emmers, Tupperware, kommen, slakommen ...) - 1 vergiet - 1 fijn gaasdoek - 1 theelepel etherische oliën

Maak een aswasmiddel Dit recept vindt plaats in twee hoofdfasen. De eerste is om een ​​asloog te maken. Ja, ja, je hebt het goed gehoord, de asloog was goed bekend bij onze grootmoeders. Volledig gratis en ecologisch, het is zeer effectief in het verwijderen van vlekken op wit en kleur. Door de mensen om je heen te ondervragen, zul je zeker iemand vinden die je graag houtas geeft terwijl je de indruk hebt een goede daad te doen (en ook erg geïntrigeerd bent door je verzoek). Verbrand geen kratten of gebruik de overblijfselen van uw laatste barbecue, het werkt niet!

Zeef de as Geen haast om je as te gebruiken: begin met zeven om de grote stukken te verwijderen. Een operatie die uw werk daarna zal vergemakkelijken.

Voeg het water toe Voeg vervolgens drie doses water toe voor één dosis as. Meng het geheel goed.

Een ogenblik geduld alstublieft! Je vreemde mengsel moet dan minimaal een nacht rusten. Zo zal de in de as aanwezige potas in het water verdunnen. De volgende dag zult u zien dat alle as is verdwenen en dat er een enigszins geel en zeepachtig water op het oppervlak achterblijft.

Filter water Neem een ​​katoenen gaasdoek of een kaasdoek (borduursters weten het zeker!) En plaats ze op uw vergiet om uw aswater te filteren.

Giet water Giet uw gefilterde water in een andere container. Pas op dat u uw stof niet verplaatst.

Bekijk het resultaat Dit is wat je krijgt! In je oude container blijft een stapel natte as op de loer liggen in de bodem. In het andere, perfect gefilterd aswater dat u zou kunnen gebruiken om uw was te doen, maar dat hier zal worden gebruikt als basis voor het reinigingsproduct.

Voeg water toe Breng je wasgoed over in een fles en voeg een glas water toe om het recept te voltooien.

Voeg etherische oliën toe Voeg vervolgens een theelepel etherische oliën toe. We hebben gekozen voor etherische olie van citroen, bekend om zijn desinfecterende eigenschappen, maar trakteer uzelf!

Schudden voor gebruik Nu is uw multifunctionele ontvetter en reiniger klaar! Test het in uw keuken als in uw badkamer door het voor elk gebruik te schudden. Van onze kant zijn we overtuigd van dit product, ultra natuurlijk en ecologisch, maar toch zeer effectief!

*Een heel schoon huis is slim , door Julie Frédérique, Michel Droulhiole en Camille Anseaume, Leduc-editiesOpmerkingen:

  1. Vira

    Tussen ons spreken, naar mijn mening, is het duidelijk. Ik raad je aan om op google.com te kijken

  2. Fergus

    Bedankt :) Cool onderwerp, schrijf vaker - je doet het geweldig

  3. Wilburt

    Dit onderwerp is gewoon onvergelijkbaar :), ik vind het leuk)))Schrijf een bericht