Anders

De whitewash

De whitewash


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De juiste term

Wanneer de verdunning van de kalk 1 volume kalk overschrijdt voor 2 tot 3 volumes water, spreken we van whitewash ... Met 1 volume kalk voor 4 tot 6 volumes water wordt het etsend. De basis en de productie blijven daarom identiek. U voegt altijd 1% caseïne (of een ander fixeermiddel) toe aan het oorspronkelijke gewicht van kalk.
Als u op een nieuwe pleister werkt, breng de eerste laag whitewash twee tot vier uur na het aanbrengen van de pleisterafwerking aan en de tweede laag de volgende ochtend.
Op een droge pleister wordt de tweede laag whitewash aangebracht wanneer de eerste droog is, ongeveer 24 uur later. Net als bij kalk, bevochtig je steun de dag vóór de eerste laag, voor een goede hechting van de whitewash. De whitewash wordt gebruikt op de manier van whitewash, het zijn vooral de verschillende afwerkingen die moeten worden opgemerkt.

De whitewash bekleding

Dit is het meest voorkomende en eenvoudigste te bereiken aspect wanneer u de genuanceerde effecten niet beheerst. De whitewash wordt met de borstel in twee gekruiste passages aangebracht, zonder enig effect te zoeken.

Whitewash genuanceerd door een patina

Na het aanbrengen van een whitewash 2 tot 4 uur laten drogen voordat u een patina aanbrengt bestaande uit 20 volumes water voor 1 volume kalk. Verf met kleine gekruiste aanrakingen, zonder de borstel te laden of te trekken om geen te sterke sporen achter te laten.

Whitewash effect

Leg twee kleuren onregelmatig naast elkaar en meng ze, voordat de whitewash opdroogt, met een mengborstel. U moet vierkante meter per vierkante meter werken om te voorkomen dat de verf uitdroogt voordat deze vervaagt.

Visgraat whitewash

Breng een bedekkende basislaag aan en laat 2-4 uur drogen. Leg de tweede laag in chevrons en houd je penseel op 45 °. In tegenstelling tot de patina, moet u uw penseel goed laden en, voor een nog duidelijker effect, het aandeel kleurstoffen in de tweede passage iets verhogen.