Anders

Hoe uw groene planten water geven tijdens de vakantie?

Hoe uw groene planten water geven tijdens de vakantie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Help, je favoriete buurman kan deze groene planten deze zomer niet water geven! Gelukkig is het niet omdat je twee weken weggaat dat je verzameling orchideeën, Monstera en andere avocado's zullen opgeven. Dankzij een van deze 3 tips worden ze tijdens uw afwezigheid zachtjes bewaterd. Volg de gids!

1. Geef water met een fles water

Om de grond gedurende tien dagen continu licht vochtig te houden, is de eerste tip om een ​​omgekeerde 1,5 L-waterfles te gebruiken als waterreserve. Als u kiest voor de zelfgemaakte oplossing, twee mogelijkheden: * u kunt de dop van uw fles met een verwarmde pin doorboren door twee kleine gaatjes te maken en de dop vervolgens in de grond te duwen. Simpel toch? * de andere techniek bestaat uit het planten van een tandenstoker in de fles aan de ene kant en in de aarde aan de andere kant. Het water doordringt aldus de houten stok en giet zeer langzaam uit. Vergeet in beide gevallen niet om gaten in de bovenkant van de fles te boren om lucht door te laten. Als u liever een kant-en-klare oplossing in de handel koopt, verkopen verschillende merken objecten die op de fles worden geschroefd en rechtstreeks in de grond worden bevestigd.

2. Water met een touwtje

De tweede tip voor het water geven van uw planten tijdens uw afwezigheid vereist geen doe-het-zelfvaardigheden en eerlijk gezegd minimale uitrusting! Het is voldoende om het uiteinde van een string in het water van een fles of een bassin te storten en het andere uiteinde in de grond te plaatsen. Als de waterreserve hoog boven de plant wordt geplaatst (voorwaarde!), Neemt de draad water op en besprenkelt de plant heel langzaam ... Vergeet niet om een ​​voldoende grote waterreserve te bieden, afhankelijk van de lengte van je afwezigheid en denken dat het water ook zal verdampen. Tel bijvoorbeeld 2L voor 2 weken en 4L voor 3 weken!

Een fles hoog, een touwtje in de pot en presto!

3. Bestrooi met een keramische oya

Ten slotte is de meest esthetische en natuurlijke oplossing het gebruik van een "Oya". Quesako? Een microporeuze keramische pot die wordt begraven of in de grond wordt geplant en vocht het beste laat passeren. Deze duizend jaar oude techniek komt weer actueel omdat het water bespaart en waterstress voor planten vermijdt. En het is zo mooi, dat we het zelfs na terugkeer van vakantie kunnen blijven gebruiken!

Ooyas, het nieuwe essentiële item om je planten water te geven!


Video: Tip van Lodewijk: Zo overleven je planten tijdens je vakantie! (Juni- 2022).