Tips

Hoe kies je vintage meubels en objecten op een rommelmarkt?

Hoe kies je vintage meubels en objecten op een rommelmarkt?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het vlooien van de rommelmarkten om mooi meubilair te vinden tegen lage prijzen, het is verleidelijk, vooral als je een beetje klusjesman bent en je weet dat je zelfs van onderdelen kunt profiteren om opnieuw te typen! Maar wat is het verschil tussen een meubel dat een beetje verfrissing vereist en een dat echt restauratiewerk vereist? En wat zijn de grenzen om jezelf te geven om er zeker van te zijn dat je het felbegeerde object een facelift kunt geven voor een vintage meubelstuk naar jouw smaak? Ik heb rommelmarktliefhebbers geraadpleegd, maar ook advies gevraagd aan Soline de So Sweet vintage die decoratieve artikelen en kindermeubels renoveert en verkoopt. Haar oog is aangescherpt met ervaring en in het midden van oude rommel en garageverkoop, heeft ze geen gelijke om wonderen te vinden!

Het belang van het materiaal

Sommige materialen zijn gemakkelijker schoon te maken of te repareren dan andere. Hout kan gemakkelijk worden gerepareerd en geschuurd terwijl metaal lasvaardigheden vereist. Rotan meubels hebben ook nadelen: zodra een staaf loskomt, zal het hele ding losraken en kan het gaan wervelen! Plastic zal na verloop van tijd verkleuren, terwijl hout de neiging heeft te werken, krullen of kromtrekken. Houd rekening met het tijdperk van de felbegeerde kamer: specialisten repareren antiek meubilair alleen met stukken hout van dezelfde leeftijd! Vormgeven en materialen zijn in de loop van de tijd ook geëvolueerd: als de coating van moderne koperen potten geen risico vormt, bevat het vertinnen van oude modellen lood en kan dit zeer schadelijk zijn.

Houten? Marble? Metal? Houd de rommelmarkt in de gaten!

Houd rekening met je niveau

Als u niet beschikt over specifieke vaardigheden in doe-het-zelf, geef dan de voorkeur aan objecten die meer goed moeten worden schoongemaakt dan reparaties, afwerking in plaats van structuur. Je creativiteit zal genoeg vinden om zich uit te drukken in de verfbeurt of de keuze van accessoires (handgrepen, vlecht, strandstoelstof enz.) En het is beter om de restauratie van de antieke stukken over te laten aan professionals. Basishulpmiddelen kunnen voldoende zijn om bepaalde elementen opnieuw te typen, maar pas op voor ingewikkelde, hoekige of verzonken meubels die moeilijker te reinigen zijn zonder een driehoekige schuurmachine of gebogen materiaal. Kijk ook uit voor gedraaid smeedijzer dat alleen met de hand kan worden geschuurd! Zorg er ook voor dat u het werk dat nodig is om uw acquisitie op te frissen goed beoordeelt. Een goed bedrijf kan snel in een financiële put veranderen als er veel reparaties nodig zijn, vooral aan breekbare materialen (inlegwerk, kristal enz.) Waarvoor de tussenkomst van een specialist essentieel is. Houd ook rekening met de materiaalkosten: een stoel opnieuw plaatsen of een fauteuil opnieuw bekleden kan duur zijn en het kan beter zijn om te wachten tot u een gelegenheid in betere staat vindt.

Heb je zin om deze schoolbank te renoveren?

Eindigt onder de microscoop

Kijk uit voor afwerkingen! Niet alleen zijn meerdere lagen verf of vernis moeilijk te verwijderen, maar ze kunnen ook defecten verbergen zoals scheuren, wormgaten of vlekken die pas zichtbaar worden nadat het object is gestript. Pas ook op voor te dikke of gelakte vernissen die alleen specifieke strippers of radicaal schuren kunnen overwinnen. Als u geen technische apparatuur hebt, geeft u de voorkeur aan meubels die alleen met een laag verf of lak worden bedekt om deze met een schuurmachine of schuurpapier te kunnen verwijderen. Besteed speciale aandacht aan houten fineer: in geval van blaarvorming zal het waarschijnlijk nodig zijn om het hele fineer te lijmen of zelfs te vervangen.

Mooie voeten voor dit vintage dressoir!

Besteed aandacht aan details

Zelfs als de algemene toestand van het object doorslaggevend is, mogen de details niet over het hoofd worden gezien. Kijk zorgvuldig onder en achter het felbegeerde meubel, open de deuren, controleer of de laden glijden, of het hout niet aan de scharnieren is beschadigd ... Binnen- en buitenbekledingen zijn ook belangrijk, omdat het molshuid van een kantoor of papier op een dressoir kan ingewikkeld zijn. Aarzel niet om het object dat u interesseert te manipuleren of zelfs (matig!) Te schudden. Een tafel moet stabiel zijn, een stoel mag niet "barsten" wanneer u erop gaat zitten Controleer de lassen, klinknagels, naden en alle slijtdelen. Onderhandel indien nodig over de prijs naar beneden om de kosten van de te vervangen artikelen te dekken. Let in het meubilair op de aanwezigheid van kleine gaatjes, dit is het teken dat het hout door wormen is gegeten en moet worden behandeld en vervolgens geconsolideerd.

Heb je de laden van dit gemêleerde dressoir geopend?

Onvolkomenheden zijn ook goed

Soms kan de marktwaarde of een verliefdheid ons doen barsten op een object, zelfs beschadigd. Houd er rekening mee dat afgebroken kristal of glas kan worden gerepareerd, maar het gebruik ervan kan worden aangetast. Het keramiek kan worden gerepareerd, op voorwaarde dat je alle stukken hebt, zodat de hercompositie geen "speling" bevat die het geheel te veel zou verzwakken. Ontpit, gedeukt of geoxideerd metaal heeft ook zijn charme, vooral omdat zorgvuldig poetsen en harsen zijn glans zal herstellen. Zelfs een gebroken marmer kan worden gelijmd met een epoxylijm: als het waarschijnlijk is dat een lichte scheur zichtbaar blijft, verliest het object niet noodzakelijk zijn waarde en zijn charme! Aarzel ook niet voor zwart gemaakte frames of gestikte spiegels, hun patina is heel vaak wat ze wenselijk maakt. Vermijd meubels met gebroken voeten die zelfs na herstel kwetsbaar blijven.

Leuke kleine rotan bed voor kinderkamer!

De fouten niet te doen

Voordat u op koopjes gaat jagen, moet u rekening houden met deze tips: * Het is gemakkelijk om op een geïsoleerd element zoals een hoofdeinde of een smeedijzeren rooster te kraken en te zeggen dat we eraan gaan sleutelen en het aanpassen. Maak deze keuze alleen als u precies weet wat u met het object moet doen en als u over de benodigde apparatuur beschikt om het te transformeren of te voltooien. Anders kan het uw garage of uw zolder voor vele jaren rommelig maken! * Vermijd de dwangmatige aankoop van objecten die te beschadigd zijn om aan hun primaire gebruik te voldoen: rotan-kinderwagens die te kwetsbaar zijn omgezet in decoratieve objecten, metalen vazen ​​die te roestig zijn om te worden gebruikt, potten met ontpit coating ... Zoveel dingen die het stof op zullen nemen bij gebrek aan goed kunnen worden gerepareerd. * Denk ook na voordat u gevaarlijke omleidingen probeert. Is het echt een goed idee om van deze legerkist een nachtkastje te maken? En zullen deze laboratoriumreageerbuizen echt goed smaken op uw buffet? Bepaalde categorieën objecten zijn inderdaad erg connotatie en lenen zich nauwelijks voor het spel van transpositie. Het is aan jou om te zien of je, door een subtiel werk van herbestemming, erin slaagt om de primaire roeping van deze objecten te vergeten.

1960's commode of rieten fauteuil? U bent klaar om de garageverkoop af te schaffen zonder angst om een ​​fout te maken. En weet dat, zoals alles, koopjesjacht kan worden geleerd, en dat je flair zal verscherpen met de rommelmarkten, consignatiezaken en aankopen!


Video: brocant schilderen. vtwonen. doe-het-zelf (Augustus 2022).