Opmerkingen

Creëer een microtuin voor kleine ruimtes met kinderen

Creëer een microtuin voor kleine ruimtes met kinderenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het op het platteland gemakkelijk is om kinderen kennis te laten maken met de geneugten van de natuur, zijn kleine stadsbewoners minder gelukkig en is er soms bedrog nodig om een ​​klein hoekje groen te creëren waar ze de grond krabben en het geduld van de tuinman leren kennen. Zelfs in een kleine ruimte is het echter altijd mogelijk om een ​​microtuin op een vensterbank of een plank te recreëren. Misschien zal zelfs het kind deze groene ruimte nog meer waarderen!

Tuinieren, een goed idee

Kinderen de mogelijkheid geven om hun eigen kleine tuin te hebben, betekent hen confronteren met nieuwe materialen: grond, grind, klei, met nieuwe hulpmiddelen zoals een gieter of een dibbel ... Tuinieren, zelfs op kleine schaal, is om al je zintuigen wakker te maken, tussen de kleuren van de bloemen, de geur van de kruiden of de smaak van de tomaten, het is een ervaring van 360 °. Het ontwikkelt ook hun vaardigheden, stelt hen in staat om de namen van bloemen, de seizoensgebondenheid van soorten te leren en maakt dat ze nieuwe groenten willen proeven die ze zelf hebben gekweekt!

© Fleur Louis

Stekken en spruiten zijn geweldig om mee te beginnen

Tuinieren is een activiteit die gemakkelijk kan worden aangepast aan de leeftijd van het kind. Van eenvoudig 'in de grond gooien' tot de verantwoordelijkheid voor dagelijks water geven, je kunt de betrokkenheid van de kleintjes meten, ze min of meer helpen en geleidelijk hun autonomie ontwikkelen. Tuinieren met kinderen betekent ook dat ze respect voor de natuur leren door ze natuurlijke cycli, de seizoenen, het belang van watervoorraden, enz. Te laten observeren. Het betekent ervaringen in woorden als ecosysteem en rijkdom onder woorden brengen. bodems en initiëren zo hun toekomstige ecologische bewustzijn!

© Fleur Louis

Een eenvoudige doos eieren kan het lukken!

Tuinieren, een plezier dat al vroeg wordt geleerd!

Door uw kind plezier te laten hebben in zijn eigen microtuin, geen angst om uw favoriete gewassen of bloemen te beschadigen! Kies gemakkelijke soorten en dramatiseer niet als de zaailingen niet opkomen of als het gebrek aan water de groei van de basilicum beperkt! Het belangrijkste is om het kind te laten verwonderen over nieuwe groei, het ritme van de seizoenen ... zich niet schuldig te voelen als het faalt. De willekeur van tuinieren maakt het ook mooi, het is een uitstekende kennis van geduld en doorzettingsvermogen! Onder de gemakkelijke planten vinden we de vetplanten die tevreden kunnen zijn met uit elkaar geplaatste gietbeurten, de Oost-Indische kers, de gedachten en de zorgen waarvan de snelle en overvloedige bloei de kinderen zal verrukken, maar ook de klimop, de ellende, de zonnebloemen ... Denk ook met bollen die, in de herfst geplant, in de lente zullen bloeien. Aan de groentekant, als je een beetje ruimte hebt om plantenbakken, bonen, radijs, uien en cherrytomaatjes op een balkon of een zonnige vensterbank te installeren, zijn deze relatief gemakkelijk te kweken en zullen kinderen graag oogsten en eet het! Als je echt weinig ruimte hebt, kun je tevreden zijn met een kleine pot, een mini-tuinman of zelfs een schoteltje met linzen of bonen. Onthoud dat voor een kind de groei van een plant altijd magisch is, wat het ook is. Een paar gazonzaden kunnen daarom volstaan!

© Fleur Louis

Kleine planten en een paar zaadjes, een goed begin!

Enkele ideeën voor het modelleren van een microtuin

Het zijn niet alleen bloempotten in het leven! Gebruik je fantasie, recycle originele containers en laat de fantasie van kinderen de vrije loop. Een unieke microtuin zal de trots van de kleintjes zijn! * In een eierdoos kunnen kinderen planten met weinig wortels laten groeien. Je hoeft alleen maar de bodem te doorboren om overtollig water te voorkomen. * Recycleer speelgoed dat ze niet meer gebruiken: een kabelbaancabine, een dumper of tractor zijn perfect voor het plaatsen van kleine vetplanten. Vergeet niet om de bodem met een beetje plastic en water matig te beschermen, bij voorkeur met een spuitfles, om overlopen te voorkomen. * Een eenvoudige plastic fles die in 2 is gesneden, kan als een pot dienen: het omgekeerde bovenste deel krijgt wat kiezels en aarde, terwijl het onderste deel als een watertank zal dienen. Je kunt daar avocado-, mango- of abrikozenpitten ontkiemen en je vergapen aan de vernieuwing van een al gegeten fruit. * Het is gemakkelijk om een ​​klein universum van jezelf te maken in een eenvoudige pot. Fan van dinosaurussen? Steek wat in de grond van vetplanten. Of je kind nu eerder een vriend van dieren is of een liefhebber van sprookjes, het enige wat je hoeft te doen is een paar decoratieve elementen aan je compositie toevoegen om hem te laten dromen: enkele kleurrijke kiezelstenen, zeeschelpen, een plastic Playmobil-hek, een paar personages ... en hier is een heel nagebouwd universum!

© Fleur Louis

Breng hun favoriete speelgoed onder de aandacht!© Fleur Louis

Een kaasdoos en voila!