Opmerkingen

De tentoonstelling "7 coole architecten" arriveert in Le Bon Marché

De tentoonstelling "7 coole architecten" arriveert in Le Bon Marché


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit jaar is de beroemde "Series 7" van Arne Jacobsen 60 jaar oud. En het wordt gevierd! Het ontwerppictogram is verre van met pensioen, maar wordt gevierd door de tentoonstelling "7 coole architecten" in Bon Marché, waar zeven grote architecten het op hun eigen manier interpreteren en opnieuw bezoeken. Een primeur in Frankrijk!

Serie 7: het meest verkochte Deense meubel ter wereld

Na een wereldpremière in het Design Museum Gent in juli 2015, is de tentoonstelling "7 coole architecten" te zien in Le Bon Marché en intrigeert professionals en nieuwsgierige voorbijgangers. Ontworpen door de Republiek Fritz Hansen, brengt de tentoonstelling hulde aan de beroemde stoel van Arne Jacobsen, "De Deense Corbusier". Variatie van de Ant-stoel, deze was oorspronkelijk bedoeld voor een farmaceutisch laboratorium. Sindsdien geproduceerd in 5 miljoen exemplaren werd het al snel een bestseller. Het is inderdaad het best verkochte en meest gekopieerde Deense meubel ter wereld. Als resultaat van de samenwerking van Jacobsen en Fritz Hansen wist het eenvoudige (maar niet simplistische) ontwerp zich aan te passen aan alle configuraties en kamers van het huis. Ergonomisch en zeer licht (4 kg), past zich perfect aan het menselijk lichaam aan en stapelt eindeloos.

7 versies van een enkel model

Om dit unieke model met een universele uitstraling te vieren, niets beter dan het opnieuw te bekijken in de maatstaf van onze tijd. Zeven architecten kwamen overeen om hun eigen versie van Series 7 te maken. Jean Nouvel, Zaha Hadid, Bjarke Ingels Group, Carlos Ott & Carlos Ponce de León, Jun Igarashi, Neri & Hu, Snøhetta stelden daarom een ​​stoel voor met een persoonlijk geïnspireerd ontwerp vloeiende lijnen van Jacobsen.

De nieuwe inspiraties van een modern tijdperk

Elk tentoongesteld model weerspiegelt de cultuur en de persoonlijke visie van de architect. Zaha Hadid biedt bijvoorbeeld een stoel met vloeiende en structurele vormen, zeer gekenmerkt door zijn architectuur in het achterhoofd zonder inspanning . Anderen zoals Neri & Hu dringen aan op de dualiteit van deze benadering door een duostoel aan te bieden. Het idee om een ​​pictogram te repliceren leidt tot een nieuwe huidige dubbele. De oorspronkelijke stoel wordt vermenigvuldigd en vormt vervolgens een community. De boodschap? We zijn niet alleen, maar samen. Het model van Carlos Ott en Carlos Ponce de León is een allegorie van 2 ontwerppictogrammen. De gecreëerde stoel zal inderdaad worden tentoongesteld in Celebra, een enorm designgebouw in Montevideo, Uruguay. Deze creatie is afgebroken met groen en hout en is een "schoonheidsverklaring, niet alleen voor het menselijk oog maar ook voor de natuur". Hout wordt ook geëerd op Jun Igarash, dat is geïnspireerd op houtafval als zitmateriaal. Ontwerp, ecologie, nieuwe uitdagingen.

Tentoonstelling "7 coole architecten" Van 1 april tot 20 mei 2016 Le Bon Marché Rive Gauche 24, rue de Sèvres, 75007 Parijs www.lebonmarche.comOpmerkingen:

  1. Zephaniah

    Het is geen grap!

  2. Vozilkree

    Goed gedaan, het denkbeeldige))))

  3. Jaiden

    wonderbaarlijk, zeer waardevolle boodschapSchrijf een bericht