Tips

Voor / na: metamorfose van een appartement voor een gezin

Voor / na: metamorfose van een appartement voor een gezinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Slagen in het maken van een klein appartement van 30 m2 tot een echte familiecocon was de uitdaging voor het bedrijf ELC DECO. De architect moest het gebouw moderniseren en de ruimtes herstructureren en tegelijkertijd een kamer voor een kind inrichten. Het belangrijkste? Maak discrete opslag voor alle familiezaken! Oppervlakte: 30 m² Agentschap: ELC DECO Budget: € 35.000 Duur van de werkzaamheden: twee maanden

Voordien: een slecht functioneel appartement

De eigenaren deden een beroep op een architect omdat de ruimtes moesten worden herzien om aan hun levensstijl te voldoen. Ze hadden ook een zeer precieze specificatie voor ogen: integreer een vast matras voor ouders, vermijd ten koste van alles converteerbare banken, creëer een echte kinderkamer en vind eindelijk opslag voor deze kleine ruimte. Bovendien had het appartement een licht gedateerde decoratie : een kleine, onpraktische gepartitioneerde keuken, met oude tegels en meubels die goed hebben geleefd ... Een ingang met lambrisering, nogal gedateerde badkamerstegels en, op de vloer, een beschadigde lino. Het werk om alles te reviseren duurde iets meer dan twee maanden, zonder specifieke beperkingen: elektrisch plan, schatting van het werk, decoratief onderzoek, bestellen van meubels, benodigdheden en materialen en site monitoring ...

Voor renovatie: een verouderd appartement!

Reorganiseer de leefruimte volledig

Het belangrijkste voor deze familie was om een licht en modern appartement , een grotere lounge en nieuwe opslag. Dus moesten we het appartement van boven naar beneden renoveren en een decoratieve inspiratie vinden. Veel scheidingswanden zijn gesloopt: * in de ingang die erg donker en klein was, * in de keuken, om de woonkamer te vergroten en op te helderen * tussen de woonkamer en de slaapkamer: om breedte te winnen in de leefruimte en om een ​​zithoek te creëren. De keuken is bijgewerkt: wit en verfijnd, het is discreet om een ​​echte indruk van de ruimte te geven. De badkamer heeft dezelfde configuratie behouden, maar deze is vernieuwd. Ondanks zijn kleine formaat, 1,85 m2, is de architect erin geslaagd een toilet te integreren. hangend, wastafelmeubel en douche met ingebouwde kranen. Allemaal zonder de indruk te wekken van een beperkte ruimte, met een waterreservoir slim verborgen achter de deur. Eindelijk, een mooie keramische tegel met marmerlook brengt een chique tintje aan de vijver, die ook helderder lijkt.

Met een dominant van wit, lijkt het appartement lichter en ruimer.

Slimme indelingen voor een praktisch klein appartement

Wie zegt klein appartement, zegt trucs om het functioneel te maken. In de L-vormige keuken zijn de wasmachine en de koelkast verborgen, waardoor het laden van de kamer wordt vermeden. Om de modulariteit verder te vergroten, is de Ikea-eettafel uitschuifbaar. Aan de decorzijde is de Darty-keuken in helderwit gelakt en heeft het laminaatwerkblad een houtlook. In de woonkamer is de inrichting ook met zorg gekozen. Het BoConcept notenhouten dressoir biedt voldoende opbergruimte; het wordt slim benadrukt door een behang van satijnen stof. De blauwe stoffen zitbank Made.com werd hiervoor geselecteerd compact formaat en aangepaste planken zijn geïnstalleerd om de radiator in te kaderen en nieuwe opslagruimten te creëren. Eigenlijk is er heel weinig meubilair: alles is bijna op maat gemaakt (kast, planken) om ruimte te besparen en de circulatie te vergemakkelijken.

Op maat gemaakte opslag om elke vierkante centimeter te optimaliseren!

Goed gedefinieerde slaapgedeeltes en geoptimaliseerde opslag

De eigenaren wilden een tweekamerappartement houden door de slaapkamer van een kind te integreren. Het was echter essentieel om een ​​"echt" ouderlijk bed te houden om niet op een slaapbank te hoeven slapen. De tip van de architect was om een ​​set op maat gemaakte kasten met drie deuren in de woonkamer te maken en eronder een te integreren glijden bed 140cm breed. Geen ruimteverlies dus! Voor de slaapkamer van het kind werd een eenpersoonsbed op een platform geplaatst en werd aangepaste opslag gecreëerd. De wit geschilderde muren vergroten de ruimte en de achterwand is versierd met veelkleurig behang dat het slaapgedeelte begrenst en veel vrolijkheid geeft aan deze kinderruimte. Een klein, nogal discreet wit bureau is geïnstalleerd, evenals planken en vilt opbergdozen. Eindelijk, onder het platform, kan een luik op de grond imposante items opslaan zoals koffers of groot speelgoed. Om het decor te voltooien, werd een houten vloer in PVC-look door het hele appartement geïnstalleerd. Het is bestand tegen water (vooral in de keuken), maar ook tegen schokken en wrijving: het bed op wielen kan daarom zonder angst glijden!

Twee goed gedefinieerde slaapgedeeltes, waaronder een mooie kinderkamer!


Video: Van rommelzolder naar prachtig appartement mét babykamer. Metamorfose. Eigen Huis & Tuin (Augustus 2022).