Behulpzaam

De glacis

De glacis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Perfect voor het verkrijgen van mooie patina's, het glazuur is een gekleurde of neutrale laag waardoor de achtergrondkleur zichtbaar wordt. Het wordt aangebracht op geverfde muren. Als de steun schoon moet zijn, zonder scheuren of grote gaten, hoeft deze niet vlak te zijn, omdat de defecten van de muur een integraal onderdeel van de decoratie zijn. Omdat deze afwerking niet bedekt, moet bij de keuze van de kleur van het glazuur rekening worden gehouden met de staat van de achtergrond en de kleur.

Drie doe-het-zelf-glazuurformules

Traditioneel olieglazuurrecept

Als er kant-en-klare glazuren zijn, onder de naam patina, is dit mengsel echt heel eenvoudig te maken. Laat 1 liter toe op 20 tot 25 m2, met een snelheid van:
2/3 balsamico terpentijn
1/3 lijnzaadolie
3% of een paar druppels siccatief (om het drogen te versnellen)
Natuurlijke plantaardige of minerale pigmenten.

Acryl glazuur voor drukbezette mensen

Plan 50 cl glazuur voor een kamer van ongeveer 25 m2. proporties:
10 cl acrylbindmiddel
10 cl water
pigmenten

Danièle's glacis

Voeg sterk getinte verf toe, met water of verdunner afhankelijk van uw ondersteuning, totdat u een vloeistof krijgt met een consistentie die dicht bij die van water ligt en gebruik als een traditioneel glazuur.

1

Breng op uw schone, droge drager bedekt met twee lagen witte of gekleurde satijnverf volgens het gewenste eindeffect het glazuur aan op ongeveer 1 m2 met de duimborstel zonder uniform en in alle richtingen.

2

Werk vervolgens het glazuur met een patina-borstel, bij gebrek daaraan, een vernisborstel of een stroperige borstel of een doek. Pocheer de verf met de puntjes van de borstelharen om de penseelstrepen te verwijderen en het glazuur in licht en schaduw te smelten. Het gebaar is vrij eenvoudig, tik gewoon op het oppervlak door je pols lichtjes te draaien, een beetje alsof we komma's vormen.Het advies van de professional

Absorberende steunen, zoals gips of gipsplaat, worden bedrukt met een onderlaag en bedekt met twee lagen satijnverf om het verschijnen van voegstroken te voorkomen. Werk in paren: de eerste past het glazuur toe en de andere werkt het. De fittingen drogen snel. Werk niet in een rechte lijn om zichtbare tekenen van herstel te verminderen. Het is mogelijk om verbindingslijnen te vermijden door de borstel van tijd tot tijd te bevochtigen en vervolgens uit te wringen of door de muur met een spons te bevochtigen. Maar wees voorzichtig! Als je de muur bevochtigt, doe dit dan een paar minuten voordat je het glazuur installeert, anders krijg je het uiterlijk van halo's.

Goed om te weten

Dit glazuur droogt langzaam en geeft je de mogelijkheid om in je eigen tempo te werken, zonder de tijden aan te geven. Eenmaal droog, kunt u het afdekken met een laag beschermende vernis. Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006Opmerkingen:

 1. Elvin

  It agrees, it is the excellent variant

 2. Josh

  Vul de leegte?

 3. Vilhelm

  Let's try be reasonable.

 4. Aldfrith

  Welke zin...

 5. Kaeleb

  Licentie mij hiervan.Schrijf een bericht