Tips

4 regels om je keuken goed in te richten

4 regels om je keuken goed in te richten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De indeling van een keuken lijkt vaak op een hindernisbaan. Als u echter de basisregels kent, kunt u deze eenvoudig goed optimaliseren. Soorten indelingen afhankelijk van het oppervlak, activiteitendriehoek, te respecteren maatregelen en afmetingen, schone en vuile paden ... Wij geven u de sleutels om uw keuken succesvol te plannen!

1. Definieer de juiste lay-outHet eerste wat u moet doen bij het plannen van een keuken, is de beschikbare ruimte beoordelen om de optimale indeling te bepalen. Afhankelijk van de grootte en het oppervlak dat u hebt, kunt u een van de volgende locaties kiezen: * De I-vormige keuken: ideaal voor ruimtes die lang en niet erg breed zijn, de I-vormige keuken moet op zijn hoogte wedden om zoveel mogelijk te optimaliseren de inrichting en opslag. * L-vormige keuken: dit is de gemakkelijkste opstelling wanneer u een middelgroot of groot oppervlak hebt. En om een ​​goede reden is het gebaseerd op twee delen van wanden die een hoek vormen. Het heeft het voordeel dat het een centraal eiland kan herbergen dat kan dienen als extra opslag, werkruimte of bar. * U-vormige keuken: alleen grote keukens kunnen een U-vormige opstelling veroorloven, geïnstalleerd op drie muren, zodat alles binnen handbereik is. * De open keuken: zeer gewaardeerd om zijn gezelligheid, de open keuken past zich aan alle ruimtes aan! Of het nu gaat om een ​​kleine of een grote keuken, het geeft het gevoel van ruimte en maakt de ruimte lichter. Dat gezegd hebbende, het is niet voor iedereen. Sommige mensen kunnen hem de schuld geven van de aanwezigheid van keukengeuren en het geluid van huishoudelijke apparaten.

2. Teken de activiteitendriehoekDe keukenactiviteit is hoofdzakelijk geconcentreerd rond drie gebieden: voorbereiding en koken, wasruimte en opslag. Met andere woorden, deze drie pijlers komen overeen om: de kookplaat en het werkblad, de gootsteen en / of de vaatwasser en de koelkast en de kasten. Het is tussen deze polen dat u de meeste verplaatsing zult maken. Idealiter zou de afstand tussen deze drie gebieden bijna gelijk moeten zijn. Om u te helpen visualiseren, kunt u een gelijkbenige driehoek tekenen die elk gebied verbindt. Je krijgt de beroemde driehoek van activiteiten ...

3. Faciliteer huishoudelijke takenJe hebt begrepen dat de indeling van je keuken je vrij moet laten. Op dezelfde manier als de activiteitendriehoek, moet het pad van schoon en vuil zorgvuldig worden bestudeerd. Maak huishoudelijke taken gemakkelijker in uw keuken door het afval, de gootsteen en de vaatwasser in de buurt van de opslag van uw servies te plaatsen. Zo vermijdt u het meerdere komen en gaan.

4. Respecteer de afmetingenEen slecht ingerichte keuken kan snel hoofdpijn worden. Vooral als er geen ruimte is en er meerdere familieleden tegelijkertijd zijn. Om te voorkomen dat je tegen meubels botst en er in stapt, zijn hier enkele dimensies die je moet weten om een ​​keuken goed te rangschikken: * Tussen 85 en 95 cm hoog: dit is wat je moet tellen om de hoogte van het werkblad te bepalen . * 70 cm: dit is de minimale ruimte die u moet hebben voor een meubel. * 90 cm: het is de vrije ruimte die u moet laten voor de elementen die opengaan (oven, koelkast, vaatwasser ...) * 60 cm: het is de nodige afstand tussen het fornuis en de afzuigkap afzuigkap.Opmerkingen:

 1. Ingall

  Ik denk dat hij het mis heeft. Ik ben er zeker van. We moeten overleggen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 2. Zuriel

  De nuttige vraag

 3. Jozsi

  Please explain in more detail

 4. Tokree

  Volgens mij heb je het mis. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.Schrijf een bericht