Informatie

Vloeren: kurk

Vloeren: kurk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een zeer compleet materiaal

Kurk is heel gemakkelijk bestand tegen vocht en kan in elke kamer van het huis worden geïnstalleerd. Het biedt bijvoorbeeld veel comfort, gebruikt als vloer in een badkamer. Vanwege zijn structuur - cellen gevuld met lucht die het rotvrij maken, is het een perfecte thermische en phonische isolator die ook het effect van ponsen weerstaat; u installeert het probleemloos in een druk bezocht gebied. Het wordt absoluut niet aangevallen door insecten en stoot geen vlammen of giftige dampen uit in geval van brand.

Een praktische presentatie


Over het algemeen vindt u kurk in de vorm van tegels van 30 x 30 cm en in twee diktes, of in de vorm van stroken van 60 x 15 cm met een dikte van 5 mm, eerder gebruikt bij het leggen in een kamer met veel verkeer. Wat betreft de afwerkingen, als je een fan bent van traditionele vloeren, kies dan voor waxen van kurk, dat wordt onderhouden als hout. Als u daarentegen de natuurlijke schaduw wilt versterken of zelfs licht wilt kleuren, koop dan een kurk om te vernissen. Deze afwerking maakt ook installatie in een vochtige omgeving mogelijk. Zelfs als de afwerking in de fabriek wordt gedaan, wordt het altijd aanbevolen om na installatie een vernislaag aan te brengen, die de kleur standaardiseert en de voegen verbergt terwijl ze waterdicht worden gemaakt.

Onderhoudszijde

Kurkvloeren hebben onderhoud nodig vergelijkbaar met dat van geolied of verglaasd parket. Stofzuig vervolgens, als de vloer echt vuil is, een licht vochtige dweil, toegevoegd met een dop van "polish". Reinig vlekken onmiddellijk met een spons en laat geen water stagneren.

De Pro Council

Onlangs bieden fabrikanten, op de hoogte van de recente rage voor dit materiaal, kurkparket aan, wat misschien wel de wonderlaag van morgen kan zijn! Dit zijn planken bestaande uit vier lagen: de eerste, in transparante hars, zorgt voor weerstand en onderhoudsgemak, de tweede, in kurk, geeft het decoratieve aspect, de derde, nog steeds in kurk, biedt elasticiteit en isolatiekwaliteit de bekleding, de laatste, een soort houten rugleuning, maakt het gemakkelijker om vast te lijmen.

GOED OM TE WETEN

Aarzel niet om het in verticale installatie op de muren te gebruiken: u zult verrast zijn door de radicale transformatie van de atmosfeer en het geluid van de kamer. Net als op de grond geven de textuur en kleur onmiddellijk een gevoel van comfort en warmte. Het wordt vooral aanbevolen in een groot volume, waar u het kunt gebruiken als basis om wat privacy te geven. Vermijd echter het bedekken van hele muren, vooral in een kleine kamer, omdat het zeer huidige uiterlijk de volumes een beetje zal verstikken.

Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006