Anders

4 regels om je eetkamer goed in te richten

4 regels om je eetkamer goed in te richten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De eetkamer is een van de belangrijkste delen van een interieur. En om een ​​goede reden ontmoeten we elkaar daar als gezin aan het einde van de dag en delen we speciale momenten met onze geliefden. Zoveel redenen om er een reünieplaats van te maken waar gezelligheid het sleutelwoord is. Of het nu groot of klein is, of het open is naar de keuken of wordt gedeeld met de woonkamer, wij geven u al ons advies om uw eetkamer te optimaliseren.

1. Respect voor verhoudingenAls het vlaggenschip in de eetkamer, moet de tafel met zorg worden gekozen. Als de keuze van de vorm bijna alleen afhangt van de gewenste stijl, is de keuze van de grootte een essentiële stap bij het plannen van de kamer. Kies een model dat niet te klein of te groot is voor de grootte van het huishouden. Maar je moet ook de verhoudingen van de ruimte respecteren die je hebt. Bestudeer de perimeter die nodig is voor elke stoel en bevorder zo een goede circulatie rond de eettafel. Zorg voor een ruimte van 150cm rond de stoel is ideaal. Aan de breedtezijde, tel 60 cm voor elke persoon op de tafel.

2. Een strategische locatieOver het algemeen bevindt de eetkamer zich in de buurt van een keuken. Het moet gezegd worden, de locatiekeuze is een kwestie van oefening die ons in staat moet stellen ons dagelijks leven gemakkelijker te maken. Tussen het meerdere komen en gaan, moet het pad tussen de twee kamers gemakkelijk toegankelijk zijn. Open keukens hebben dit begrepen en bieden een zeer vriendelijk alternatief. Eén ding is zeker, de keuken moet dichtbij uw eetkamer zijn.

3. Elke ruimte heeft zijn functieAlle interieurontwerpers zeggen het, voor elke kamer, zijn functie. Ja, maar in het geval van het eetgedeelte heeft niet iedereen het geluk om voor elke activiteit een speciale ruimte te hebben. En heel vaak bestaat de eetkamer naast de woonkamer of nodigt ze zichzelf uit in de keuken. Voor een optimale en samenhangende opstelling zijn er enkele tips voor het afbakenen van ruimtes. U kunt ervoor kiezen om de gebieden te markeren dankzij verschillende vloer- of wandbekledingen. Eenvoudige decoratieve elementen kunnen ook volstaan, zoals het gebruik van een tapijt of verlichtingsarmaturen. Het doel? Onderscheid de functies van elke ruimte in één oogopslag.

4. Vriendelijkheid boven alles!We leren u niets, de eetzaal is de meest gezellige ruimte in het huis. Het moet gezegd worden, het is rond de tafel dat alle leden van de familie samenkomen om een ​​speciaal moment te delen. Het eetgedeelte moet daarom gezinsvriendelijk zijn. Om de eetkamer een echte plek om te wonen te maken, is het decor een geweldige bondgenoot. Beginnend met de stoelen. Als landhuizen de voorkeur geven aan banken om de gezellige sfeer van de kamer te versterken, kunnen meer eigentijdse interieurs wedden op een mix en match. Door de stoeltypen rond de eettafel te variëren, kunt u zeker zijn in gezelligheid! Evenzo speelt verlichting een belangrijke rol in de ambiance van de eetkamer. Kies een hanglamp om boven de tafel te installeren voor directe verlichting en compleet met extra verlichting op de omliggende meubels en planken voor een meer intieme kant. U kunt de sfeer dus aanpassen aan de verschillende tijdstippen van de dag.