Tips

Welke kleuren associëren met een minimalistisch decor?

Welke kleuren associëren met een minimalistisch decor?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Minimalisme is niet nieuw. Gemaakt in de jaren 1960 aan de overkant van de Atlantische Oceaan, is het nog steeds het hart van de trend vandaag. Deze beweging bepleit een simpele regel: versier een kamer zo min mogelijk om het begrip ruimte opnieuw te interpreteren. Maar pas op, weinig versieren betekent niet versieren. Om een ​​schone en eenvoudige stijl te krijgen, is het belangrijk om de kleuren van uw interieur te kiezen. Wij leggen u alles uit!

Wit voor een verfijnd interieur

Deze kleur kruist de jaren en stijlen. Het is een veilige gok voor een minimalistische stijl, omdat u alle soorten kleuren op het gebied van meubels kunt combineren. Begin met het wit van vloer tot plafond wit te schilderen om de verschillende decoratieve elementen van de kamer te benadrukken. Wees niet bang om te kiezen voor een heldere en openhartige kleur. Vergeet beige of ecru-tonen, die warmer zijn en minder geschikt voor de minimalistische stijl. Ga naar de basis, maar onthoud dat wit een kamer merkbaar vergroot. Dit laatste kan erg leeg zijn als je geen imposante bank, een donzig tapijt of schilderijen aan de muur plaatst om de ruimte aan te kleden.

Grijs voor een warmere plek

Als u een meer gezellige kamer wilt, kunt u kiezen voor een min of meer donkergrijs. Vermijd bij voorkeur schaduwen maar kies een enkele schaduw die u op de muren of in kleine aanrakingen aanbrengt. U kunt bijvoorbeeld de kamer verfraaien met grijze elementen zoals gordijnen, een hoofdeinde of een lamp. Als u uw muren niet opnieuw wilt schilderen, kunt u absoluut kiezen voor beddengoed in een slaapkamer of badlinnen in een badkamer, deze kleur. Om uw kamer niet te somber te maken, voegt u een andere kleur toe die de ruimte wakker maakt, zoals een felgeel of een turkooisblauw.

Zwart voor een chique en elegant stuk

Net als wit is zwart een tijdloze kleur die perfect past bij de minimalistische stijl. Jarenlang heeft de monochrome look (meestal in zwart en wit) tijdschriften en interieurdecoratietekens binnengevallen. Zowel design als elegant, zwart is zeker tijdloos, maar het kan een kamer snel donkerder maken. Dit vermijdt de totale uitstraling, vooral in een vrij smalle ruimte zoals een gang of een hoofdingang. In plaats daarvan plaatsen we op een zwarte vloerbedekking (tegels, tapijt ...), op een geverfd wandgedeelte of op donkere decoratieve objecten zoals meubels, kussens, vazen ​​of zelfs verlichtingsarmaturen.

Breng een vleugje popkleur

Zoals de naam al doet vermoeden, is het doel van de minimalist het verwijderen van overbodige objecten om zich te concentreren op minimale decoratie. In deze stijl moet de overvloed aan kleuren daarom worden verbannen. Om een ​​slaapkamer of woonkamer op te fleuren, kunt u echter bepaalde elementen in een pittige schaduw kiezen, zoals roze, geel of zelfs blauw. Ruil de ietwat neutrale monochrome stijl in voor een speelser decor, vooral als je kinderen hebt. Dit kan stoelen, een tapijt, een plaid of gekleurde doeken tot gevolg hebben.Opmerkingen:

 1. Fenrizilkree

  Excuse me for interfering, I wanted to express my opinion too.

 2. Thorndyke

  Waarschijnlijk. Waarschijnlijk.

 3. Cailean

  Mensen, het was al ergens. Maar waar?

 4. Waquini

  Iets bij mij zijn er geen persoonlijke berichten, fouten wat dat

 5. Imre

  U begaat een fout. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.Schrijf een bericht