Tips

Stucwerk: mengsel van kalk, zand en marmer

Stucwerk: mengsel van kalk, zand en marmer


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een mengsel van limoen, extreem fijn zand en marmerpoeder, deze primer met een glanzende en gladde uitstraling geeft uitstekende lichtreflecties. Als het een beetje delicaat en vervelend is om uit te voeren, blijft het binnen het bereik van een niet-professionele ... na het testen! Op grote schaal gebruikt in Venetiaanse paleizen, was het erg populair bij de Egyptenaren en de Romeinen.

De stap voor stap

Danièle's stucwerk Je hebt nodig: Voor 1 m2: 5 kg gemengd gips in woonkamers en 5 kg vet gips in vochtige ruimtes + natuurlijke poederpigmenten; 2 coatingmessen, roterende mixer gemonteerd op boor. Elke vakman heeft zijn magische formule ... en geheim, lang ervaren. Aarzel niet om te tasten, om meerdere tests te doen, omdat de temperatuur, de wind of de hygrometrie een overheersende rol spelen in het laatste aspect van het stucwerk.

1

Allereerst moet u de ondersteuning voorbereiden door de scheuren te openen en te vullen en door een druklaag aan te brengen waarvan de film niet te glanzend is.

2

Meng je pigmenten in een beetje lijnzaadolie om de consistentie van een pannenkoekenbeslag te krijgen. De pigmenten moeten perfect worden verdund om goed met de coating te mengen.

3

Voeg je pigmenten toe en meng goed. Breng vervolgens met een coatingmes een eerste donzige laag door op afstand en onregelmatige aanrakingen over de hele muur te maken, zonder de gaten te verzorgen.

4

Passeer daarbij een tweede pluizige laag die de gaten opvult en de reliëfs verplettert.

5

Maak de volgende dag een kruispassage van onder naar boven over de hele muur.

6

Begin de volgende dag met beslaan (of aanscherpen): houd je mes bijna loodrecht op de muur en trek je stucwerk in dwarsgangen.

7

Vierentwintig uur later en voor extra bescherming en glans, wax je je stucwerk met witte was, voordat je polijst met een zachte doek.

DE PRO-RAAD

Werk altijd met twee coatingmessen: de eerste wordt geladen met gips, de tweede wordt gebruikt om kleine porties gips te nemen en op de muur te verspreiden. Als een in de was gezet stucwerk moet worden bijgewerkt, ontrafelt u het met balsamico-terpentijn, opent u de scheur, sluit u een klein deel van het stucwerk opnieuw en doet u het opnieuw om het geheel te homogeniseren. Door het mes licht bevochtigd met zeepwater en zonder al te veel aan te dringen, krijgt het stucwerk een mat uiterlijk. Het zal meer en meer satijn worden als de schoenen worden ingedrukt en het mes nat wordt. Voor een glanzende afwerking, maak de muur nat met zeepwater en draai stevig vast.GOED OM TE WETEN

Op basis van natuurlijke en daarom zeer ecologische producten vereist stucwerk minimaal drie passages, vers op vers aangebracht om een ​​duurzaam resultaat te verkrijgen. Onlangs is er ook 'gebruiksklaar' stucwerk geweest, waarvan het enige defect is dat het een enigszins geplastificeerd uiterlijk aan het decor geeft. Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006Opmerkingen:

 1. Abriell

  Hallo!

 2. Culum

  Je bent verschenen, zijn gelijk. Ik dank voor de raad hoe ik je kan bedanken?

 3. Grojind

  Ik bedoel, je hebt niet gelijk. Voer in dat we het bespreken.

 4. Almo

  Je hebt helemaal gelijk. In this something is I seem this good thinking. Ik ben het met je eens.

 5. Yozshular

  Volgens mij is dat niet aanwezig.

 6. Kevis

  Jij bent grappig.Schrijf een bericht