Anders

Pro brico-tips: verhoog je huis

Pro brico-tips: verhoog je huis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Droom je van een ruimer huis zonder te verhuizen? Dit is mogelijk met verhoging, een techniek om extra oppervlak op het dak te creëren zonder de grond te raken. Een goed alternatief om een ​​nieuwe kamer te creëren zonder groot werk. Wat zijn de fasen van dit type extensie? Om erachter te komen, vroeg de architect Joël Van Nieuwenhuyse van het kabinet Daligaux-Van Nieuwenhuyse, die u hierover advies zal geven.

: Wat zijn de voorwaarden om je dak te verhogen?

Joël Van Nieuwenhuyse: In theorie kan iedereen zijn dak opheffen. Er moet echter een studie worden gedaan naar de structuur van het gebouw om te zien of deze een extra belasting kan ondersteunen. Om de kansen te vergroten, werken we in dit geval in houten frame omdat het het gewicht en de belasting op de bestaande structuur minimaliseert. Op financieel niveau variëren de kosten afhankelijk van het type hoogte, de structuur en de aanpassingen van de begane grond. Om u een idee te geven, of het een verhoging of een uitbreiding betreft, zijn de kosten per vierkante meter rond de 2000-2500 €.

: Wat zijn de bouwfasen van een verhoging? Hoe lang gaat de site mee?

Joël Van Nieuwenhuyse: De bouw begint met het verwijderen van de elementen van het bestaande huis: het dak, het frame en de aanpassing van de vloer tussen de begane grond en de eerste verdieping. Er zijn 2 manieren om dit te doen: muren kunnen geprefabriceerd worden en sneller ter plaatse worden geïnstalleerd. Het hangt af van de toegankelijkheid van de site. Als het toegankelijk is met takels, zijn de panelen belangrijk. Aan de andere kant, als het in een stedelijke omgeving is, zoals in het stadscentrum waar de toegang tot voertuigen moeilijk is, zijn de muren draagbaar en daarom kleiner. De arbeiders beklimmen hen terwijl ze in aanbouw naar boven gaan. De deadline hangt af van de reikwijdte van het project. Voor een uitbreiding van 15 m² boven op een structuur van hetzelfde oppervlak duurt het werk bijvoorbeeld ongeveer vier maanden.

: Welke materialen worden gebruikt om een ​​vloer aan uw huis toe te voegen?

Joël Van Nieuwenhuyse: 90% van het houten frame is gebruikt. Hierdoor kan een site sneller, droog en ecologisch zijn. De gevel is bekleed met panelen van natuurlijk hout of vezelcement, een mengsel van cellulose, zand en cement. Voor de hoes wordt zink gebruikt.

: Wat zijn de wettelijke regels voor een verhoging?

Joël Van Nieuwenhuyse: Voor elke uitbreiding groter dan 20m² is de goedkeuring van het stadhuis vereist met een bouwvergunning. Het lokale stedenbouwkundige plan (PLU) stelt de maximale hoogte van de gebouwen vast. Als u een uitbreiding van 50 m² of meer overweegt, weet ik dat u extra berekeningen moet opnemen in uw bouwvergunningsdossier. Onder dit oppervlak is het bestand vereenvoudigd.

: Zijn er voorzorgsmaatregelen om de buurt te nemen?

Joël Van Nieuwenhuyse: Als u aan de rand van onroerend goed bent en de bouwvergunning autoriseert, hebt u geen toestemming om dat te doen. Maar je moet weten dat sommige gemeenten een wijkovereenkomst opleggen.

: Kan een persoon het dakwerk zelf uitvoeren?

Joël Van Nieuwenhuyse: Op het niveau van het ontwerp van de bouwvergunning, als u 170 m² overschrijdt, moet u het plan en het ontwerp maken met een architect. Het aanraken van de structuur van het gebouw en de waterdichtheid ervan brengt risico's met zich mee, omdat het individu niet verzekerd is in geval van een ramp. Een alternatief is dan mogelijk als hij een klusjesman wil worden: hij roept een architect op om de buitenomhulling te produceren en hij zorgt voor de interieurindeling (isolatie, installatie van Placo® en vloerverfcoating ).

Voor meer info: www.dvn-architectes.com