Behulpzaam

Moeders tips om elke dag tijd te besparen

Moeders tips om elke dag tijd te besparen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bespaar tijd, wees zen ... Dit zijn de verlangens die alle moeders delen. Het is misschien wel het mooiste geschenk voor Moederdag, toch? Er bestaat geen magisch recept - we geven de kleur het liefst meteen aan u aan - maar georganiseerde moeders missen geen tips voor elke dag om hun tijd te optimaliseren, gedreven door de wens om meerdere caps te combineren zonder overweldigd te raken door vermoeidheid of stress. Omdat de beste manier om dit te doen is om elkaar te helpen, hebben we verschillende van hen geïnterviewd die niet gierig waren met goed advies.

1e gouden regel: anticiperen

Om te voorkomen dat je overweldigd wordt, waarschuw je voor eventuele problemen. Een stelregel dat georganiseerde moeders van toepassing op de brief. Elke maandag vat Pauline het programma voor de week samen en Anne-Sophie doet hetzelfde met haar 3-jarige dochter. Aan de voedselkant bereidt Aurélia haar menu's van tevoren en bestelt ze op internet voordat ze naar de dichtstbijzijnde winkel gaat; een besparing van tijd maar ook van geld omdat het geen onnodige aankopen doet. "Ik koop elke zaterdag verse producten op de markt, met het gezin", voegt Eustelle toe. Diane bereidt vervolgens de compotes en puree voor de week dat ze bevriest en Véronique, ze kookt altijd in grote hoeveelheden om op gehaaste maaltijden te anticiperen. Lois, moeder van 3 kinderen, vond een alternatief: "Ik maak drie ton pasta en leg het in de koelkast. Dan moeten we het opnieuw opwarmen of in een salade maken." En voor de kleintjes? Eustelle bereidt melkpods en een fles water op haar nachtkastje om haar ogen nauwelijks te openen wanneer haar dochter Romane midden in de nacht wakker wordt. Elk van hen zorgt voor zaken de dag ervoor (kleding, schooltassen, enz.) Om onvoorziene gebeurtenissen te compenseren! Véronique heeft "verschillende luiertassen al klaar op drukke dagen (luiers, spenen, doekjes, flessen water ...)"

Joseph Joseph helpt ons ons voedsel beter in onze koelkasten op te slaan met zijn stapelbare opbergdozen met deksels en datumwijzer: bereid "drie ton pasta" zoals Loïs, Joseph Joseph doet de rest.

2e gouden regel: laat u niet overweldigen

Lætitia geeft toe dat ze haar drie kinderen elke avond een strikt ritme oplegt, waarbij ze bad, diner en bedtijd op zeer precieze tijden vastbindt "zonder ruimte te laten voor improvisatie". Hélène, van haar kant, stelt het ritueel van rustige tijd vast elke avond tussen verhalen en muziek om naar te luisteren voor haar 3-jarige babyjongen. Dit is goed, de routine is net zo geschikt voor het kind als voor de ouders omdat het hem in staat stelt zich op tijd te situeren en zich veilig te voelen. Minder leuk maar ook vol gezond verstand, elke moeder adviseert om niet te wachten tot het strijken en de rommel zich ophopen en elke dag een beetje te doen! Georganiseerd zijn om tijd te besparen klinkt als een tragedie ... maar het feit blijft dat onze super-moeders geen trucjes hebben om een ​​belangrijke vergadering niet over te slaan. "We hebben een enorme kalender aan de muur hangen waar we alles opschrijven", legt Lois uit. Dezelfde methode met Sophie, moeder van drie tieners die hen aanmoedigt om hun afspraken evenveel te noteren om te communiceren als om autonomie te krijgen. Papier is goed, maar veel van onze organisatorische professionals combineren met telefonische meldingen en computerplanning ... gesynchroniseerd met die van de man, het is nog beter! Wij verzekeren u, de post-it op de koelkast, het werkt nog steeds! Een andere methode, Anne-Sophie houdt alle medische specialisten aan het begin van het schooljaar om de rest van het jaar stil te zijn. Tot slot vonden we niet beter dan het verzamelen van taken om tijd te besparen: we proberen bijvoorbeeld buitenschoolse activiteiten op één dag te groeperen.

Je hoeft alleen maar onze geïllustreerde kalenders te downloaden om ze in het zicht op je koelkast te hangen, toch?

3e gouden regel: weet hoe te delegeren

Wie heeft je gezegd dat alles op je tere schouders moet rusten? Een tijdbesparende moeder is een goed omgeven moeder. Voor activiteiten organiseert Lætitia verschuivingen met de andere moeders. Bij Camille is het probleemoplossing tussen buren! Hoe zit het met papa? "We verdelen de taken duidelijk", specificeert Patricia en Sylvia om te voltooien: "Een van de ouders geeft het bad en leest het verhaal terwijl de andere de maaltijd voor de volgende dag regelt en bereidt." En alle moeders om de rol van grootouders, kindermeisjes, drop-in kinderopvang en babysitters aan te nemen die vaak de link leggen tussen school verlaten en thuiskomen.

4e gouden regel: machtig uw kind

Heb je het de hele dag erg druk? Het is geweldig dat je kind, van 2-3 jaar, ook graag deze indruk zou hebben ... en dat is waarom het zo vaak in je poten zit. "Ik maak Julia zeer verantwoordelijk voor haar kleine zusje: gooi de vuile luier weg, breng het vergeten slabbetje mee, houd haar zusje bezig terwijl ik de fles maak ... ze voelt zich belangrijk en ik, het helpt me veel", zegt Eustelle. Je kind betrekken bij de dagelijkse voorbereidingen - zonder hem te belasten met missies die natuurlijk te complex zijn voor zijn leeftijd - komt iedereen ten goede. Naarmate het meer autonomie en zelfvertrouwen krijgt, verzamelt u waardevolle momenten! Daarom heeft Anne-Sophie in Mathilde's slaapkamer alle opbergruimte op haar hoogte geplaatst, waardoor ze alleen kan spelen en Camille haar kleine jongen elke avond zijn outfit voor de volgende dag laat kiezen. Verantwoording is ook een manier om onderwerpen die kunnen leiden tot conflicten voorzichtig te benaderen. "Ik betrek mijn dochter bij de voorbereiding van het avondmaal. Ze is altijd klaar en is meer bereid om nieuw voedsel te proeven," legt Sylvia uit. Taken volbrengen door hen te vragen mee te doen, is ook een indirecte manier om de discipline te onderwijzen ... En daarom tijd en energie te besparen!

We zijn fans van deze boekopslag die net bij Ikea is uitgebracht en waarmee kinderen zichzelf uit hun boeken kunnen halen!

5e gouden regel: laat de druk los!

Je hebt het verdiend en onze moeders ook! "Je moet in het weekend loslaten", adviseert Lois en weet soms ook hoe ze haar eisen naar beneden moet herzien. Bij onze georganiseerde moeders geven we de voorkeur aan douches in plaats van baden, eens in de twee dagen. Op dezelfde manier geven ze de voorkeur aan zelfgemaakte babyvoeding, maar gebruiken en misbruiken ze de gerechten die voor volwassenen worden geleverd. Tot slot, om tijd te besparen en te ontspannen met uw gezin, heeft elk zijn eigen formule. Anne-Sophie organiseert elke week een snack buiten, Nadège bereidt een keer per week een picknick van rauwe groenten buiten of op de vloer in de woonkamer en Pauline geeft zichzelf elke vrijdag een familie-tv. Het is ook het geheim van onze supermoeders: wees niet altijd te veeleisend! * Je kunt de poster "The Morning Routine" downloaden op Mini Reyve.Opmerkingen:

  1. Jermayne

    Prachtige, waardevolle informatie

  2. Akikree

    Obviously you were mistaken...

  3. Gacage

    Ik hoop dat het morgen is...Schrijf een bericht