Anders

Honingplanten in de tuin

Honingplanten in de tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Insecten zijn onze vrienden, ze zijn essentieel voor de natuur en daarom in onze tuin. Tegenwoordig verminderen echter het massale gebruik van pesticiden en de rage voor onberispelijke tuinen de hoeveelheid kleine dieren drastisch. Geloof je in biodiversiteit? Wil je een gebaar maken voor de planeet? Weet dat het mogelijk is om tegelijkertijd een mooie en gastvrije tuin te hebben door honingplanten te adopteren. Voor meer informatie hebben we gebruik gemaakt van een zonnig weekend om naar een tuincentrum aan de oevers van de Loire te gaan, een paar kilometer van Angers, en we ontmoetten Philippe, een liefhebber die uitsluitend met gewassen werkt organisch en lokaal.

Wat zijn honingplanten?

Honingplanten zijn planten die vlinders, bijen en over het algemeen alle soorten fouragers aantrekken. Deze planten hebben de bijzonderheid om te bestaan ​​uit bloemen die een prachtig stuifmeelreservaat bieden voor bestuivende insecten.

Waarom is het zo belangrijk om deze insecten te bewaren?

Omdat deze insecten essentieel zijn voor ons ecosysteem. Dankzij bestuiving bloeien planten elk jaar, fruitbomen hebben meer bloemen dan fruit, planten zijn dichter, enz. Met honingplanten kunnen insecten zich ook voeden en reproduceren.

Wat voor soort planten raden jullie aan?

U moet honingplanten kiezen die in uw regio kunnen gedijen en die zich aanpassen aan uw grond en de zon in uw tuin. In mijn ogen is het vooral belangrijk om meerdere ruimtes in de tuin te creëren. Kies felgekleurde planten die browsers aantrekken en speel op de hoogten zodat elke soort zijn plaats vindt. Zorg ervoor dat je verschillende soorten honingplanten hebt, zodat er elk seizoen bloemen in je tuin staan.

Wat zijn de meest voorkomende honingplanten?

De bekendste honingplant is lavendel. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je ze overal in Frankrijk hebben. Het is geen Provençaalse exclusiviteit! In dezelfde geest kun je kiezen voor moerasspirea, eupatory, borage, agastache of abelia. Liefhebbers van goed eten kunnen zich verheugen, veel aromatische planten behoren tot de honingfamilie. Dit is het geval met oregano, tijm of munt.

Wat zijn de fouten om niet te maken met honingplanten?

Als u honingplanten kiest om bestuivende insecten aan te trekken, verbied dan meststoffen uit uw tuin. Kies in het algemeen een verantwoordelijke houding. Gebruik natuurlijke producten en laat een deel van de natuur in uw tuin achter. Insecten hebben beschutting en beschutting nodig, zoals een dode boomstam, een stapel hout of onkruid.Opmerkingen:

 1. Reidhachadh

  Urrr! Nieuwe ontdekkingen voor de massa. Laat hun opvolging niet voor eeuwig en altijd ophouden.

 2. Dirck

  Het is me niet duidelijk.

 3. Jerel

  Bericht verwijderd

 4. Alba

  Dit idee is trouwens nodig

 5. Grojas

  What words... super, remarkable idea

 6. Van Aken

  wonderbaarlijk, deze zeer waardevolle meningSchrijf een bericht