Behulpzaam

Garden feng shui: ontspanning en natuur

Garden feng shui: ontspanning en natuurWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verplaatsen, verschuiven

Metalen potten en aarden potten hebben een speciale plaats op het terras en in de tuin. Schakel iedereen uit die je op zolder opslaat en vind ze een tweede leven. Hout, water, aarde en vuur, al aanwezig in de tuin, vinden hun complement in het metaal, dat u zult hebben door kleine details. Pas op voor de schadelijke samenwoning tussen vuur en water: de waterkraan of de fontein mengen niet goed met een barbecue.

Elimineren:

Continuïteit van het huis, de tuin legt de link met de levenscyclus en de seizoenen. De feng shui-tuin moedigt ons aan om de natuur te respecteren. Harmonie moet heersen in de twee werelden, zoals de paden die hen onderling verbinden. Deze paden moeten de natuurlijkheid van het leven volgen en zijn daarom bij voorkeur bochtig: corrigeer indien mogelijk de lay-out van rechte paden en maak kleine paden die de topografie van het landschap volgen. Deze kleine paden kunnen worden gemaakt van gras, waarop u grote stenen platen of roosters kunt leggen om de stappen en voortgang van het leven te symboliseren. Zorg ervoor dat je dit pad vrij houdt van onkruid. Een goed onderhouden tuin is een symbool van welvaart. Verwijder in het beplante deel van de tuin de soorten die niet complementair zijn aan elkaar (bijvoorbeeld teveel vergelijkbare soorten bij elkaar geplaatst). Zorg in de buurt van de ruimte waar u uw maaltijden neemt, dat er geen doornige planten zijn, verwijder ze anders en vervang ze door planten met zachte bladeren. Verwijder in uw tuin ook giftige producten ten gunste van organische meststoffen en ongediertebestrijding. Vergeet onkruidverdelgers en verwijder ongewenste planten met de hand; wees niet te zwaar, want de feng shui-tuin moet ook de uitbundigheid van de natuur verwelkomen en een hoek van je tuin moet worden gereserveerd voor deze spontane scheuten. Verwijder onnodige, omvangrijke objecten die de stroom van "qi" verstoren: uw terras mag niet als opslagruimte worden gebruikt, zelfs als u het niet vaak gebruikt. Plastic meubels horen niet thuis in deze wereld waar natuurlijkheid domineert: ruil het voor meubels in smeedijzer (metaal), in eco-gecertificeerd hout of in geweven zeegras.

Toevoegen

Als je tuin rechte paden heeft, laat dan wat hangende planten groeien, die deze lay-out zullen schudden en het verloop van de "qi" vertragen (als het niet in zijn loop wordt behouden, heeft het de neiging om de energie weg te nemen ). Nodig voor hetzelfde doel de energiestroom uit om te stoppen tussen de deur en het terras op een geluidsmobiel, die je kiest in harmonie met je universum: in hout of metaal dragen sommige interessante Chinese symbolen van welvaart. Fontein, bekken of beekje, met name in de Fortune-sector, zullen een beetje esthetisch tintje geven, evenals een merkbaar ontspannend effect. Om te zorgen voor een goede yin / yang-complementariteit, die de basis is voor een goede energiecirculatie, plant u in de zuidelijke sector (yang) van de tuin of het terras van mediterrane planten, bloemen met heldere kleuren. Boek in de noordsector (yin), bladplanten en waterspelen (fontein, bekken, rustige leeshoek).


Video: Japanese Garden Hasselt #japansetuin #Limburg #Vlaanderen #Koivissen #Nature (Augustus 2022).