Informatie

Doe-het-zelf recepten voor biologische onkruidverdelgers

Doe-het-zelf recepten voor biologische onkruidverdelgers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat zijn de kenmerken van een biologische onkruidverdelger?

Een organische onkruidverdelger moet het milieu respecteren en tegelijkertijd wild of onkruid kunnen verwijderen dat vaak ten onrechte onkruid wordt genoemd. Het kan een biologisch onkruidverdelgerproduct zijn dat we in tuincentra kopen. Maar steeds meer tuinliefhebbers willen hun eigen biologische onkruidverdelgers bereiden. Dit is wat ik zelf een paar jaar heb gedaan: het is eenvoudig en leuk, vooral als ik deze activiteit met kinderen deel.

Is de azijn onkruidverdelger biologisch?

Witte azijn wordt beschouwd als het magische product thuis en in de tuin. De herbicide kracht ervan is behoorlijk indrukwekkend. Het vervuilt het milieu niet, heeft geen negatieve invloed op het grondwater of rivieren. Het is biologisch afbreekbaar en vormt geen risico op toxiciteit voor mensen of huisdieren. En dan kost het bijna niets, wat een ander voordeel is. Alleen, hoewel het van natuurlijke oorsprong is, kon een onkruidverdelger voor witte azijn niet als een organisch product voor de tuin in de handel worden gebracht, omdat het azijnzuur dat het bevat nog niet is geregistreerd op de lijst met toegestane producten. in de biologische landbouw. En op dit punt is de wetgeving streng! Maar je kunt zelf je onkruidverdelger voor azijn maken. Om 40 m² te wieden heb je 1,20 liter pure witte azijn nodig om te spuiten. Zorg ervoor dat u het niet op de te gieten planten giet, want deze zullen ernstig lijden.

Is het beter om zout water te gebruiken voor het koken van aardappelen, rijst of pasta?

Organisch wieden met gezouten kookwater is een praktische oplossing voor een zeer kleine ruimte waar mos en wat onkruid neigen zich te vestigen. Giet heet op deze ongewenste, zal de onkruidverdelger met kookwater zeer snel in werking treden. Maar het zout dat het bevat, kan micro-organismen vernietigen die in de grond zijn begraven. Dus je moet het echt niet misbruiken.

Zijn mest goede biologische onkruidverdelgers?Om de mest als organisch te beschouwen, moeten de planten waaruit deze afkomstig is biologisch zijn. Het is aan jou om engelwortel of brandnetel te kweken zonder herbicide, zonder kunstmest en er vervolgens een organische engelwortelmest of een organische brandnetelmest van te maken. Voor de eerste, maceraat 500 g engelwortel in 5 liter water gedurende tien dagen, en voor de tweede zijn de verhoudingen hetzelfde, maar laat een maceratietijd van maximaal vier dagen toe. Deze doe-het-zelf wietslurries zijn economisch, actief en milieuvriendelijk.

Eindelijk is de biologische wieden methode door zonne-energie misschien de beste?

Voor mij is dit een van de beste zelfgemaakte oplossingen voor het natuurlijk wieden van je tuin. Solarisatie bestaat uit het bedekken van het binnengevallen gebied met wild gras met een ondoorzichtig zeil om het te isoleren van licht, lucht en warmte. In een paar weken wordt de verzwakking van de kruiden intenser totdat ze worden vernietigd. Deze methode van wieden door solarisatie is economisch en uiterst eenvoudig uit te voeren. We kunnen echt spreken van biologisch wieden. Het is niet nodig om een ​​zeil te kopen, want oude tapijten kunnen het lukken. Veel amateur-tuinders geven de voorkeur aan deze organische wiedmethode in plaats van doe-het-zelf-onkruidverdelgers. Erkend moet worden dat solarisatie bemoedigend is als het gaat om het wieden van een groot stuk land vóór het planten. Tijdens het spuiten van organische onkruidverdelgers is vervelend, vooral als het te behandelen oppervlak groot is.Opmerkingen:

 1. Norval

  Er zijn natuurlijk een paar mooie momenten, maar ik had er meer van verwacht!!!

 2. Scadwiella

  En waarom is dit de enige manier? Ik denk waarom deze beoordeling niet wordt verduidelijkt.

 3. Kitilar

  Aftar Maladets,

 4. Blaeey

  Hij had dat niet gezien

 5. Immanuel

  Je zin is onvergelijkbaar ... :)

 6. Maolruadhan

  Zeker. Het was en met mij.Schrijf een bericht