Behulpzaam

Hoe maak je een effectieve Home Detox?

Hoe maak je een effectieve Home Detox?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nee, detoxen zijn niet exclusief gereserveerd voor onze organisatie. Onze interieurs hebben ook het recht om te worden gezuiverd. Dit wordt een Home Detox genoemd. We zijn het ermee eens, het is niet altijd gemakkelijk om te beginnen, maar de inspanningen zijn het waard. Sorteren, opslag, optimalisatie van de ruimte, gebruik van natuurlijke materialen ... De Home Detox nodigt u uit om terug te gaan naar de basis en blaast nieuwe energie in ons interieur. Hoe het te doen? Hier zijn 5 stappen om een ​​effectieve Home Detox te maken!

1. Sorteer het overtollige, dat doe je© urban outfitters Dit is HET eerste wat u moet doen als u een Home Detox wilt uitvoeren. Ja, maar tussen oude kleren, souvenirs en klein papierwerk weet je niet meer waar je moet zijn! Om u te helpen bij deze eerste stap, raden we u aan inspiratie op te doen van de beroemde Marie Kondo-methode. Gespecialiseerd in opslag en persoonlijke ontwikkeling, laat deze Japanse vrouw zien dat wonen in een ordelijk huis een positieve invloed zou hebben op alle andere aspecten van je leven! Om dit te doen, beveelt ze aan om te sorteren op objectcategorie: eerst kleding, dan boeken en papieren, alledaagse objecten en tenslotte objecten die sentimentele waarde hebben. Op deze manier is sorteren minder moeilijk, want door deze volgorde te respecteren, zult u uiteindelijk alleen de objecten behouden die u de meeste vreugde bezorgen!

2. Optimaliseer de opslag, denk je© Marion Lanoe architect

Marion Lanoë

Opslag, we hebben het allemaal nodig en zelfs als we de kans krijgen om het te accumuleren, lopen we het altijd vol. Met een beetje optimalisatie kunt u echter ruimte besparen. Hoe? Door uw opslagruimtes te heroverwegen! Gebruik over het algemeen alle hoeken en hoeken van de kamer om maximale ruimte te krijgen. Overweeg ook om multifunctioneel meubilair te gebruiken: een mand voor het opbergen van plaids en kussens die ook dient als bijzettafel, een opbergkist als bedeinde ... De mogelijkheden zijn eindeloos!

3. Beperk de spaties, u zult het niet vergeten© int2architecture

Int2architecture

Het afbakenen van spaties betekent het definiëren van een functie voor elke kamer in het huis. Als deze stap belangrijk is, is het omdat het alle perspectieven van een interieur kan veranderen. En omdat de trend naar decompartimentering is, is het voldoende om een ​​beetje fantasie te hebben om uw interieur te ordenen zonder te veel ruimte te verliezen. De luifels zijn het perfecte voorbeeld, omdat ze toelaten om afzonderlijke ruimtes te creëren terwijl het licht circuleert. Maar u kunt de ruimtes ook definiëren met vloerbedekking of verf. Als uw keuken open staat voor de woonkamer, kunt u de illusie creëren met behulp van verschillende materialen: parket voor de woonkamer en cementtegels voor de keuken!

4. De bronnen van licht, zul je accumuleren© Marion Lanoe architect

Marion Lanoë

Licht - Het is niet alleen essentieel voor ons welzijn, maar het helpt ook om een ​​ruimte visueel te vergroten. In deze zin geldt: hoe meer direct licht uw interieur heeft, hoe beter. Maar als uw habitat vrij donker is, moet u het goedmaken. U kunt bijvoorbeeld een dakraam of een luifel integreren. Zoals we al eerder zeiden, hebben glazen oppervlakken het voordeel dat ze visuele communicatie tussen ruimtes creëren en zo het gezichtsveld vergroten. Vermenigvuldig in alle gevallen kunstmatige lichtbronnen en geef de voorkeur aan lichtkleuren (ze reflecteren licht gemakkelijker). U zult begrijpen, of het nu natuurlijk of kunstmatig is, het licht moet uw interieur verlichten voor een effectieve Home Detox. De tip om te onthouden? De spiegel is het essentiële decoratieve accessoire om de illusie van ruimte te geven. Het is inderdaad een geweldige manier om licht vast te leggen en te reflecteren. Geplaatst in kleine ruimtes, opent het nieuwe perspectieven.

5. Natuur, zul je uitnodigen© Ferm Living Het is geen geheim dat de Scandinavische stijl emblematisch is geworden in de decoratiewereld. Of het nu de Deense trend van de Hygge of de Zweedse manier van leven is, de Lagom, deze Scandinavische bewegingen - of levenskunst - hebben een gemeenschappelijk doel: teruggaan naar de basis. Wetende dat de Noren in 2017 tot 'de gelukkigste mensen ter wereld' zijn verkozen, zouden we het mis hebben om niet geïnspireerd te raken! Uiteraard vereist een terugkeer naar veilige waarden het gebruik van natuurlijke materialen (hout, rotan, bamboe, stro, riet, enz.). Maar een Scandinavisch interieur dat de naam waardig is, nodigt ook de natuur uit zoals die is. Kies boeketten van bloemen voor de aanraking van kleur, planten voor de groene toets en aromatische kruiden voor een indoor moestuin! Het goede nieuws? Bepaalde planten hebben depolluting voordelen voor binnenshuis! Het zou zonde zijn om er geen gebruik van te maken ...

6. BONUS: Gelukkig, dat zal je zijn

Want dat klopt, het doel van een Home Detox: ontdoen van het overtollige, wijdt u aan de essentie en profiteert ervan om los te laten. Leer om uw nieuwe interieur volledig te waarderen. Op dezelfde manier als je voor je lichaam wilt zorgen, respecteer je je interieur. Als zelfgemaakte of duurzame alternatieven geschikt zijn voor u, kunt u zelfs uw eigen zelfgemaakte huishoudelijke producten maken! Hoe dan ook, onthoud dat de Home Detox ernaar streeft om je gelukkig te maken in balans en eenvoud ...


Video: How to Detox from Alcohol - How to stop drinking - Part 1 (Augustus 2022).