Behulpzaam

Hoe zet je je keukenachterwand neer?

Hoe zet je je keukenachterwand neer?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wilt u uw keukenachterwand zelf installeren, maar weet u niet hoe u dit moet doen? Wees gerust, het is niet nodig om een ​​ervaren klusjesman te zijn om deze taak te voltooien. Volg ons gedegen advies en bewonder het eindresultaat!

De 5 fasen:

- Trek het plan van de credenza op de muur - Snijd de credenza op de gewenste hoogte - Bereid het oppervlak van de keukenmuur voor - Plaats de credenza zonder lijm - Lijm de credenza aan de keukenmuur

1. Teken het plan van de credenza op de muur

Voordat u uw credenza installeert, moet u de exacte locatie op de keukenmuur bepalen. Om dit te doen, ga je als volgt te werk: * Gebruik een liniaal en een vierkant om de contouren van je toekomstige credenza op de keukenmuur te tekenen. * Meet de exacte afmetingen van het aldus getraceerde oppervlak en noteer vervolgens op een notebook de hoogte en lengte. Wees nauwkeurig in de lay-out van het plan aan de muur, omdat dit de uiteindelijke esthetische weergave van je credenza bepaalt.

© studiophotopro - Fotolia.com

2. Snijd de credenza op de gewenste hoogte

Dankzij het plan dat u hebt getekend, hebt u de exacte afmetingen van het te bedekken oppervlak. Nu moet je de tegels van je keukenachterwand snijden. Enkele tips: * De plastic spatborden kunnen gemakkelijk worden gesneden wanneer ze worden gesneden. Gebruik een liniaal om gelijkmatige randen te krijgen. * Spatschermen van roestvrij staal of glas vereisen professioneel zagen. Het zou ideaal zijn om uw tegels direct in de winkel te laten snijden. U zult veel teleurstellingen voorkomen!

3. Bereid het oppervlak van de keukenwand voor

Het geheim van een goed geplaatste spatwand voor de keuken ligt in de voorbereiding van de muur: * Zorg met een waterpas dat de muur perfect egaal is. Als dit niet het geval is, moet u een oppervlaktelaag aanbrengen om alle onregelmatigheden te egaliseren. Verwaarloos deze stap niet, anders zult u teleurgesteld zijn over het eindresultaat! * Als de muur droog en perfect egaal is, maakt u deze schoon met een schone doek om al het stof op het oppervlak te verwijderen.

© fragolini - Fotolia.com

4. Installeer de spatplaat zonder lijm© Sally Wallis - Fotolia.com Voordat u uw keuken achterwand op de muur steekt, is het verstandiger om deze blanco toe te passen. Dit bestaat uit het plaatsen van de tegels op de muur, maar zonder ze te plakken! Met deze tip kunt u controleren of de achterwand perfect past op de contouren van het plan dat op de muur is getekend. Als dit niet het geval is, aarzel dan niet om uw snit iets te corrigeren, zodat elke tegel perfect in de voorziene ruimte past. Wees geduldig en voorzichtig, dit is de sleutel tot succes!

5. Plak de achterwand tegen de keukenmuur

Uw keukenachterwand kan nu aan de muur worden geplakt: * Maak met een pons kleine gaatjes op het hele te lijmen oppervlak. Dit garandeert een betere penetratie van de lijm in de muursteun. * Verspreid de lijm op de muur met een spatel. * Lijm elke tegel, die u stevig op de muur plaatst. * Laat een nacht drogen. Bewonder 's ochtends de resultaten van uw werk! Wie zei dat het moeilijk was om een ​​spatwand in je keuken te leggen?


Video: Hoe leg je laminaat? IKEA Helpt (Augustus 2022).