Behulpzaam

Hoe maak je je afval schoon?

Hoe maak je je afval schoon?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is er onaangenamer dan een vuile prullenbak met nare geurtjes? Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, is een grondige reiniging van uw afval essentieel! Volg ons waardevolle advies voor een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet.

Samenvatting:

- Wanneer moet je je afval opruimen? - Reinig de sporen die in het afval zijn afgezet - Elimineer nare geurtjes in het afval - Verwijder wormen in het afval - Maak het goed schoon, droog het is beter!

1. Wanneer moet u uw afval opruimen?

Wat het materiaal ook is, uw afval kan eenmaal per week worden schoongemaakt. Dit regelmatige onderhoud is de beste manier om de groei van bacteriën te beperken. Als u niet de mogelijkheid hebt om wekelijks te reinigen, moet u ten minste bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen: * Gebruik zakjes die perfect hermetisch zijn. * Pas op dat u niets buiten het zakje gooit, in de prullenbak. * Sluit altijd het deksel om een ​​barrière tegen ongedierte op te werpen.

© Thomas Aumann - Fotolia.com

2. Reinig de sporen die in de prullenbak zitten

Het is moeilijker om schoon te maken op de muren van je vuilnisbak dan het is oud. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kunt u het volgende gebruiken: * Huishoudelijke alcohol: effectieve en goedkope reiniger, het kan het meeste vuil in de vuilnisbak verwijderen. * Bicarbonaat: puur of verdund met heet water, het doet wonderen als het gaat om het reinigen van uw afval. * Het bleekmiddel: het is het desinfectiemiddel, niet excellentie. Geen spoor kan hem weerstaan!

3. Verwijder slechte geuren in de prullenbak

Het verwijderen van hardnekkige geuren uit uw afval is niet zo moeilijk als het lijkt: * Begin met kokend water in de afvalbak te gieten om het oudste afval te verwijderen. * Wrijf vervolgens krachtig met een magische spons, totdat alle sporen op de wanden van je afval kunnen verdwijnen. * Giet ten slotte een paar druppels essentiële olie van lavendel op de bodem van het afval, om slechte geuren permanent te verwijderen. Gegarandeerd resultaat!

© Ikea

4. Weg met wormen in de prullenbak© crystalseye - Fotolia.com Als uw keukenbak lange tijd niet is schoongemaakt, ziet u mogelijk ongewenste wormen die zich voeden met voedselverspilling. Om ze te verwijderen: * Giet kokend water, draai dan je bak ondersteboven en laat de vloeistof eruit lopen. * Spray een anti-larvenproduct om de reproductiecyclus van parasieten te stoppen. * Herhaal de operatie eenmaal per maand, preventief, zelfs als er geen wormen zichtbaar zijn met het blote oog.

5. Reiniging is goed, drogen is beter!

Vocht is de vijand van je afval! Stilstaande vloeistoffen vormen in feite een medium dat gunstig is voor de proliferatie van bacteriën en andere microben. Enkele tips: * Als u flessen in uw afval gooit, zorg er dan voor dat er geen vloeistof ontsnapt. * Nat afval zoals fruit of groenten moet goed worden verpakt. * Veeg de wanden van je afval regelmatig schoon om alle sporen van vocht te verwijderen. Een schone bak is een droge bak!


Video: 25 VERBAZINGWEKKENDE DIY IDEEËN VOOR U (Augustus 2022).