Tips

Natuurlijke geuren voor een gezond huis

Natuurlijke geuren voor een gezond huis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verlaat de luchtverfrissers die "pschitt" maken en de parfums van de synthese "Vanille van de eilanden" of "Lentebloemen". Om deze aerosolen te vervangen die hoofdzakelijk uit chemische stoffen bestaan, zijn er 100% ecologische oplossingen voor een paar euro ... Je hebt zojuist je hele woonkamer opnieuw geverfd en je bent erg trots. Er blijft echter een klein probleem: de geur van verf. Niet echt aangenaam, deze geur, en vele anderen, kunnen je leven en het plezier van thuisblijven snel verpesten. Raak niet in paniek. Om zowel uw reukvermogen als het milieu te behouden, zijn hier enkele zeer eenvoudige tips om in praktijk te brengen.

Armeens papier

Sinds 1885, deze kleine blottervellen die er niet schoon uitzien en de lucht parfumeren als niemand anders. Hun geheim? Benzoëhars, bekend om zijn desinfecterende en zuiverende eigenschappen. Om te genieten van de deugden van Armenië-papier, vouw je het eenvoudig in een accordeon, plaats je het in een schaal en verbrand je het. Meer info op www.papierdarmenie.fr

Grootmoeders remedies voor slechte geuren

Er gaat niets boven het op smaak brengen van je huis zoals de recepten van de goede oude oma. Hier is een kleine selectie van de gemakkelijkste en meest effectieve. 1 / Witte azijn: kook een beetje witte azijn in een pan. De stoom ervan absorbeert vrijwel onmiddellijk onaangename geuren. 2 / De rotte pot: droog de bloembladen en de citrusschillen en leg ze in een schaal. Het is mooi, het is kleurrijk en het ruikt echt goed. 3 / Essentiële oliën: giet een paar druppels etherische oliën op het filter van uw stofzuiger. U zult zien (of liever zult u voelen), het parfum diffundeert zodra de stofzuiger onderweg is. Je kunt ook een paar druppels van deze oliën op de blaren gieten. Tijdens het verwarmen verspreidt zich een lichte geur door de kamer.

Speciale verfgeur

Om de geur van verse verf te elimineren, twee oplossingen: kommen hete melk die in het midden van de kamer worden geplaatst of een rauwe ui die in twee wordt gesneden. Het hangt allemaal af van wat je in je koelkast hebt.

Wierook en geurkaarsen: de klassiekers herzien

We vergeten natuurlijk geen wierook en geurkaarsen maar een Boheemse chique versie: milieuvriendelijk en decoratief. Super praktische klassiekers: licht op, het is geurig. Onze favoriet: bamboekaarsen en rotanstengels van Nature & Découverte.

De "doe het zelf" pschitt

Als je niet zonder de luchtverfrisser als een blikje kunt, waarom zou je het dan niet zelf maken? Hier is een recept in een oogwenk klaar: meng een paar druppels etherische oliën naar keuze (munt, grapefruit, verbena ...), twee eetlepels alcohol en een glas water. Giet alles in een sproeier, het is klaar. En als je echt te lui bent om dit geurende drankje te verzinnen, kies dan voor organische luchtverfrissers, verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels.


Video: Verfris je huis met natuurlijke geuren (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hayward

  Niet altijd, soms zelfs eerder =)

 2. Badr Al Din

  In uw plaats zou het het tegenovergestelde zijn.

 3. Kigajind

  Ik ben het met je eens. Daarin is er iets.Nu is alles duidelijk geworden, ik waardeer de hulp in deze kwestie.

 4. Ismael

  Ook op dit punt kan het, want alleen in een geschil kan de waarheid worden bereikt.

 5. Tygojin

  Brad waarom dit?Schrijf een bericht