Opmerkingen

Top 8 van de beste groene planten die een interieur opruimen

Top 8 van de beste groene planten die een interieur opruimen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Luchtvervuiling is onzichtbaar en reukloos aanwezig in veel interieurs. Om de aanwezigheid van giftige stoffen het hoofd te bieden, blijken bepaalde planten belangrijke bondgenoten te zijn. Dankzij het fotosynthese-principe zetten planten CO2 om in zuurstof. Resultaat? Ze reinigen de lucht door verontreinigende stoffen te absorberen. Dus je weet wat je moet doen! Om u te helpen, hebben we de top 10 van de beste depolluting groene planten op een rij gezet!

1. Chlorophytum

Chlorophytum wordt ook wel een spinplant genoemd en is een van de meest effectieve depolluterende planten. Het moet gezegd worden, het heeft de capaciteit om bijna alle koolmonoxide uit een kamer in 24 uur te absorberen. Maar dat is niet alles, het verwijdert ook formaldehyde uit de lucht. Een bijzonderheid die zelfs NASA heeft bestudeerd en gevalideerd!

2. De Spathiphyllum

Nog een stervervuilende plant, spathiphyllum! Inheems in de tropische bossen van Midden-Amerika, heeft deze plant het voordeel dat ze vluchtige organische stoffen absorbeert die te vinden zijn in verven, vernissen, lijmen en andere giftige stoffen van het huis. Het goede nieuws? Het is net zo effectief als decoratief. Met zijn majestueuze witte bloemen kan niemand het weerstaan ​​...

3. De ficus

Bijgenaamd rubber, ficus is ideaal voor degenen die geen groene duim hebben. Ultrabestendig, het vereist zeer weinig onderhoud. Maar het grootste kenmerk is het vermogen om het formaldehyde te absorberen dat wordt uitgestoten door isolatieschuim, bepaalde verpakkingen of zelfs op kleding. Omdat deze chemische verbinding een van de meest aanwezige in onze huizen is, zouden we het verkeerd hebben ontnomen!

4. De klimop

Het is geen geheim dat plastic ons dagelijks leven binnendringt. Maakt niet uit, klimop is een geweldig wapen om de verzadigde plastic atmosfeer op te ruimen. Deze klimplant is dus uitermate nuttig voor het absorberen van benzeen uit een kamer. Aan de lookzijde zijn er veel modellen in verschillende vormen en kleuren.

5. De Gerbera

Hier is een ideale plant om te vechten tegen formaldehyde, een vluchtige organische stof die afkomstig is van een bron van verbranding. Tabaksrook, kaarsen, etherische oliën, huisgeuren, wierook, open haarden of oliekachels ... De Gerbera bevrijdt u van alle vervuilende actieve ingrediënten in verband met rook.

6. Boston Fern

Boston Fern is in staat om een ​​grote hoeveelheid formaldehyden, ammoniak en xyleen te absorberen en is een van de beroemdste depolluting-installaties. Gemakkelijk te cultiveren en te onderhouden, vindt zijn plaats in alle kamers van het huis. En het heeft een voordeel en niet in de laatste plaats dat het helpt om de vochtigheid van de oververhitte ruimtes te verhogen. Precies dat!

7. De Azalea

Azalea is bekend om ammoniak te absorberen en is zowel een depolluterende als ontsmettingsinstallatie. Opgenomen in huishoudelijke producten en allerhande ontvetters, vindt deze plant gemakkelijk zijn plaats in de buurt van schoonmaakproducten. Het goede nieuws? De soms rode, roze, oranje of witte bloemen zullen je interieur opvrolijken!

8. De crassula

Na vluchtige organische stoffen, formaldehyden of ammoniak ... Hier is een soort plant die in staat is om tegen elektromagnetische golven te vechten. De crassula-familie beslaat meer dan 300 soorten vetplanten en cactussen en is erom bekend de schadelijke effecten van schadelijke elektromagnetische golven te verminderen. En omdat er geen tekort is aan keuzes, heb je geen excuus meer om geen enkele ...Opmerkingen:

  1. Adjatay

    Volgens mij hebben ze ongelijk. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.

  2. Vuzshura

    Goed gedaan, dit zeer goede idee is zo ongeveerSchrijf een bericht