Behulpzaam

Kleurentrend: adopteer kaki groen!

Kleurentrend: adopteer kaki groen!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekend als de kleur van camouflage, heeft de kaki zich bevrijd van zijn gemilitariseerde imago. In de mode is het een casual kleur aangepast aan de casual stijl. Maar hoe zit het met het decor? Ontdek hoe de kaki zijn temperament in ons interieur toont en volg ons advies om het aan te passen aan uw decorstijl!

1. Waarom is kaki groen een hit?

Eerst gebruikt om een ​​stof aan te duiden die werd gebruikt voor Britse legeruniformen in India, werd het woord "kaki" vervolgens aangewezen om de kleur te definiëren. Als we deze kleur moesten kwalificeren, zouden we kunnen zeggen dat het een geelachtig bruin is. Maar in werkelijkheid biedt kaki vele nuances (kaki beige, bronzen kaki, grijze kaki ...) tot het punt dat het moeilijk is om het echt te definiëren. Hoe dan ook, persimmon verwijst vaak naar camouflage. Het is een diepe en intense kleur die avontuur uitnodigt, maar niet alleen. Verre van zijn koude en stijve beeld, is dadelpruim ook een organische kleur. Inderdaad, het kaki groen herinnert aan bepaalde nuances van de natuur. Geen wonder dat het een trendy kleur is als je weet dat de natuur al een aantal jaren van kracht is geworden in ons interieur. Correct gebruikt, is kaki daarom een ​​ideale kleur voor het afbreken van de binnenkant van de buitenkant. Ten slotte, als kaki steeds aantrekkelijker is voor decoratieliefhebbers, komt dit omdat deze plantaardige kleur zich min of meer aanpast aan alle interieurstijlen. Vooral omdat het een minder splijtende schaduw is dan de andere tinten groen en het overeenkomt (zoals we hieronder zullen zien) met een goed aantal kleuren. In feite, kaki groen, stellen we ons het net zo voor in een landhuis als op een eigentijdse loft. En het is vanwege zijn aanpassingsvermogen en tijdloosheid dat we zoveel van hem houden.

© Lisanne Vandeklift

Lisanne Vandeklift

2. Hoe kaki groen te gebruiken voor decoratie?

Om kaki groen in uw interieur aan te nemen, kunt u ervoor kiezen om een ​​of meer muren te schilderen. Zelfs als de kaki zich gemakkelijk aanpast aan de muren, is het in uw beste belang om de schaduw te definiëren die overeenkomt met de helderheid en belichting van uw interieur. Als je kamer goed verlicht is, kun je bijvoorbeeld een donkere kaki kiezen. Op dezelfde manier als je grote ruimtes hebt. Omgekeerd, als uw kamer klein is, kiest u voor een lichtere tint kaki. Als je ervoor kiest om meerdere muren van je kamer in kaki te schilderen, trouw je met witte, heldere materialen zoals hout en vermenigvuldig je de lichtbronnen als je je interieur niet wilt verduisteren! Ben je nog steeds te voorzichtig om een ​​hele kamer in kaki opnieuw te schilderen? Raak niet in paniek, je kunt deze groenteschaduw toch overnemen. Op een gedeelte van de muur om een ​​kamer diepte te geven, op een spatwand om de elegantie van een keuken te onderstrepen of op de muur van de slaapkamer om een ​​origineel hoofdeinde te creëren (zoals deze slaapkamer met zijn allures Scandinaviërs) ... Er zijn net zoveel decoratieve ideeën om de kaki kleur aan te nemen als zijn nuances. Ten slotte kan kaki groen volledig worden getemd door het in kleine details te gebruiken: op meubels, op de stof van een fluwelen fauteuil, op stoelen (zoals in dit interieur in industriële stijl) of zelfs op een kussen of vaas…

© Sergey Makhno Architect

Sergey Makhno Architect

3. Kaki groen voor welke decoratieve stijl?

Zoals we al zeiden, past kaki groen zich aan alle interieurstijlen aan (of bijna). In combinatie met lichte kleuren en zachte, natuurlijke materialen is kaki groen een charmante aanwinst in een vrouwelijke sfeer. In een meer mannelijke stijl vraagt ​​het zich af wanneer het diepe kleuren en ruwe bekistingsmaterialen tegenkomt. In de praktijk, als je van een rustiek interieur houdt waar de natuur de minnares van het huis is, is kaki groen de kleur die je nodig hebt. Al omdat het het voordeel heeft dat het perfect met hout past, maar bovendien omdat het de capaciteit heeft om natuurlijke materialen zoals linnen, rotan, wol of zelfs zeegras te verbeteren. Voor een natuurlijke maar meer tropische sfeer, vermenigvuldig planten, plantmotieven en exotische materialen zoals bamboe! Als je meerdere muren schildert, onthoud dan dat, om een ​​luchtig en natuurlijk resultaat te hebben, de kaki moet worden geassocieerd met lichte tonen op de rest van de decoratie!

© Animal Print Shop

Dierlijke drukkerij

Boheemse liefhebbers van decoratie kunnen zich ondertussen meer kleuren in hun interieur veroorloven! Warme tinten zoals rood of oranje maken het dus mogelijk om een ​​kakigroen te gloeien (op voorwaarde dat de kamer in licht baadt). Voeg daaraan toe, verschillende etnische tapijten, een hangstoel (zoals in deze prachtige kinderkamer) en een paar reismandjes en voila. Voor fans van vintage decor, weet dat mosterdgeel en kaki perfect passen. Het enige dat u hoeft te doen is antieke meubels toevoegen! En voor liefhebbers van Scandinavische decoratie, kunt u eenvoudig kaki groen combineren met pasteltinten zoals poederroze, lichtgeel of zelfs watergroen.

© Tikamoon

Tikamoon

Ten slotte is kaki de beste bondgenoot voor industriële interieurs. In een loft bijvoorbeeld, kan het diepte geven door te associëren met grondstoffen zoals metaal, beton of zelfs donker hout. Natuurlijk verwijst kaki groen naar militair materieel. Waarom niet spelen op stereotypen door een imposant buffet te kopen dat de kantine van de verlaten soldaten herinnert? En jij, hoe gebruik je persimmon voor decoratie?