Behulpzaam

Focus op planten met een patroon

Focus op planten met een patroonWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Moe van de eentonigheid van je groene planten? Patroonvariëteiten zijn populair op Instagram en Pinterest en zijn de nieuwe chic die dit jaar helemaal in trek is. Zeer decoratief, hun bladeren zijn versierd met verrassende patronen met vormen zo geweldig dat je zou denken dat ze met de hand zijn geschilderd! Groen, paars, zilver en zelfs roze, we durven het onverwachte. Zuurstofhoudend en zelfs depolluterend voor sommigen, brengen ze een beetje zoetheid in onze stadsinterieurs. Onze tips en favorieten voor een kleurrijk interieur!

Waarom patronen?© Rockledge Gardens

Alle stijlen zijn in de natuur!

Afkomstig uit dichte tropische bossen, zijn planten met bonte bladeren vrij zeldzaam in het wild. Ze groeien dicht bij de grond in hoeken die weinig aan licht zijn blootgesteld, vandaar hun atypische pigmentatie. Ze zijn minder efficiënt in het produceren van energie door fotosynthese dan hun groene neven, maar hebben toch een voordeel. Net als sommige diersoorten gebruiken ze de camouflagetechniek om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. Niet dom deze planten!

Hoe zit het met onderhoud?© Anna-Malin / Een mooie puinhoop

Een beetje onderhoud maar vooral veel liefde!

Bonte soorten zijn over het algemeen iets kwetsbaarder dan hun neven en nichten. Dit is ook wat hun delicate charme maakt. Niets dramatisch echter! Veel soorten hebben zich perfect aangepast aan het stadsleven. Op onze breedtegraden zorgen we ervoor dat we deze tips volgen. * Let op de helderheid! Zelfs als je kleine wonder het onmiskenbaar nodig heeft, kan een overmaat of een gebrek aan licht aan de andere kant zijn mooie tekeningen schaden. Directe zonnestralen worden vermeden! In het begin aarzelen we niet om verschillende locatietests te doen om te zien hoe de plant zich gedraagt. * Een ander belangrijk punt: de temperatuur. We letten op variaties en tocht en plaatsen deze niet aan de voet van de radiator. * Wat betreft water geven, doen we spaarzaam! Dit zijn planten die niet van droogte houden, maar het gaat er ook niet om ze te verdrinken. We wachten tot het aardoppervlak is opgedroogd tussen twee watervoorraden en we sproeien af ​​en toe zijn bladeren. In het ideale geval plaats je ze in de badkamer omdat ze van vocht houden. * Laatste punt we verwennen ze! Tijdens de groeiperiode zal een kleine bemesting twee keer per maand tegen één keer in de winter hen het grootste goed doen.

Calathea, de nieuwe ficus© Allan Torp / Bakker / Plants in a box

Calathea, de ster van planten met een patroon.

De familie Calatheas biedt een grote verscheidenheid aan soorten. Een moeilijke keuze voor diegenen die zichzelf een nieuwe beschermeling willen aanbieden! Langwerpige bladeren voor sommigen, meer rond voor anderen. Magische patronen en kleuren: tussen tinten groen, geel of zilver en paars omgekeerd. Om het af te maken, is hun bloei soms kleurrijk! Onze favorieten: de Calathéa Ratelslang, voor zijn lange golvende bladeren en de Calathéa Orbifolia voor zijn rondheid en strepen.

Maranta, de schone slaapster© Caroline en Jayden Lee / Een mooie puinhoop / Dragana_Gordic

De Maranta Leucomera met ongelooflijke bladeren (maar waar!).

Je raadt het al, zij zijn de neven van de Calathéas ! Net als zij zorgt een genetische bijzonderheid ervoor dat de bladeren overdag zakken en 's avonds herstellen. Om deze reden worden ze "gebedplanten" of "slapers" genoemd. Maranta's zijn iets robuuster dan calathea's en zijn toch vaak kleiner. Onze favoriet: de Maranta Leucomera, zeer elegant. Zijn afgeronde bladeren en rode nerven contrasteren met de regelmaat van zijn groene patronen. Hier is een plant die op zichzelf stijl aan je interieur zal toevoegen! En voor eigenaren van huisdieren, goed nieuws: maranta's zijn niet giftig. Ze absorberen formaldehyde en zijn zelfs depolluterend. Geen reden om jezelf te beroven.

Alocasia, olifantenoren© Balkon Tuin / Peperboter

Alocasia, een plant die er geweldig uitziet.

De Alocasia, erg populair in de jaren 1950, staat vandaag weer in de schijnwerpers in zijn meest grafische versie. Het is ook bekend als het olifantenoor vanwege de grootte van zijn bladeren. Dankzij de hoogte van zijn stengels die uit een knol groeien, blijft deze prachtige plant sierlijk en luchtig. Het gebladerte, meestal diep donkergroen met zeer grafische zilveren nerven, maakt het een zeer populaire soort. We vinden het ook leuk in zijn compactere versie "Black velvet", met een intense kleur. Voor de goede orde, de alocasia zou de plant zijn die wordt weergegeven in de illustraties van het verhaal “Jacques en de magische boon”, symbool van de kansen die worden aangegrepen. Dus waar wacht je nog op?

Tradescantia Zebrina, grappige zebra© Mango en Salt / Niet in de hoofdstraat

De perfecte plant voor je mooie hanglampen.

Zijn bladeren met groene accenten en paarse zilveren strepen, gekoppeld aan de vallende kant van zijn jas, hijsen het recht omhoog in onze favorieten. Ook bekend als ellende, prolifereert deze hangende plant snel. We houden van het zachte gebladerte dat in een zigzag groeit. Bijna onverwoestbaar, Tradescantia is een plant die gemakkelijk vergeet water te vergeten. Zelfs als het geen deel uitmaakt van de succulente familie, stellen de stelen het in staat om goede hoeveelheden water op te slaan. Zeker, moeder natuur is goed gedaan!

Monstera variegata, het meesterwerk© Linda's Leaves / Urban Jungle Blog

Jackson Pollock hoeft alleen maar voorzichtig te zijn!

Ook Variegated Monstera genoemd, hier is de tweekleurige versie van degene die we al kennen vanwege zijn grote doorboorde bladeren en zijn tropische uitstraling. Veel gevraagd voor het unieke karakter van elk blad, de vorm is slank en sierlijk. Met zijn gebladerte soms gepigmenteerd met wit soms gespikkeld met groen, je zou zweren dat er een schilder is geweest. Soms moeilijker te vinden op de markt, combineren deze wijnstokken met gemarmerde patronen perfect met vintage Scandinavische meubels. Welke verschillen met zijn grote groene zus? Op het gebied van onderhoud zullen we ervoor zorgen dat het iets minder licht en iets meer water wordt aangeboden. Kleine truc om te weten hoe de plant voelt: we kijken naar de nieuwe bladeren, hoe groter en meer gesneden, hoe beter.

Peperomia Argyreia, een fruitige uitstraling© Gardeners Advice / Tanetahi

Wil je wat watermeloen terugnemen?

Bekijk het gebladerte van Peperomia Argyreia en je weet precies waarom het de bijnaam heeft Watermeloen peperomia ! Grijze en donkergroene strepen, donkerrode stelen: we kunnen zeggen dat er enkele overeenkomsten zijn met de vrucht. Compact en origineel, ideaal voor een kamerplant! Als je te horen krijgt dat het gemakkelijk te onderhouden is, geloof je ons dan?

Fittonia, de ster van kleur© Een mooie puinhoop / tropen thuis

Mooi gekleurde aderen.

Het trekt alle ogen aan door de bonte en geribbelde kleuren van het gebladerte. Van donkergroen tot vlammend rood tot lichtroze, de variaties zijn soms zeer verrassend. Je zou een keuze moeten hebben! Pas echter op, Fittonia vreest de kou! Het goede idee: cultiveer het in een fles of terrarium , om een ​​stabiele temperatuur en vochtige atmosfeer te handhaven.

Begonia Maculata, de erwten zijn wit© Enter My Attic / Outdoor Magic

Begonia maculata en het gebladerte besmeurd met witte vlekken.

Dankzij het gebladerte gespikkeld met witte stippen, is zijn jurk erg fantasierijk. Ook begonia bamboe of tamaya genoemd, onmogelijk om zijn grote asymmetrische bladeren te missen. Bij hem is het niet nodig om er tonnen van te maken: een minimalistische pot is genoeg om hem te verbeteren. De kers op de taart, het is versierd met roze of witte bloemen in de zomer. Dus daar houden we ons aan 100%.

Enkele uitzonderingen om verder te gaan© Gralon / Inhoud in een huisje

Links de resistente Haworthia Fasciata en rechts de Sarracenia Leucophylla.

Vaak inheems in vijandige omgevingen, hebben sommige andere plantenfamilies ook patronen aangenomen als een verdediging. Wat betreft hun onderhoud, wees voorzichtig dat u ze niet verwart! In de familie van vetplanten kunnen we de variëteit noemen Haworthia Fasciata om de originaliteit van zijn redenen. In tegenstelling tot tropische planten is het zeer goed bestand tegen droogte. We denken ook aan Sarracenia Leucophylla , een prachtige carnivoor waar kinderen dol op zijn. De grote witte urnen zijn fijn gebeiteld met groen en soms zelfs rood. Een echt mozaïek! Dus, klaar om een ​​echte botanische tuin met een patroon te creëren in je gezellige kleine nest?


Video: Riverdale spring-summer 2019 collection - Soul Nomads (Augustus 2022).