Informatie

Een deur gieten

Een deur gieten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Toolbox

bellenniveau

Metingen uitvoeren

Dit is het belangrijkste en moeilijkste deel van dit hele project! Traditioneel heeft dit type communicatiedeur drie asymmetrische panelen, een grote bovenaan en twee kleine onderaan ... Niets dwingt u om dit voorschrift te volgen! Kies eerst de vorm, het aantal en de afmetingen van uw panelen op basis van de grootte van de deur. Aarzel niet om een ​​schets te maken, op schaal, om beoordelingsfouten te voorkomen. Merk op dat dit type decoratie helpt om bepaalde gebreken in verhoudingen te corrigeren. Vermijd bijvoorbeeld bij een smalle deur de vermenigvuldiging van smalle en verticale panelen, maar geef de voorkeur aan de horizontaliteit die uw deur, zodra deze is voltooid, een breedte-effect zal geven.

De stap voor stap

1

Demonteer de deur en plaats deze op een paar schragen, zoek vervolgens met een meter en een potlood de locatie van de lijstwerk.

2

Teken het vervolgens met een waterpas, veel stijver dan de meter. Maak een echt nauwkeurige lay-out, perfect vierkant, zorg voor de hoeken, omdat alle onvolkomenheden door de lijstwerk worden geaccentueerd.

3

Gebruik een verstekbak om precieze sneden van de lijstwerk te krijgen en schuur de uiteinden vervolgens met een fijnkorrelig schuurmiddel dat eventuele onregelmatigheden voor montage verwijdert.

4

Plaats de lijst langs de markering en bevestig deze. Zelfs met een goede verstekbak zijn de hoeken niet altijd perfect en blijft er vaak een kleine dag over aan de basis van de lijstwerk. Sluit het af met een acrylaatkit die u gladmaakt met de punt van uw natte vinger.

5

Wacht tot het volledig droog is voordat je gaat schilderen. Je kunt kiezen voor een discreet decor met een schaduw op het hele oppervlak van de deur of, integendeel, een rechampi maken en een andere schaduw kiezen om de lijstwerk te schilderen om ze meer karakter te geven.

De juiste zet

Je deur wrijft licht over de vloer ... Til hem iets op en schuif een vel grof schuurpapier op het punt van wrijving. Houd het laken met uw voeten vast en manoeuvreer de deur zodat deze op het schuurpapier schuurt. Als dit niet genoeg is, maakt u de deur los en plaatst u messing scharnieren op elk scharnier. Dit zijn kleine sluitringen die de deur iets opheffen.

GOED OM TE WETEN

De bevestiging wordt traditioneel uitgevoerd met kleine punten met het hoofd van de mens, waarvan u het uiteinde in het vormstuk met een spijker zult laten doordringen. Het is een beetje lang, maar je kunt later je stokjes demonteren. Je kunt ook een plamuurlijm gebruiken, gemakkelijk te gebruiken dankzij een canuletip ... Dit type lijm, zeer resistent, staat demontage echter niet toe. Op een geverfde, vooral gelakte deur, is het van essentieel belang om vooraf het oppervlak te verlijmen.Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006