Behulpzaam

Voor welke prijs moet je je badkamer opnieuw doen?

Voor welke prijs moet je je badkamer opnieuw doen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met een gemiddelde oppervlakte van 5,5 m2 is de badkamer een van de meest krappe en intieme kamers in het huis! Maar tussen drukke ochtenden, vervallen sanitaire voorzieningen, ouderwetse tegelvloeren met ouderwetse patronen of gezwarte gewrichten, is het niet altijd gemakkelijk om een ​​moment van ontspanning in uw badkamer door te brengen! Wanneer de drang ons ertoe brengt om het een facelift te geven, moeten we eerst de omvang van het werk beoordelen. Eenvoudige verfrissing met kleine decoratie of schilderen en loodgieterswerk? De kosten van badkamerrenovatie kunnen snel aanzienlijk blijken te zijn.
  1. Badkamerrenovatie: hoeveel kost het?
  2. Een badkamer opnieuw doen: hoe uw budget schatten?
  3. Een professional bellen of niet?
  4. Schilderwerken voor muren
  5. Voor een design en aangepaste vloerbedekking

1. Badkamerrenovatie: hoeveel kost het?

Als de badkamer is een van de duurste onderdelen om te renoveren, er zijn verschillende soorten bouwplaatsen, tegen verschillende kosten. Voor minder dan 1000 euro , met een beetje knutselen, kunt u een verandering van het oppervlak aanbrengen zonder de badkamer volledig opnieuw te doen. Vervang een kraan, hang een trendy douchegordijn, kies een designmeubel of een kleurrijke wasmand om in te glijden onder de gootsteen, versier de decoratie met planten of doe-het-zelf-elementen, hang een grote spiegel, kies voor meer natuurlijke verlichting en warm ... Al deze eenvoudige armaturen zorgen voor een frisse toets in de badkamer. rond 3000 euro , schilderen of veranderen van de vloerbedekking geeft uw ruimte een nieuw gezicht. Als u een complete renovatie van de badkamer overweegt, is het budget groter. Je moet tellen tussen 5.000 en 10.000 euro zodra u sanitair en elektriciteit aanraakt. Sanitaire voorzieningen installeren, een douche installeren, de tegels opnieuw doen kan de rekening snel verhogen!

© NCR

2. Een badkamer opnieuw doen: hoe uw budget schatten?

Je bent er: je hebt besloten om te beginnen en de badkamer opnieuw doen . U moet nu een idee hebben van de kosten van het werk dat u gaat uitvoeren. Hiervoor is het essentieel om de juiste vragen te stellen. Je badkamer moet er inderdaad uitzien als jij en je er niet van vervelen ... Maar bovenal moet dat zo zijn afgestemd op uw behoeften van het dagelijks leven! Wie zullen de gebruikers van uw badkamer zijn: ouders, kinderen of gasten? Hoeveel mensen zullen het waarschijnlijk tegelijkertijd gebruiken? Welke opbergmeubels zijn nodig? Hoeveel radiatoren zijn er nodig? Welke verlichting moet je kiezen voor de hele kamer en rond de gootsteen waar je de meeste tijd doorbrengt (voor scheren, make-up, kappers ...)? Afhankelijk van uw antwoorden, kunt u besluiten om een ​​klassieke douche of een te installeren inloopdouche , ruimer en trendy. Integendeel, u kunt kiezen voor een bad , meer geschikt voor peuters. Je zult weten of het slimmer is om een ​​gootsteen of twee wastafels te kiezen. Niet noodzakelijkerwijs duurder dan wastafels, deze laatste hebben de verdienste om stijl naar de badkamer te brengen. U kunt ook een bidet integreren of niet, of het toilet in de kamer opnemen. Het is nog steeds goed om een ​​feit in gedachten te houden: afzonderlijke toiletten verbeteren het onroerend goed.

© Escali

3. Gebruik een professional of niet?

Dat willen we maken kleine klussen of zwaardere renovaties in de badkamer blijft slechts één vraag essentieel: ken ik alle technische aspecten ? Deze vraag omvat kennis van speciale materialen, afdichtings- en afdichtingsbehoeften, elektriciteitsnormen, enz. De verlichting in de badkamer moet bijvoorbeeld in feite overeenkomen met norm NF C 15-100 / A2 op laagspannings-elektrische installaties. De installatie van schakelaars, waterinlaten en stopcontacten voldoen ook aan strikte beperkingen en instructies. Vraag een offerte aan voor een professional kan een eerste stap zijn. Hiermee kunt u de haalbaarheid van het werk zelf realiseren. Naast de veiligheid, kan een renovatiebedrijf u adviseren over de ruimtebeheer van je badkamer. Als al het sanitair en het meubilair zijn geïnstalleerd, is het inderdaad nodig dat er een minimum aan ruimte is om te drogen, in en uit het bad te komen, de douchedeur te openen, comfortabel te zijn op het toilet, te staan voor de gootsteen ... Tot slot is het interessant om te weten dat een professional slechts 10% btw betaalt op de prijs van materialen. De gemiddelde consument betaalt 20%. Dit kan daarom voordelig blijken te zijn en het mogelijk maken om vanwege budgettaire beperkingen niet voor de low-end te kiezen. Aan de andere kant, als er tijdens het gebruik problemen van infiltratie of slecht vakmanschap optreden, kan de verzekering terughoudend zijn om te vergoeden als het werk niet door een professional is uitgevoerd.

4. Schilderwerken voor de muren

De badkamer is een complex deel van het huis, vooral vanwege vochtigheid wie kan zich daar ophopen. Wanneer we besluiten om schilder de muren opnieuw , is het beter om met dit criterium rekening te houden! Aarzel niet om te kiezen voor een badkamerverf die schimmelvorming remt. Voor kleine badkamers worden lichte tinten aanbevolen. Ze zullen de verdienste hebben om een ​​indruk van te brengenruimte en helderheid bij het stuk. Een ander, economisch alternatief bestaat. Het bestaat uit het opnieuw schilderen van de bestaande tegels. Ja dat kan! Tegenwoordig is een hele reeks speciale verven beschikbaar. Ze zijn waterdicht en wasbaar en kunnen direct na het schuren van oude tegels worden aangebracht, zonder enige onderlaag. De meeste wederverkopers bieden een breed scala aan trendy kleuren . Genoeg om de soms verouderde tegels in onze badkamers nieuw leven in te blazen!

© Samsung

5. Voor een ontwerp en aangepaste vloerbedekking

Vochtigheid, condensatie of opspattend water kunnen allemaal factoren zijn die badkamervloeren glad maken. Om ongevallen te voorkomen, is het raadzaam om coatings te kiezen die niet bang zijn voor water en niet glijden! Dus de matte en verhoogde vloeren zijn het meest geschikt. In de douche bijvoorbeeld, kan een kiezelachtige vloer het verlangen naar decoratie combineren met de behoefte aan veiligheid. Van hun kant, liefhebbers van parket zal kiezen voor gegroefde messen die uitglijden voorkomen. de cementtegels , zeer modieus, zal aan alle verwachtingen voldoen. Ze zijn beide poreus, natuurlijk, verkrijgbaar in vele kleuren en grafische ontwerpen en kunnen zowel onder de douche als op de vloer of muren worden aangebracht. Een manier om de authenticiteit van het materiaal te combineren met het verlangen naar kleuren en patronen. Hun enige nadeel? Een redelijk hoge prijs bij het kiezen van high-end: ongeveer € 100 / m2. Maar we hebben niet allemaal dezelfde portemonnee! Voor kleinere budgetten, de vinyl vloer op basis van PVC (polyvinylchloride) blijkt een interessante optie. Het wordt ook steeds aantrekkelijker omdat het zowel economisch, ontwerp en moeiteloos te onderhouden is. Ideaal voor de badkamer, het is waterdicht, bestendig en eenvoudig te installeren. Om het te installeren, kies je gewoon lijm of plak je het met dubbelzijdige plakstrips. De afwezigheid van zeehonden maakt het met name mogelijk om de risico's van infiltratie te voorkomen. Belangrijker: de vinylvloer reproduceert een breed scala aan materialen zoals parket, beton, tegels, tot in het kleinste detail van korrel en textuur. Wat voldoet aan alle smaken en geeft leven aan al onze ideeën!

© Samsung Nu je alle sleutels bij de hand hebt om je badkamer opnieuw te doen, ben jij aan de beurt!


Video: Een praktische luxueuze badkamer - EIGEN HUIS & TUIN (Augustus 2022).