Behulpzaam

Onderhoud tegels en plastic bekledingen

Onderhoud tegels en plastic bekledingenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Antoine Leone is de manager van HPS Nettoyage, een schoonmaakbedrijf voor industrie, diensten en particulieren in Liverdun (54). We vroegen hem om advies over het onderhoud van de vloertegels en plastic bekledingen. Interview door Pierre Tessier

Welke speciale zorg heeft een tegelvloer nodig?

De tomette is terracotta. Het is daarom een ​​poreus materiaal. Om te voorkomen dat het verstopt raakt door alle vlekken te absorberen, kunt u een laag sealer gebruiken die een bescherming vormt, net als een vernis. Het enige dat u hoeft te doen, is het wassen met een neutraal pH-reinigingsmiddel om te voorkomen dat een ondoorzichtige film op het oppervlak neerslaat. Producten die te dik of te vet zijn, worden niet aanbevolen. Je moet ook oppassen dat je niet te veel overdosis: het is niet alleen zonde, maar het belemmert alleen de vloer. Het is ook het beste om in de handel verkrijgbare producten te vermijden die tegelijkertijd zouden moeten wassen en wassen. Het is alsof je was over vuil water laat gaan! Gebruik daarentegen een wasmiddel dat een beetje lijnzaadolie bevat om de tomette te laten glanzen, maar niet elke keer. Door het elke tweede keer met schoon water schoon te maken, worden de productresten van de vorige wasbeurt verwijderd.

En wat voor soort onderhoud voor een vloer met een plastic coating?

Plastic vloeren, of het nu linoleum of tegels zijn, hebben de neiging om zeer gemakkelijk te verstoppen en aan te tasten, vooral omdat ze niet perfect glad zijn. Om dit te voorkomen, kunnen we eerst een laag sealer passeren, die voorkomt dat vuil zich in de microscopische holtes op het oppervlak van de coating nestelt. Vervolgens wordt een kruismetallisatie uitgevoerd, dat wil zeggen dat twee lagen speciale was worden aangebracht om zijn linoleum of tegels te beschermen. Een redelijk technisch proces, waarvoor een product nodig is dat alleen bij gespecialiseerde leveranciers te vinden is. Daarom is het beter om schoonmaakprofessionals in te schakelen voor metallisatie. Het enige dat u hoeft te doen, is uw vloer regelmatig onderhouden met een conventioneel reinigingsmiddel en een dweil, en deze metallisatie kan jaren duren. En u kunt zelfs kiezen tussen een mat, satijn of "wetlook" metallisatie, voor een nat effect, afhankelijk van het gewenste glansniveau.


Video: 'Snel gefixt' met azijn (Augustus 2022).