Anders

Verjong een badkuip

Verjong een badkuipWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op de vlooienmarkten vindt u deze heerlijke gietijzeren "leeuwenpoten" badkuipen, met diepe en zachte vormen, waarmee u alle charme van de badkamers van weleer kunt herontdekken - comfort bovendien! Als de tikken veranderen relativ

De stap voor stap

Gele halo's door kalksteen

1 Laat een kraan een paar weken lekken en het harde water, beladen met ijzerhydroxide, zal snel een gelige vlek vormen. Omdat kalk onoplosbaar is in lauw of heet water, moet u proberen het te reinigen met een anti-kalkgel, minder corrosief dan schuurpoeders. Gebruik een kwastgrassborstel en ... scrub!2 Als de sporen aanhouden, trek je handschoenen aan en maak schoon met langwerpig water van witte azijn, als dat niet genoeg is, fosforzuur met 10% water. 3 Dit type behandeling kan uw glazuur dof maken. U kunt zijn glans doen herleven met een siliconenbeglazingsproduct, meestal gebruikt om kleine incidenten op carrosserieën te repareren. 4 Installeer vervolgens een schijf met schapenhuid op uw boormachine om de glans terug te brengen.

Kleine scherven

1 Wanneer een deel van het glazuur is gebarsten, vooral in het geval van een schok, vormt zich snel een roestafzetting. Met een kleine troffel "springt" u eerst alle delen die niet volledig hechten, neutraliseert u vervolgens de roest met looizuur.

2 Bereid in geval van "tekort" een tweecomponenten epoxy-mengsel voor om het beschadigde gebied af te dichten. Overbelast niet en ga in zeer kleine hoeveelheden verder volgens de instructies van de fabrikant voor het instellen van de tijden. 3 Gebruik na het aanbrengen van de fitting het door de fabrikant aanbevolen oplosmiddel om het product egaal te maken. Schuur het daarna lichtjes met water om een ​​perfecte afwerking te verkrijgen.4 Ga vervolgens verder met een verfspuit, speciaal carrosserie. Let op, deze vluchtige en schadelijke verven vereisen enkele voorzorgsmaatregelen: bescherm altijd de omliggende oppervlakken. Om dit te doen, tape krant rond het gebied dat moet worden geverfd. Je moet ook werken in een geventileerde ruimte ... wat zelden het geval is in een badkamer, dus draag een effectief masker! Als u het hele bad opnieuw moet schilderen, vergeet dan niet eerst de siliconenafdichting te verwijderen. Houd rekening met droogtijden en temperaturen. En wacht 24 uur voordat je een bad neemt! 5 De oude baden hebben allemaal een wit email, maar dertig jaar lang hebben fabrikanten verschillende kleuren aangeboden. Dit type "emailleren" is soms erg praktisch als u uw badkuip nog een paar jaar wilt behouden. Voer voor bepaalde kleuren altijd voorafgaande tests uit. In dit geval is het meestal noodzakelijk om de hele badkuip te schilderen om de wijzigingen te verbergen.

Goed om te weten

Deze aerosolverven zijn ook zeer geschikt voor het opnieuw schilderen van koelkasten ... Vooral als hun kleur niet langer in harmonie is met uw nieuwe keuken of de inrichting van de kamer. Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006