Anders

Wat als we het douchewater recyclen?

Wat als we het douchewater recyclen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het gebruik van grijs water (douche- of badwater) voor andere functies in huis is nu mogelijk dankzij het Pontos AquaCycle-systeem.

Wat is de Aquacycle?

Ontworpen door Pontos (een merk van de Hansgrohe-groep), is de AquaCycle een compact waterrecyclingsysteem dat het mogelijk maakt om twee keer zoveel water uit de douche of het bad te gebruiken dankzij een organische waterbehandeling , zonder chemische toevoegingen. Na behandeling wordt het water helder, schoon en reukloos. Het kan daarom een ​​tweede keer worden gebruikt voor het doorspoelen van toiletten, wasmachines, het schoonmaken van gebouwen of het besproeien van de tuin. . De AquaCycle is bedoeld voor zowel residentiële als collectieve apparatuur. Het is voldoende om het aantal tanks aan te passen aan de grootte van het project om 600 tot 12.500 liter water per dag te verwerken.

Hoe werkt recyclen van douchewater?

Grijs water stroomt door een filter dat grote deeltjes (textielvezels, haar, enz.) Vasthoudt. Het filter wordt automatisch met regelmatige tussenpozen gereinigd en de sedimenten worden in het riool geloosd. Vervolgens vernietigen bioculturen de vuile componenten van het water in twee fasen, in twee verschillende tanks. Sediment wordt geloosd in het riool. Ten slotte, voordat het water in de behandelde watertank gaat, stroomt het langs een ultraviolette lamp die deze steriliseert . Deze behandeling elimineert elk risico van geur en water kan lange tijd worden bewaard voor gebruik.

Hoe wordt een waterrecyclingdouche geïnstalleerd?

Je moet het gewoon hebbeneen apart leidingsysteem om grijs water uit de badkamer en "ventiel" water uit de keuken en toiletten te transporteren. De kranen voor behandeld water moeten het merkteken "onbehandeld water" dragen. De installateur moet ervoor zorgen dat het afvalwater en het gerecyclede water in afzonderlijke leidingen worden getransporteerd. De standaardversie van AquaCycle voor een huis van een of twee families bestaat uit drie voorgemonteerde modules. Het kan binnen twee uur worden geïnstalleerd en gestart.

Is de installatie van het recyclingsysteem duur?

Genoeg, ja. Tel 4.239 euro exclusief belasting en installatie. Het loont op de lange termijn. En het is ook een geweldig gebaar voor de planeet.Opmerkingen:

 1. Eadweald

  Als specialist kan ik de hulp verlenen. Samen komen we tot het juiste antwoord.

 2. Corban

  Je denken is briljant

 3. Telemachus

  Tussen ons vroegen ze me om de hulp van een moderator.

 4. Aenedleah

  Ook op dit punt kan het, want alleen in een geschil kan de waarheid worden bereikt.

 5. Alec

  Sorry dat ik je onderbreek.Schrijf een bericht