Informatie

De pergola's: een zeer decoratief schaduwgedeelte in de tuin

De pergola's: een zeer decoratief schaduwgedeelte in de tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geniet van uw groene ruimte met een pergola

De buitenkant wordt vaak verwaarloosd in de winter omdat de temperaturen niet bevorderlijk zijn voor barbecue en luieren op het terras. Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, wordt deze plek weer aantrekkelijk. U hebt daarom besloten om het te regelen om een ​​cocooning en ontspannende plek te creëren. De pergola is nu een essentieel apparaat dat echte voordelen heeft, maar de keuze is soms complex. We begeleiden u bij uw selectie met enkele aanbevelingen.

Zoom in op de pergola, deze decoratieve tuinconstructie versierd met klimplanten die buiten een koel en schaduwrijk gebied creëert. De pergola, een woord van Italiaanse oorsprong, werd niet geboren uit de laatste regen. Al in de oudheid werd deze schuilplaats gewaardeerd om de schaduwrijke en esthetische hoek die het in de tuin bood. Het concept was eenvoudig, maar het resultaat verfijnd en praktisch: houten kolommen die horizontale balken ondersteunen als dak waarop we groeiden klimplanten : wijnbladeren, kamperfoelie of jasmijn. Zelfs vandaag de dag is deze zelfde houten structuur nog steeds erg populair vanwege zijn harmonieuze uitstraling, die prachtig past in de weelderige groene omgeving. De keuze van materialen en vormen is echter sterk gediversifieerd, waardoor de pergola meer op een prieel lijkt.

De pergola past zich aan alle buitenkanten en alle stijlen aan

Afgezien van de traditionele pergola's in hout , er zijn nu versies in aluminium veel meer weerbestendig (maar duurder), evenals smeedijzer, sterker en daarom beter bestand tegen het gewicht van planten, zoals blauwe regen of rozenstruik. Maar bovenal past de pergola zich aan alle buitenkanten aan: veranda, terras of tuin. Zo kan het zijn gazon of tegen een muur . U kunt er zelfs voor kiezen om het te bedekken met een beschermhoes in plaats van gebladerte. Hoe dan ook, het creëert een echte extra leefruimte buiten voor een eethoek of een ontspanningsruimte. Bereid je voor op de zomer door je prieel te veranderen met onze prijsvergelijking!© Momes

Een bioklimatische pergola voor maximaal comfort

De pergola is verkrijgbaar in verschillende modellen zoals getoond door Orion Menuiseries. Afhankelijk van uw budget bezwijkt u voor de polycarbonaatversie, voor het canvas, maar het is ongetwijfeld het bioklimatische model dat opvalt. Consumenten worden aangetrokken door deze aluminium structuur en de verstelbare bladen. Het past zich gemakkelijk aan uw exterieur aan, of het nu vintage, modern of traditioneel is. Het is echter de operatie die verheugend is omdat sommige referenties zijn uitgerust met sensoren. Ze detecteren de eerste regendruppels, waardoor de messen sluiten, zodat u altijd veilig bent ondanks de soms onaantrekkelijke omstandigheden. Deze zonwering is ideaal voor een terras, omdat het tot 28 m² beslaat. Je wordt niet langer gestoord door deze stralen dankzij deze veel modernere lay-out. In feite hebben de fabrikanten de structuren getransformeerd met behulp van nobele en flexibele materialen zoals ijzer, hout of aluminium.

Aluminium is het meest designmateriaal en gemakkelijk te onderhouden

Als je geen moeite hebt om het oppervlak of de vorm te bepalen, is het ongetwijfeld de structuur die in het midden van duizend vragen wordt gevonden. Zoals we hebben aangegeven, zijn verschillende materialen mogelijk en elke keer zijn er zowel sterke als nadelen. Voor decoratiefans wint aluminium het spel, omdat dit materiaal perfect aansluit bij de huidige trends. Het is gemakkelijk te onderhouden en biedt bovendien een goede levensduur. Uw pergola kan u daarom vele jaren volgen zonder een aanzienlijke investering van uw kant. Verschillende kleuren zijn mogelijk en dit is ook het geval voor de vorm. Het kan aan uw huis worden bevestigd om uw terras te beschermen, maar rond het zwembad of in het midden van uw tuin zal het ook een speciale plaats hebben. De aluminium pergola belooft je te verrassen met warme verlichting om een ​​cocoonplaats te bouwen.

Er is elegantie met smeedijzer, maar het heeft een grote zwakte, namelijk corrosie. Deze pergola wordt niet aanbevolen als u in een vochtige omgeving of in de buurt van een oceaan of zee verblijft. extra jaren en geef het zijn jeugd van weleer terug.

Het is onmogelijk om te praten over landschapsarchitectuur in uw tuin zonder aan hout te denken, wat ook aanzienlijk onderhoud vereist. Het is gevoelig voor parasieten, dus je moet minstens een keer per jaar een laagje vlekken aanbrengen om het te beschermen tegen vocht, maar ook tegen termieten. Als u deze tips niet opvolgt, zal uw pergola in de loop der jaren zijn schoonheid verliezen en vooral een grijze tint aannemen die soms onaangenaam is om te overwegen.

Wat dacht je van een pergola met een blind?

Als je met de schaduw en de zon wilt jongleren, is de roll-up pergola de beste oplossing. Je hebt een structuur aangedreven door elektriciteit of zonnepanelen als je duurzame energie wilt. In een paar seconden kan de jaloezie openen en sluiten volgens uw behoeften. Neem een ​​blind behandeld tegen UV-stralen, dit voorkomt verkleuring en vooral een verstikkend gevoel wanneer u beschut bent. Ze worden dus gefilterd en u profiteert echt de hele dag van deze schaduw.

Zoals het geval is met bioklimatische pergola's, is bescherming zelfs bij regen effectief. Terwijl de thermometer meer dan 25 graden aangeeft, hoef je niet naar binnen te gaan. De jaloezie beschermt u in alle omstandigheden, zodat u optimaal kunt genieten van uw buitenleven. Sommige structuren zijn uitgerust met een specifieke afvoer voor regenwater die u kunt verzamelen om uw moestuin water te geven.

De pergola past zich daarom aan uw behoeften aan en vooral aan uw buitenleven. Deze structuur is praktisch, het geeft een extra waarde aan uw accommodatie en optimaliseert uw comfort.Opmerkingen:

 1. Shaktilabar

  Wat een uitstekende zin

 2. Dain

  En ik heb al gewist !!!!!

 3. Dolrajas

  Leuke boodschap

 4. Mikahn

  Sorry, ik heb erover nagedacht en deze zin verwijderd

 5. Catterick

  Ik feliciteer, welke woorden ..., opmerkelijk idee

 6. Osmond

  Uiteraard hartelijk dank voor de hulp in deze kwestie.Schrijf een bericht