Tips

Om de belangrijkste vervuiling van het huis te verlichten

Om de belangrijkste vervuiling van het huis te verlichten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens Corinne Bullat, decorateur, gespecialiseerd in ecologische huisvesting, auteur van het boek "Een gezonde en ecologische kinderkamer" dat zojuist door Ullmer is gepubliceerd, zijn er drie soorten vervuiling in het huis. Corinne Bullat werkte drie jaar voor het adviesbureau Habitaterrehappy. Binnen dit bureau heeft ze alles in het werk gesteld om de leefomgeving van kinderen te verbeteren, door hen een veelheid van ecologische oplossingen te bieden om een ​​gezonde binnenlucht te vinden, met respect voor de aard en de gezondheid van de bewoners. Vandaag vindt u het grootste deel van zijn advies in dit boek.

1. Luchtvervuiling of inademing

Veel chemische verontreinigende stoffen beïnvloeden de luchtkwaliteit van onze huizen. Vluchtige organische stoffen (VOS) zijn het meest talrijk. Dit zijn formaldehyden die worden aangetroffen in spaanplaat- of multiplexmeubels, in lijmen, tapijten of schoonmaakproducten, het zijn krachtige irriterende stoffen die als kankerverwekkend zijn geclassificeerd. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (in verven en vernissen), neurotoxische producten geclassificeerd als carcinogenen, glycolethers (in verven), giftige producten die reproductieve aandoeningen kunnen veroorzaken; en ftalaten (in speelgoed, geplastificeerde voorwerpen en vloerbedekkingen van PVC), allergenen en reprotoxische stoffen.

2. Verontreiniging door contact of inslikken

Linnengoed, beddengoed en hygiëneproducten bevatten residuen van bestrijdingsmiddelen, die mogelijk kankerverwekkend zijn. Ftalaten worden ook gevonden in geplastificeerd speelgoed en voorwerpen (kits, enz.).

3. Elektromagnetische vervuiling

Elektrische en telecommunicatie-installaties (vooral mobiele telefoons) stellen ons, en nog meer onze kinderen, bloot aan golven die gevaarlijk zijn voor de gezondheid: risico's van neurologische, hormonale, immuunstoornissen en misschien zelfs kanker. Lees verder voor meer informatie: Een gezonde en ecologische kinderkamer door Corinne Bullat 19,90 euro. Edities Ullmer, Collection Habitat Ecologique, 2008 overzichtEen gezonde en ecologische kinderkamer?
de oorsprong van de vervuiling in de kamer
natuurlijke, gezonde of ecologische materialen?
de ecologische aanpak Renoveren / bouwen / renoveren Een ruimte voor allergische kinderen
de belangrijkste bronnen van allergie
zorgen voor gezonde lucht
dagelijkse hygiëne
opslagruimte
de knuffelsOpmerkingen:

 1. Frontino

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM.

 2. Gillermo

  Zijn ongelooflijke zin ... :)

 3. Deorsa

  Niets speciaals.

 4. Aelle

  Ik denk dat je het fout hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen.

 5. Mazil

  Nu werd ik me allemaal duidelijk, ik dank voor de hulp in deze vraag.

 6. Krocka

  Lees natuurlijk ver van mijn onderwerp. Maar toch is het mogelijk om met u samen te werken. Hoe denkt u zelf over trustmanagement?

 7. Wynchell

  Onvergelijkbaar thema, ik hou van :)

 8. Dolkree

  Ik feliciteer, de bewonderenswaardige gedachteSchrijf een bericht