Behulpzaam

Hoe wandtegels in uw badkamer te plaatsen?

Hoe wandtegels in uw badkamer te plaatsen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Om uw badkamer te vernieuwen, heeft u besloten uw wandbekleding te vervangen door tegels of uw oude tegels te bedekken met een nieuwe. Goed idee: robuust en resistent, het is een van de meest geschikte materialen voor het aankleden van de muren van natte ruimtes. Maar voor de pose ... Je bent bang om je haar eruit te trekken. Geen paniek! De muren van je badkamer betegelen is relatief eenvoudig en toegankelijk voor doe-het-zelvers. Volg de gids!
  1. Kies je badkamertegels: wandtegels of aardewerk?
  2. Tegellijm, schoenplaat, dwarsstaven: het essentiële materiaal
  3. Bereid zijn ondersteuning voor het leggen van wandtegels voor
  4. Succesvolle installatie van uw wandbekleding: de stappen
  5. Zorg voor de afwerking: het leggen van de tegelvoeg

1. Kies je badkamerstegels: wandtegels of aardewerk?

De tegels beschermen uw muren tegen stoten en krassen. De kleuren staan ​​goed in de tijd en zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Het bereik is zeer breed, met een grote verscheidenheid aan texturen en afwerkingen, evenals formaten. Kortom, hij heeft alles te behagen. Maar welke te kiezen? Voor de badkamer worden poreuze tegels zoals terracotta of zandsteen vermeden, wat kan leiden tot infiltratie en losraken van de tegels. Laten we een uitzondering maken: porselein, dit op klei gebaseerde keramiek dat vaak wordt gebruikt voor tegels. Zeer resistent, het is niet bang voor schokken, krassen of vlekken, imiteert perfect natuursteen of andere texturen en heeft een zeer lage porositeit, zelfs zonder speciale behandeling. Bovendien is het heel eenvoudig te onderhouden! Het is daarom een ​​ideale tegel om uw badkamer te vernieuwen.Een andere optie: aardewerk! Als het te kwetsbaar is voor de vloer, is het ideaal voor wandtegels. Het is gemakkelijk te reinigen. De wandtegels zijn prachtig in fries, op een heel deel van de muur of voor een specifieke hoek zoals die van de douche. Maar als je een liefhebber bent, waarom dan niet de hele kamer? Merk op dat je ook glaspasta kunt gebruiken om mozaïeken te maken, of natuursteen voor een authentieke sfeer. Wanneer u uw tegels koopt, plant u een voldoende hoeveelheid: voeg voor de veiligheid 5% toe aan het totaal om mogelijke fouten of breuk te anticiperen. Om het aantal benodigde tegels te berekenen, zijn er veel online tools die u alleen de afmetingen van de kamer en die van de gekozen tegels vragen. Let op kleurverschillen tussen batches. Voordat u met de werkzaamheden begint, opent u alle pakketten en mengt u de tegels om een ​​harmonieus resultaat te verkrijgen.

© Lapeyre

2. Tegellijm, latten, dwarsstaven: het essentiële materiaal

Je hebt je tegels gekozen: welk materiaal heb je nodig? Met de juiste apparatuur is het leggen van tegels voor iedereen toegankelijk, inclusief beginnende doe-het-zelvers. U hebt daarom nodig: * Een waterpas * Een meter * Een potlood (om de markeringen af ​​te bakenen) * Houten latten of wiggen * Speciale tegellijm voor muren: voor gepleisterde muren, geeft de voorkeur aan lijm in pasta of dungeharde mortel; voor bakstenen of cementwanden, kies de lijmmortel. Merk op dat één kilo lijm ongeveer 1 m2 betegeld oppervlak bedekt. * Een ingekeepte troffel (essentieel voor het trekken van groeven in de lijm) * Steunen voor tegelvoegen * Voegmortel (mengsel van cement en aggregaten) * Een troffel (om de mortel te verspreiden) * Een rubberen hamer ( om op de tegel te tikken en het lijmen te perfectioneren) * Een tegel of een tegelsnijder (om rechte sneden te maken) * Papegaaitang (voor afgeronde sneden) Als u niet al deze gereedschappen bij de hand hebt, aarzel niet om rond te vragen voordat u naar een bouwmarkt snelt. Een vriend of buurman kan u graag helpen!

© Saint-Maclou

3. Bereid de ondersteuning voor het leggen van wandtegels voor

Voordat u begint met werken, zijn enkele vereisten van essentieel belang. Was eerst je steun: verwijder voorzichtig het behang of andere wandbekleding (augurk, zand, glad en verwijder alle resten). Als u tegels over de vorige legt, krabt u de tegels met een grinder. Breng vervolgens een voorbereidingsproduct aan, de hechtprimer, om de hechting van uw muursteun verder te versterken. Zorg vervolgens voor de waterdichting van uw muren: als ze scheuren langer dan 3 of 4 mm hebben , vul ze met een pleister of gips. Om elk probleem van infiltratie te voorkomen, kunt u een speciale behandeling op uw muren toepassen. Voor douchetegels raden we zelfs de installatie van waterafstotende platen aan om de muren tegen afvoer en vocht te beschermen. Beter bekend onder de naam "placo", het is een kartonnen steun waarop gespannen gips, die men plakt of welke op een muur wordt geschroefd. Wees voorzichtig met het kiezen van uw mortels, lijmen, pleisters en voegen, die ook perfect bestand moeten zijn tegen vocht. Maak ten slotte uw legplan (of lay-out). Wanneer u een wandtegel legt, moeten de eerste tegels goed worden geplaatst, omdat het volgende erop zal liggen. Als ze leunen, kun je je voorstellen dat het een catamaran is! Omdat de muurhoeken zelden vierkant zijn en de vloer nooit perfect vlak is, is het beter om te beginnen met het lijmen of schroeven van een horizontale strook (controleer op waterpas), waarop u tekens zult hebben getekend: een lijn voor de breedte een tegel, waaraan de dikte van een voeg wordt toegevoegd. Een tweede klamp, verticaal en perfect loodrecht op de eerste, bepaalt de hoogte van de tegels. Gebruik vervolgens een vierkant om de horizontale markeringen te tekenen. Als u visuele effecten zoals fresco, dambord of een bepaalde installatiemethode (diagonaal, chevron, enz.) Hebt gepland, moet u hier uiteraard rekening mee houden. Het eerste vierkant wordt geplaatst op het kruispunt van de twee latten, daarna gaan we van beneden naar boven en van links naar rechts. Een goed legplan is essentieel voor een succesvolle installatie, zowel esthetisch als economisch ... Inderdaad, het zou zonde zijn om tegels te moeten kopen omdat je fout zat! Zelfs succesvol, de sneden zijn duidelijk minder esthetisch dan volledige tegels, dus leg ze opzij voor de minst zichtbare plaatsen. Anticipeer en doe je kleine berekeningen om zo min mogelijk te knippen.

© Leroy Merlin

4. Succesvolle installatie van uw wandbekleding: de stappen

Ben je er klaar voor Laten we gaan! Hier is de procedure: * Lijm: op een oppervlak dat gelijk is aan 3-4 tegels, de lijm horizontaal verspreiden in een enkele gang, en verf het van boven naar beneden met uw getande spatel, om te verkrijgen groeven. Als je tegels erg groot zijn, lijm ze dan ook op de achterkant. * Leg de eerste lijn: plaats de eerste van je tegels in de hoek gevormd door je schoenplaat en de muur en ga horizontaal verder, van links naar rechts, denk eraan om een ​​kruis te plaatsen tussen elke tegel voor de tegelvoegen. Druk je tegels hard tegen de muur om de lijm goed te verdelen, tik erop met de rubberen hamer en verwijder wat overloopt met een rakel. * Controleer of u rechtop naast elkaar staat: zorg er regelmatig voor dat uw collage horizontaal en vlak is, met behulp van de waterpas. Kantelt je wandtegel? Het maakt niet uit, gebruik de hamer om het recht te zetten. * Ga door met leggen, altijd beginnend bij de linker kikker, of op de lijn die je verticaal hebt getekend. Aan de buitenhoeken kunt u afwerkingsprofielen plakken, deze afgeronde beugels maken uw werk eenvoudiger, terwijl ze zeer esthetisch zijn. * Verwijder alle beugels. * Laat 24 uur drogen. * Verwijder de schoenplaatjes en leg de eerste rij tegels, die gelijk ligt met de grond. Tenzij ongelooflijk veel geluk, moet je je tegels snijden. Meet in dit geval de beschikbare ruimte, waaruit u de twee diktes van de verbinding verwijdert, geef de snede in potlood op de tegel aan en gebruik de elektrische tegel. Mogelijk moet u ook afgeronde sneden maken om rond de gootsteen, de fittingen te gaan ... Gebruik in dit geval de papegaaitang. Wat als een pijp het midden van een ruit bereikt? In dit geval hebt u een rolzaag nodig en snijdt u op een vlak oppervlak om breuk te voorkomen. * Reinig al uw apparatuur goed met een vochtige spons voordat de lijm droogt!

5. Zorg voor de afwerking: het leggen van de tegelvoeg© Leroy Merlin Laat uw tegels goed drogen voordat u de afwerkingen aanpakt. Volg voor het bereiden van uw voegmortel de gebruiksaanwijzing tot op de letter en respecteer de doseringen. Bereid niet te veel mortel in één keer, want het droogt zeer snel. Dompel je troffel in de emmer en breng een mooie laag mortel aan op de tussenruimten. Met de vloerwisser meerdere keren over de tegels gaan om de voegen goed te vullen en de overtollige mortel te verwijderen. Om de tegelvoegen glad te maken, strijkt u er voorzichtig met uw vinger over. Reinig het gebied waar u net hebt gewerkt elk kwartier met een vochtige spons. Als je te lang wacht, is de mortel opgedroogd en is het residu erg moeilijk te verwijderen, dus niet slepen! Als je klaar bent, maak je het hele oppervlak schoon met een spons en een doek en breng je eventueel een antischimmelproduct aan op je tegels om het te beschermen tegen vocht. Nadat uw tegels met succes zijn gelegd, wordt het onderhoud gedaan met zeepwater en soms met een beetje warme witte azijn om kalksporen te verwijderen. Easy!


Video: Badkamermuur tegelen met Roger (Augustus 2022).