Behulpzaam

Natte ruimtes: welke verf kies je voor je badkamer?

Natte ruimtes: welke verf kies je voor je badkamer?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ondanks het vaak kleinere oppervlak dan andere kamers in ons huis, is de badkamer vol met problemen die onze volledige aandacht verdienen: welke muurverf moet ik gebruiken? Is speciale verf in natte ruimtes vereist of wordt het multi-support? Is een monolaag voldoende om scheuren en andere hardnekkige sporen van schimmel te verbergen of is de ondervacht essentieel? Is het aanbrengen van een vlek essentieel om alles waterdicht te maken? Dankzij ons advies, goede voorbereiding en geschikte apparatuur, hebt u slechts een paar uur nodig om van deze kamer een gezonde plek te maken om te wonen, uitnodigend voor welzijn en ontspanning.

  1. Neem de tijd om uw badkamer te (her) ontdekken
  2. Oppervlakken goed voorbereiden voor het schilderen
  3. Kies uw verf volgens de specificaties van uw badkamer
  4. Natuurlijke verven: zijn ze geschikt voor vochtige ruimtes?
  5. Kleurenkaart: vergeet de beperkingen, trakteer uzelf!

1. Neem de tijd om uw badkamer te (her) ontdekken

Heb je al een heel precies idee van de kleur waarin je je badkamer opnieuw wilt schilderen? Perfect! Neem echter de tijd om naar uw kamer en uw te schilderen oppervlakken te kijken voordat u naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelfzaak loopt. Begin met de algemene toestand van uw kamer voordat u zich op de details ervan concentreert: * Is het een goed geventileerde kamer of accumuleert het snel condens? * Is het helder of donker, klein of groot? * Wat zijn de te schilderen oppervlakken: schilderpapier, bakstenen, aardewerk, gips ...? * Merk je de aanwezigheid van scheuren of schimmels op? Als het een badkamerrenovatieproject is, controleer dan het type verf dat momenteel aan uw muren hangt: als het een glycerolverf is, heeft u geen andere keuze dan '' kies voor hetzelfde type verf of verwijder de vorige verf. Is het op een schilderij aangebracht? Beschouw jezelf gelukkig! Intrekking zal gemakkelijker zijn. Aan de andere kant, zult u stoppen met het moeten voorbereiden van uw muur met bijzondere zorg of zelfs opnieuw bekleden. Ondanks de iets langere voorbereidingstijd die het vereist, raden we deze tweede oplossing aan. Verf op oliebasis, hoewel resistenter dan acryl, is inderdaad een belangrijke factor bij vervuiling binnenshuis. De beroemde White Spirit die het bevat: een verdunningsmiddel bestaande uit oplosmiddelen die schadelijk zijn voor zowel uw gezondheid als het milieu.

© Caitlin Wilson

2. Bereid uw oppervlakken voor op het schilderen

Zodra deze eerste observatiefase is voltooid, kunt u doorgaan naar de voorbereidende fase: * Bewapen uzelf met een zeer resistente constructiespons en begin met het afstoffen en wassen van alle te schilderen oppervlakken. * Als schimmel aanwezig is, verwijdert u deze met een eenvoudige doek gedrenkt in witte azijn. Vergeet niet om uw neus en mond te beschermen en uw kamer goed te ventileren tijdens deze fase, omdat de schimmels bij verstoring sporen kunnen irriteren die de luchtwegen irriteren. * Vul ook eventuele scheuren in met een coating. Zodra het droog is, schuurt u het met fijnkorrelig schuurpapier. Het aanbrengen van een ondervacht wordt sterk aanbevolen, a fortiori in een ruimte die wordt blootgesteld aan extreme omstandigheden (vochtigheid, condensatie, temperatuurschommelingen) zoals de badkamer. Deze onderlaag zorgt ervoor dat uw verf naderhand beter hecht. Schilder je een reeds gekleurde muur opnieuw? Kies het ondoorzichtig! Afhankelijk van het opnieuw te schilderen oppervlak kan een speciale onderlaag nodig zijn, bijvoorbeeld een speciale tegelvloer of vloeronderlaag. Zorg er in alle gevallen voor dat de door de fabrikant aangegeven droogtijd wordt gerespecteerd.

© Caro en Kingi

3. Kies uw verf volgens de specificaties van uw badkamer

Veel verfmerken bieden "speciale badkamer" assortimenten. Betekent dit dat "klassieke" verven of zelfs "multi-support" verven moeten worden verbannen uit onze waterpartijen? Speciale verven in natte ruimtes zijn beter bestand dan conventionele muurverven. Maar wees gerust: als u niet kunt vinden wat u zoekt in deze reeksen, kies dan voor een klassieke muurschildering van goede kwaliteit. In alle gevallen zal het beter bestand zijn en meer bedekken dan een speciale goedkope badkamerverf. Welk type verf u ook kiest, kies een satijnen afwerking over een matte afwerking. Deze eerste heeft een waterbestendige eindlaag, in tegenstelling tot de matte afwerking. Als uw badkamer al gevoelig is voor condensatie en schimmel, is een goede kwaliteit verf met een satijnen afwerking essentieel. Vergeet ook monolayer verf in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Door het aanbrengen van twee lagen krijgt u een meer uniform en duurzaam eindresultaat. Houd er ten slotte rekening mee dat u uw plafond volledig opnieuw kunt schilderen met dezelfde verf die u voor uw muren hebt gebruikt. Deze keuze is vooral verstandig als uw badkamer een laag plafond heeft. Het gebruik van dezelfde kleur, of een vergelijkbare kleur maar iets lichter, bijvoorbeeld door te kiezen voor tinten van dezelfde kleur, zal inderdaad de indruk wekken dat het plafond van uw kamer hoger zal zijn.

© H Design

4. Natuurlijke verven: zijn ze geschikt voor vochtige ruimtes?

Verven en natuurlijke coatings zijn nu meer en meer aanwezig op de markt en bieden een breed scala aan kleuren. Hun prijsklasse, een beetje hoger dan sommige grote merken klassieke verven, wordt gerechtvaardigd door een goede dekkracht en door bijna geen VOC-dampen. Sommigen van hen zijn zelfs gemaakt van 100% natuurlijke producten. Onder deze natuurlijke verven is een van hen bijzonder geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes dankzij de samenstelling op basis van kalk, een natuurlijk materiaal met hygroregulerende kracht: Tadelakt. Deze traditionele kalkcoating met water en natuurlijke pigmenten, glanzend en waterdicht, komt uit Marokko, waar het met name in hamams wordt gebruikt. Dankzij de grote weerstand en het zeer sterke vermogen om hoge luchtvochtigheid te weerstaan, kan het worden aangebracht van vloer tot plafond, door muren en zelfs doucheschermen. Zeer decoratief, het heeft een zachte en warme uitstraling en past zich aan alle decoratiestijlen aan, van de meest moderne tot de meest traditionele. Grote verfmerken bieden nu producten die heel dicht bij de traditionele Tadelakt liggen voor betaalbare prijzen die u zelf kunt toepassen. Vanwege zijn ecologische, esthetische en hygroregulerende eigenschappen, evenals zijn toegankelijkheid en weerstand, is Tadelakt een van onze favoriete producten op het gebied van badkamerrenovatie!

© Farrow and Ball

5. Kleurenkaart: vergeet de beperkingen, trakteer uzelf!

Alle beperkingen in verband met het renoveren van een badkamer mogen u echter niet uit het oog verliezen, uw hoofddoelstelling: een warme plek creëren, waar u na een lange dag heerlijk kunt ontspannen. Naast al deze technische aspecten is kleur daarom een ​​essentieel onderdeel van uw project! We weten dat het een belangrijke rol speelt in hoe we onze omgeving waarnemen en dat het op zijn beurt wordt beïnvloed door de hoeveelheid en het soort licht dat het ontvangt. Is uw badkamer donker genoeg, op het noorden gericht of heeft hij weinig of geen natuurlijk licht? Twee oplossingen zijn voor u beschikbaar: profiteer maximaal van deze coconzijde door te wedden op donkere en warmere kleuren of probeer de maximaal mogelijke helderheid te bereiken door te kiezen voor lichte tinten. Als u voor de laatste optie kiest, kiest u kleuren op basis van geel die een maximum aan licht door de kamer opvangen en reflecteren. Aan de verlichtingszijde zorgen de lampen voor wit licht ervoor dat uw kleuren hun oorspronkelijke tinten behouden. Badkamers die daarentegen profiteren van een aanzienlijke hoeveelheid licht, hebben een breed scala aan keuzes op het gebied van verfkleuren. Je kunt ook meer spelen op de textuureffecten door effectverven te kiezen: metaalachtig, geschuurd, gewaxt beton, glitter, parelmoer ... Laat je fantasie de vrije loop!


Video: Vormt de muren van de slaapkamer (Augustus 2022).