Behulpzaam

Hoe de voegen in uw badkamer te reinigen en te onderhouden?

Hoe de voegen in uw badkamer te reinigen en te onderhouden?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vanwege het gebruik dat we er van maken, is de badkamer verreweg de natste kamer in ons huis. Voeg daar vaak onvoldoende ventilatie aan toe en je krijgt de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van kleine zwarte vlekken en schimmels die snel de tegel- en kraanverbindingen in je badkamer binnendringen. Maar wanneer de schade is aangericht, hoe te handelen? Wees gerust: u hoeft uw zegels niet meteen te vervangen. Er zijn eenvoudige reinigings- en onderhoudsoplossingen om vuile afdichtingen te verwijderen. Maar houd er rekening mee dat u, om een ​​dergelijke situatie opnieuw te voorkomen, waakzaam moet blijven en misschien kleine klusjes moet doen.

  1. Ken je vijand: zwarte vlekken, vuil en schimmel
  2. Bestudeer het veld: wat is de oorzaak van het probleem?
  3. Rust goed uit: welke huishoudelijke producten zijn het meest effectief voor het reinigen van vuile voegen?
  4. In het offensief: hoe vind je witte voegen zonder te hoeven schilderen?
  5. Verzeker de achterkant: wacht niet tot het te laat is voor uw tegelvoegen

1. Ken je vijanden: zwarte vlekken, vuil en schimmels

De tegelvoegen in onze badkamers, die intensief worden gebruikt door het dagelijkse gebruik dat we van deze ruimte maken, zijn vaak de eersten die vies worden en schimmelontwikkeling ondergaan. Deze zijn te onderscheiden van het dagelijkse vuil dat zich gemakkelijk ophoopt in deze kleine holtes, soms moeilijk te bereiken. De klepafdichtingen zijn dus de eerste die last hebben van een opeenhoping van lelijke residuen, vaak verantwoordelijk voor onaangename geuren. Als deze gemakkelijk kunnen worden verwijderd met behulp van een platkopgereedschap, zoals een mes, is schimmel veel koppiger. Ze verschijnen in de vorm van kleine zwarte vlekken en ontwikkelen zich met name op de voegen van uw douche of badkuip, evenals op de tegelvoegen in de buurt van deze waterpunten. Naast hun lelijke uiterlijk kunnen deze schimmels, wanneer ze in grote hoeveelheden aanwezig zijn, slechte geuren afgeven en sporen irriteren aan de luchtwegen. U moet daarom bijzonder waakzaam zijn wanneer u ze weggooit: draag een masker, handschoenen en een veiligheidsbril om risico's te voorkomen.

© Zweig Design

2. Bestudeer het terrein: de tegels in je badkamer hebben er niets mee te maken

Houd er rekening mee dat beschimmelde gewrichten een teken zijn van een te vochtige en slecht geventileerde ruimte. De oorzaak van het probleem kan echter meerdere oorzaken hebben: * Heeft u recent waterschade opgelopen? * Is uw badkamer uitgerust met een werkend mechanisch ventilatiesysteem? * Heeft uw badkamer een raam of een opening naar buiten? * Woon je in een bijzonder vochtige regio? * Heeft uw huis last van infiltratie of capillaire schommelingen? Let op, wandtegels of behang kunnen nare verrassingen verbergen. * Zijn uw zeehonden nog steeds strak? * Lekken uw leidingen? De normale luchtvochtigheid in de ruimte, buiten de gebruiksperioden van de badkamer, mag niet hoger zijn dan 65%. U hebt het probleem geïdentificeerd, maar kan het helaas niet verhelpen? Wees gerust, je kunt de terugkeer van de paddenstoelen nog steeds uitstellen dankzij eenvoudige gebaren die ik je aan het einde van dit artikel presenteer. Als je daarentegen het geluk hebt om de oorzaak van het uiterlijk van de schimmels te kunnen beïnvloeden, raad ik je sterk aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen. In dit geval zullen kleine klussen veel goedkoper zijn dan lange uren schrobben ...!

© Vriendelijke schoonheid

3. Rust jezelf uit: welke huishoudelijke producten zijn het meest effectief bij het reinigen van vuile tegelvoegen?

Misschien vreest u al de tijd om naar de supermarkt te gaan om het wasmiddel te krijgen dat vuil en andere schimmels in uw tegelvoegen verwijdert. Inderdaad, hoe te kiezen uit alle wonderproducten die op de plank aanwezig zijn? Laat me je helpen duidelijker te zien. Begin met het verwijderen van bleekmiddel en andere chloorhoudende wasmiddelen uit uw lijst die alleen uw gewrichten zouden verzwakken. Huishoudelijke producten die te agressief zijn, naast hun schadelijke effect op uw gezondheid en het milieu, zullen in feite op de middellange termijn het tegenovergestelde effect hebben van dat gewenste: ze zullen uw gewrichten poreus maken en ze het ideale doelwit voor schimmels maken, met name door het bevorderen van lekken. Als je gewrichten dan enkele weken vocht hebben gehad, denk dan niet dat je er zonder een minimum aan elleboogvet uit kunt komen! Je kunt jezelf al uitrusten met een oude tandenborstel in plaats van een spons, om het strippen te vergemakkelijken. Hier en elders blijken grootmoeders trucs de meest effectieve en in feite de meest economische. Afhankelijk van de conditie van uw gewrichten heeft u daarom de volgende huishoudelijke producten nodig: frisdrank, citroensap, witte azijn en afwasmiddel. Deze producten zijn een goedkope maar zeer nuttige investering, omdat ze ook worden gebruikt om de rest van uw huis schoon te maken en te onderhouden.

4. Ga in het offensief: hoe maak je witte gewrichten schoon en vind je zonder te hoeven schilderen?

Hier zijn enkele van de eenvoudigste recepten om te maken: * Voor routineonderhoud van uw badkamergewrichten: verdun soda in een beetje heet water, voordat u dit mengsel op de betegelde oppervlakken van uw kamer gebruikt van baden. Het mengsel moet vloeibaar zijn, maar niet te vloeibaar. * Voor matig vuile zeehonden: spuit eenvoudig witte azijn op uw zeehonden en doucheschermen. Enkele minuten laten inwerken en daarna krachtig schrobben met een tandenborstel of een zachte boender. Afspoelen met water. Sommigen voegen ook een kleine hoeveelheid afwasmiddel toe. * Voor zeer vuile gewrichten: meng dezelfde hoeveelheid sodakristallen met citroensap of witte azijn (beetje bij beetje: dit is een explosief mengsel!), Breng aan op de gewrichten reinigen en een paar minuten laten inwerken, vervolgens schrobben met een tandenborstel en afspoelen. Al deze recepten helpen je ook om je gewrichten witter te maken zodat ze een nieuwe glans kunnen krijgen! Ze werken net zo goed voor wandoppervlakken als voor tegelvloeren. Pas echter op voor natuurstenen oppervlakken die niet bestand zijn tegen de zuurgraad van witte azijn en citroen op de lange termijn. Dus we geven de voorkeur aan sodakristallen.

© Anne-Fleur Broudehoux en Thierry Lebraly, via The Socialite Family

5. Anticipeer op de volgende aanval: huisonderhoud gebeurt nu!

Voor degenen die bereid zijn om enkele kleine of grote werken uit te voeren om uw vochtproblemen definitief op te lossen, zijn er verschillende oplossingen voor u beschikbaar: * Installeer een dubbele stroom CMV, er zijn nu modellen uitgerust met een vochtigheidssensor; * Maak een raam in je badkamer; * Gebruik natuurlijke hygroregulerende materialen, zoals Tadelakt, een kalkpleister die traditioneel wordt gebruikt in hamams in Marokko; * Bent u op een bouwproject en wilt u vochtproblemen zoveel mogelijk voorkomen? Denk aan een houten kozijnhuis (MOB) en kies voor vochtregulerende isolatoren, zoals houtwol. We kunnen echter vaak niets doen aan de problemen die het uiterlijk van schimmels in onze badkamer veroorzaken. We hebben dan geen andere keuze dan om eenvoudige gebaren aan te nemen, op een dagelijkse basis, om de terugkeer van schimmels af te weren: * Onderhoud regelmatig de gewrichten in de badkamer, met behulp van geschikte huishoudelijke producten; * Ventileer de kamer en de douche zoveel mogelijk, laat het raam of de deur van uw kamer open; * Plan de bodem van de badkamerdeur zodat de lucht beter kan circuleren; * Vermijd het opbergen van nat beddengoed of kleding in uw badkamer; * Controleer regelmatig de staat van uw leidingen en afdichtingen om lekkage of lekkageproblemen te voorkomen; * Laat geen water stagneren op de bodem van een gootsteen, douchebak of badkuip; * Gebruik een extra vochtabsorber. Vergeet ten slotte niet dat kleine schimmels die uw gewrichten verstoppen niet onvermijdelijk zijn! Met een beetje doorzettingsvermogen en dankzij onze tips zul je snel een gezonde badkamer vinden waarin je na een lange dag met plezier jezelf zult vinden.


Video: Tegels schoonmaken (Augustus 2022).