Opmerkingen

De juiste luiken kiezen

De juiste luiken kiezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Welke luiken moet ik op mijn gevel installeren? Niet zo gemakkelijk te beantwoorden gezien het plethorische aanbod. Hier zijn enkele dingen om u te helpen de juiste keuze te maken. De luiken zorgen natuurlijk voor volledige of gedeeltelijke duisternis in de kamers. Maar ze dienen ook als een zonnebarrière door 95% van de hitte van de zon te stoppen. Ze versterken de thermische isolatie van het huis, maar ook de geluidsisolatie. Ten slotte verbeteren ze de beveiliging door inbrekers af te schrikken en voorkomen ze haken wanneer ze worden versterkt.

Swingende, rollende, schuifluiken ...

- Swing shutters zijn de meest voorkomende. Ze zijn te vinden in aluminium, PVC, hout en metaal. Ze moeten worden vermeden wanneer de ramen te dicht bij elkaar staan, op straffe van overlapping. - De luiken of jaloezieën zijn luiken die op zichzelf inklappen. Ze zijn gemaakt van hout, metaal of PVC. - Rolluiken worden gepresenteerd als een enkele eenheid die boven het raam wordt geplaatst. Ze kunnen in de muur worden ingebouwd (in plaats van nieuwe gebouwen) of in het huis worden gemonteerd (voor renovaties zonder zwaar werk). We kunnen ze motoriseren. - Eindelijk, de houten schuifdeuren zijn weer in de mode omdat ze een design-noot aan de gevel brengen. Ze zijn verkrijgbaar in twee systemen: opvouwbaar (ze glijden tijdens het vouwen loodrecht op het raam) of glijden langs de gevel.

Houten luiken

Houten luiken zijn het meest gewild. Hun dikte is meestal 27 of 32 mm en 57 mm voor Provençaalse luiken met gekruiste lamellen. Louvre luiken zijn verkrijgbaar in Amerikaanse (afgeronde lamellen) en Franse (platte lamellen) modellen. Bijzonder esthetisch, de houten sluiter is een gok. Bovendien is het zeer solide en isolerend. Het is bestand tegen vorst en temperatuurschommelingen. Het is ideaal voor verven en vlekken. En bovenal kunnen we het plannen, bijwerken of zelfs een stuk snijden zodat het perfect overeenkomt met een bestaande opening. Het leent zich voor alle stijlen, zowel hedendaags als traditioneel. Het nadeel: het vereist regelmatig onderhoud (schilderen om de 6 tot 8 jaar en vlekken om de 2 tot 4 jaar).

PVC luiken

PVC-luiken hebben goede isolerende eigenschappen. Ze zijn rotbestendig en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ze bestaan ​​meestal alleen in 6 of 7 kleuren, van wit tot pasteltinten. Inderdaad, PVC ondersteunt geen donkere kleuren, die warmte absorberen en vervorming van de sluiter kunnen veroorzaken. Het is echter mogelijk om een ​​gekleurde film op de sluiter met warmte te sealen. We spreken dan van "plaxed" modellen. Deze worden systematisch versterkt, wat hun stevigheid en weerstand tegen inbraak verhoogt. PVC staat geen grote sluitingen toe. Het is relatief gevoelig voor impact en kan niet worden gerepareerd. Ten slotte biedt het geen ondersteuning voor de minste fout in de dimensie omdat het moeilijk of onmogelijk is om deze aan te passen.

Houd rekening met de wetgeving

Voordat u luiken koopt, is een snel bezoek aan het stadhuis van uw woonplaats of aan uw mede-eigendomsbeheerder essentieel. Inderdaad, er zijn soms lokale beperkingen met betrekking tot de kleur en het materiaal van de luiken. U moet zich daarom houden aan de gemeentelijke en prefectuurreglementen. Bovendien, als uw huis zich op een geklasseerde locatie bevindt, moet u opnieuw voldoen aan de specifieke voorwaarden van de architect van de Franse gebouwen.Opmerkingen:

 1. Kahn

  Ik deel je mening volledig. Ik vind dit idee leuk, ik ben het helemaal met je eens.

 2. Wallis

  Ongeëvenaard bericht, ik ben erg geïnteresseerd :)

 3. Dann

  Het is de kostbare zin

 4. Tojajin

  En nee het gebeurt zo))))Schrijf een bericht