Behulpzaam

Van 0 tot 18 maanden, het decor dat helpt groeien

Van 0 tot 18 maanden, het decor dat helpt groeienWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vertrouw erop dat de baby hem ondersteunt in wat het beste voor hem is: dit is het principe van een educatieve benadering die steeds meer wordt nagebootst. Geïnspireerd door het werk van de Hongaarse kinderarts Emmi Pikler, moedigt deze visie van de baby de ouder aan om te observeren en te reageren, in plaats van te stimuleren en op te leggen. De ouder past zich aan de baby aan en ondersteunt de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid, in plaats van andersom. Deze "zachte" methode zou worden beloond met grote vooruitgang op psychomotorisch niveau. Meer wakker, autonoom en nieuwsgierig, "Pikler" baby's groeien op met meer zelfvertrouwen. Positieve resultaten die in de eerste plaats een kwestie van houding zijn: voor de ouder is het in de eerste plaats een kwestie van het beschouwen van hun baby als een onbekende persoon die ze zullen ontdekken, reageren op hun specifieke verzoeken en hun reacties respecteren zonder kant-en-klare ideeën op vermeende behoeften te willen zetten. Om goed te groeien en te bewegen, heeft een kind een veilige omgeving nodig, maar ook aangepast aan zijn grootte en vaardigheden. Deze omgeving moet ook evolueren, net als zijzelf. Om jezelf te overtuigen, zet jezelf op zijn plaats. Wat ziet een pasgeboren baby, een eenjarige baby vanuit zijn wieg, zijn speelmat? Wat kan hij doen? Wat wil hij Deze observaties inspireerden Emmi Pikler om revolutionaire regelingen te treffen voor de slaapkamer van het kind, om het geen miniatuur volwassen slaapkamer te maken, maar een echt onderzoeksveld. Maand na maand verandert de topografie van de plaats afhankelijk van de groei en vooruitgang. Dit betekent niet dat het nodig is om zeer dure apparatuur te kopen: kussens, een matras en enkele goede ideeën kunnen wonderen doen! Bied hen in plaats van verfijnd speelgoed accommodaties die motorische activiteiten bevorderen.

Vanaf 3 maanden

Laat de baby zo min mogelijk uit bed als hij wakker is. Liggend op zijn rug, op een deken, speelt hij graag met zijn vingers en draait hij zijn hoofd naar de geluiden. Als hij moe wordt, bied hem dan een rammelaar aan. Vermijd de zitpositie, die minder stimulerend is voor het kind.

Vanaf 5 maanden

Het kind draait zich opzij en kijkt beter naar wat er aan de zijkanten gebeurt. Plaats binnen het bereik van zijn hand een of twee gekleurde voorwerpen die hij zal proberen te vangen (maar geef hem niet onmiddellijk, een kind groeit op met moeilijkheden spelend). Hij probeert zich vervolgens om te draaien en bevindt zich dan op zijn buik. Een andere visie op de wereld wordt hem dan aangeboden, wanneer hij opkijkt om te zien wat er voor hem gebeurt. Laat het vrijelijk van de ene liggende positie naar de andere gaan, zonder ze te proberen uit te lokken.

Vanaf 7 maanden

Hij zit alleen, leunt voorover om te gaan liggen. Zorg voor een vrije ruimte in zijn kamer om deze bewegingen te ondersteunen. Op deze leeftijd is de vloer de belangrijkste speeltuin: hoe minder meubels in uw kamer, hoe meer ruimte er is voor verkenning. Hoe kun je op de grond zoveel mogelijk plezier bieden? Het ideaal is om een ​​deel van de vloer te bedekken met een kortpolig tapijt, wasbaar en eenvoudig. De rest van de kamer kan glad en wasbaar zijn (zwevend, verglaasd parket, linoleum). Plaats een stevig kussen, een schuimkussen bedekt met een kleurrijke en aantrekkelijke stof: het kind kan gaan liggen, leren erop te rollen en het te gebruiken voor allerlei spellen uit zijn verbeelding.

Vanaf 10 maanden

Plaats een klein matras in de buurt van de bank die hij zal gebruiken om te klimmen. Het barpark trekt op deze leeftijd alle aandacht: wanneer het weinig tijd tegelijkertijd doorbrengt en het interessante objecten heeft, kan het kind genieten van deze omheining waar hij alleen speelt. Wanneer u in de buurt bent, laat u een van de staanders zakken zodat deze naar buiten kan klimmen. Bewaar je grote dozen, die geweldige hutten zijn (aan te passen door ze met vensters te doorboren). Als je een terras of een tuin hebt, is dit het moment om deze ruimte ook te benutten: een V-vormige ladder aan de zijkant biedt een goed klimspel, het gras en de kleine bewoners fascineren en laten je galopperen op handen en voeten.

Vanaf 12 maanden

Het werkt! Daarom beweegt het meer en meer en vinden zijn activiteiten meer buiten plaats. Hij heeft ook meer imitatiespeelgoed nodig: garage, poppenhuis, enz. Vermijd de koffer om speelgoed op te bergen: speelgoed is aantrekkelijk als het netjes en zichtbaar is. Er gaat niets boven lage boekenkasten, waarvan de bovenkant op het niveau van zijn hoofd reikt, om het speelgoed en de boeken te rangschikken die hij nodig heeft. Een tip om vermoeidheid te voorkomen: verander de plaats van het speelgoed door de inhoud van de planken twee keer per maand om te keren. De tapijten worden dan overbodig en onhandig om de vrachtwagen of de kinderwagen te duwen, ze te verwijderen.

Vanaf 18 maanden

Hij stapt uit zijn wieg en begint te tekenen. Het is tijd om naar het echte bed te gaan. Voor de leeftijd van 6 jaar geen mezzanine: het kind moet gemakkelijk kunnen uitstappen en naar bed gaan. Sommige fabrikanten bieden progressieve bedden: eerst aan de onderkant, vervolgens op de mezzanine die kan worden verhoogd als het kind groeit. Voeg een klein bureau of een tafel toe met twee stoelen waarmee u kunt tekenen, plasticine kunt maken, om de dinette te maken. Voor het opbergen van zeer klein speelgoed (type Playmobil), gaat niets boven plastic opbergdozen: neem ze vrij plat, zodat u de onderdelen gemakkelijk kunt zien. Bibliotheken van opslagkubussen bieden ook een praktische en esthetische oplossing.

Meer dan 18 maanden


Video: Words at War: White Brigade George Washington Carver The New Sun (Augustus 2022).