Informatie

Een plek in het plafond insluiten

Een plek in het plafond insluiten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of het nu gaat om laagspanning, 12 V of 220 V, inbouwspots hebben het voordeel dat ze discreet zijn en de verlichting van een plek perfect integreren met zijn architectuur. Verschenen met valse plafonds, blijven de vlekken miniaturiseren, vooral sinds de komst van zeer lage spanning.

De stap voor stap

Installatie

U hebt uw zeer lage spanningsspots gekozen, hier is hoe u ze installeert. 1 Rekening houdend met de gewenste verlichting en de kracht van de vlekken, traceer op het plafond, in potlood, een min of meer los gaas om de vlekken te rangschikken. 2 Om lichtlekken rond de plek te voorkomen, is het absoluut noodzakelijk om het vals plafond te boren met een gatenzaag die perfect scherp en precies op de binnendiameter van de plek is. U kunt ook een flens tussen het plafond en de lamphouder toevoegen, die de lichtfunctie niet wijzigt, maar de lamp weg van de rand verplaatst, waardoor elk risico van oververhitting wordt voorkomen. 3 Sluit de stroomdraden van uw elektrische circuit aan op de ingang van de transformator. 4 Verbind de draden van de aansluiting van uw plek op de uitgang van de transformator. 5 U kunt de transformator vervolgens voorzichtig in het gat steken en op het valse plafond plaatsen, boven het gipsplaat. 6 Maak al je verfafwerkingen voordat je de plek in het gat bevestigt. Ze zijn over het algemeen uitgerust met een clipsysteem dat ze heel eenvoudig vasthoudt. 7 Steek de halogeenlamp in de fitting en sluit het elektrische circuit opnieuw aan om uw nieuwe installatie te testen. Wacht hiertoe uiteraard tot de verf of afwerking van uw plafond volledig droog is om kortsluiting door vocht te voorkomen. 8 Logischerwijs gaat de installatie van spots hand in hand met de constructie van een vals plafond ... Als u spots op een reeds bestaand vals plafond wilt installeren, moet u daarom elektriciteit onder een staaf rond het plafond brengen en een kleine discrete opening om met een tamelijk rigide kabel de draden over het verlaagde plafond te kunnen leiden. Werk in tweetallen; nadat je de locatie van toekomstige plekken met een gatenzaag hebt doorboord, schuif je de draden voorzichtig ... Het is een beetje lang, maar het werkt!

Het advies van de professional

Zoals bij alle lichten, bepaal je eerst de verlichting die je wilt voordat je de juiste plek en de juiste lamp kiest. In feite vindt u naast de volledig vaste spots instelbare, telescopische spots, met of zonder diffusie-effect, met of zonder een reflector ... Merk op dat de installatie van inbouwspots een ruimte van minimaal 10 cm vereist tussen het "echte" en het vals plafond en dat, als u kiest voor zeer laagspanningsspots, u de installatie van de transformatoren direct in het vals plafond moet plannen, die in geval van een storing - altijd mogelijk - gemakkelijk toegankelijk moet blijven . Vergeet ook niet om uw spots uit te rusten met een dimmer die zeer aanzienlijk gebruikerscomfort biedt. Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006Opmerkingen:

 1. Kazragore

  Ja je bent een verhalenverteller

 2. Montaro

  Ik kan zoeken naar de verwijzing naar een site met de informatie over een thema dat u interesseert.

 3. Amin

  De auteur heeft een zeer aangename lettergreep

 4. Raymund

  En je hebt het begrepen?Schrijf een bericht