Behulpzaam

7 belangrijke stappen om uw interieur te transformeren in een kast vol curiosa

7 belangrijke stappen om uw interieur te transformeren in een kast vol curiosa


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Raar ... zei je raar? Een overblijfsel uit de Renaissance, het rariteitenkabinet is weer van kracht in ons interieur. Na een vurig enthousiasme voor Scandinavisch minimalisme waait er nu een onverwachte wind op de decoratieve planeet en lijkt het nieuwe codes met zich mee te dragen. Nu is het tijd voor accumulatie, voor een absoluut meer persoonlijke trend. Net als fluwelen koffers, aarzelen de kleuren niet langer om donkerder te worden om enkelvoudige stukken en andere wetenschappelijke eigenaardigheden te markeren, zoals een klein vertrouwelijk museum. Collecties van insecten, zeldzame planten, dierentrofeeën en bollen van bruiden staan ​​centraal, waardoor het lounge-buffet een grillige en kleurrijke uitstraling krijgt. Wat is nieuw in 2018? We staan ​​onszelf anachronismen en gekke onderwerpen toe, voor een ontspannen en ongeremd surrealisme. Zonder verder oponthoud, hier zijn zeven belangrijke stappen om uw interieur te transformeren in een kast met curiosa. Volg de gids om van de natuurgeschiedenis een verhaal van de 21ste eeuw te maken!

1. Verzamel de dozen zoals in het museum© Marie Graunbøl Photography / Cyrillus / Mamie Boude Het essentiële geheim voor een succesvol nieuwsgierig kabinet: accumulatie! De stijl is niet in halve maten, dus we durven buiten de kaders te denken. Illustraties, dozen en spiegels maken de muur voor een onconventioneel resultaat. Voor meer harmonie aarzelen we niet verschillende vormen en materialen . Houten of metalen lijsten, heksenspiegels, borduurtrommels, planten onder glas als een herbarium ... We combineren botanische onderwerpen en natuurwetenschappen, mystieke illustraties en verschillende diagrammen, zoals een verhaal. De old school posters van anatomie of geografie zijn perfect om het geheel een heerlijke regressieve toets te geven. Er zijn met name posters die te maken hebben met de anatomie van zeemeerminnen of andere fantastische dieren ... Wacht tussen wetenschappelijke werken en pure mythologie niet langer om twijfel te zaaien!

2. Verklaar je vlam aan het dierenrijk© Blueberry Home / Artes Longa / Foto's Bill Batten, Studio Toogood Vogels, insecten, schedels ... Ingebouwde dieren maken hun show! Net als in het natuurhistorisch museum vinden we het leuk om uit te vinden kleine producties tussen hoofdpersonen. Ingelijste vlinders, een kever onder een bel, een kraai op zijn stok en sommige koralen van de andere kant van de wereld ... Dit zou de nieuwsgierigheid van uw bezoekers moeten kunnen bevredigen! En voor het absurde maar essentiële detail, durven we zelfs enkele afbeeldingen van draken of eenhoorns, voor het eigenzinnige detail ... om spaarzaam gedistilleerd te worden! Als veel insecten en trofeeën worden verkocht in gespecialiseerde winkels, het is niet verboden om voor een facsimile te kiezen. Integendeel! Vooral sinds vandaag zijn er veel zeer realistische imitaties die in je interieur thuiskomt.

3. Stel je wetenschap tentoon onder glas© Pinterest / Nicole Franzen voor Gardenista / Debra Cronin Het draait niet alleen om het tentoonstellen van je collectie, het moet ook worden beschermd. Naast het toevoegen van cachet aan uw objecten, zijn de bollen van bruiden en andere glazen containers de juweelcasussen van keuze voor een kwaliteitsscografie. We hebben de kleine kristallijne dozen voor het opslaan van mooie mineralen, oude sieraden of haaientanden! We kiezen ze met messing of verouderde metalen randen, voor een retro en kostbare look. Kleine sculpturen of andere kunstwerken zijn ook welkom onder dekking, voor een mix van subtiele en bewerkte genres.

4. Experimenteer met enkele stekken© Adrian Briscoe / Ethanolie / Poly Wreford Kennisgeving voor beginnende wetenschappers! Ga je gang voor een beetje afstoffen van reageerbuizen en oude bekers, heilige overblijfselen van onze scheikunde lessen. Laten we gaan voor een kleine knipcursus ! Deze slimme tuinbouwtechniek, zeer eenvoudig uit te voeren, maakt het mogelijk vermenigvuldig zijn groene planten tegen lagere kosten. Om te beginnen nemen we een stengel van de te dupliceren plant, die we een beetje pluizen. We kiezen een mooie container laboratorium, gevuld met water en de stengel verwijderd. Je moet gewoon ervaring integreren in het rariteitenkabinet . En nu, een beetje geduld totdat de wortels verschijnen!

5. Reis door de bollen© Etsy / Selency / I Spy DIY Voor wie van reizen houdt, is dit iets voor jou! Om een ​​te geven globetrotter kijk naar je nieuwsgierigheidsaltaar , we spelen de kaart van aarde . Opgestapeld, in verschillende kleuren, helder, groot of klein ... Voorbij zijn de dagen dat we dachten dat de aarde plat was, we aarzelen niet langer om zijn mooie ronde vorm te tonen! Om de hoogte van onze bollen te variëren, kunnen we onszelf helpen enkele vakkundig gestapelde atlassen. En als je graag over de hele wereld reist, waarom plant je dan niet een paar gekleurde pinnen? Een goed idee om uw favoriete bestemmingen aan te geven. Avontuur is van jou!

6. Cultiveer een echte geheime tuin© Anette Laurim Planten zijn populair, en het is niet het rariteitenkabinet dat ons zal laten liegen! Zeker, de mooie spelen de kaart van de groentecollectie voor een sfeer helemaal in finesse. Zeldzame exemplaren, cactussen, plantplanten, luchtmeisjes of mooie carnivoren ... Er gaat niets boven een bonte verzameling bewondering wekken. We denken ook aan gevoelige planten , waarvan de bladeren opvouwen zodra een hand ze laat grazen! sommige vetplanten zijn, naast hun geometrische vormen, soms doorschijnend, zoals waterparels. Om nog maar te zwijgen bio-luminescerende planten , technologische innovatie van de 21ste eeuw, voor een licht interieur. Er zijn veel botanische wonderen, het is zeker dat je je geluk snel zult vinden!

7. Word dronken op oude flessen© marij hessel via Blogspot Entermyattic / FleaingFrance Brocante Society Ongeacht de fles ... Zolang het retro, kleurrijk en een oud label heeft! Dit is het geheim van een rariteitenkabinet, apothekerswinkel. Het resultaat is bijvoorbeeld een zeer chique accumulatie op een schoorsteenrand. Een paar veren of plantenstengels hier en daar, en voila! Als er momenteel oude flessen in de winkel liggen, kunt u het beste zelf op jacht gaan. Over het algemeen bieden rommelmarkten en garageverkopen erg leuke verrassingen. Oude oranje, blauwe of groene flessen, transparante flessen met kurken ... Er is voor alle smaken en alle budgetten ! Enige advies: het is beter om vroeg aan te komen om te profiteren van de beste keuze. Liever een huislichaam? We kijken naar de kant van eBay of advertenties. Dus het is aan jou! U hebt nu alle sleutels bij de hand om het kabinet van curiosa te creëren dat bij u thuis past! Wacht dus niet langer om je (natuurlijke) verhaal te vertellen!Opmerkingen:

 1. Dalkree

  Ik ben definitief, het spijt me, maar het benadert me niet. Zijn er andere varianten?

 2. Kamlyn

  Ik doe mee. Het was en met mij. Laten we deze vraag bespreken.

 3. Meztizragore

  kan de blanco invullen...

 4. Larenzo

  Is het absoluut met je eens. Goed idee, ik bewaar.Schrijf een bericht