Informatie

Japanse patronen fleuren decoratieve items en textiel op

Japanse patronen fleuren decoratieve items en textiel op


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nauwkeurig en geïnspireerd door de natuur, zijn traditionele Japanse patronen vaak te vinden op onder andere textiel en hedendaags serviesgoed. De meest voorkomende redenen? de bloemen . De bloemenpatronen zijn subtiel getekend en geïnspireerd op de vier seizoenen. De herfstbloemen zijn chrysanten, de winterbloemen zijn camelia's of pruimenbloesems, die van de lente zijn kersenbloesems, blauwe regen of pioenen, eindelijk zijn de zomerbloemen Japanse wateririssen , clematis of stokrozen. Deze bloemen hebben over het algemeen een zeer precieze betekenis. De pioen bijvoorbeeld, ook aanwezig in Chinese motieven, symboliseert luxe en verleiding. Ivy suggereert tal van nakomelingen en welvaart in het bedrijfsleven. Boogschutter of waterpijlen vertegenwoordigden moed en moed en werden gebruikt op de wapenschilden van samoeraienfamilies. Nog steeds in de plantenwereld, de bamboe en de pijnboom zijn wijd vertegenwoordigd in Japanse motieven vanwege hun alomtegenwoordigheid in het dagelijks leven. de dieren zijn belangrijk in de Japanse beschaving en worden daarom afgebeeld op objecten. Zo komen vogels en vlinders vrij vaak voor. Eindelijk de arabesken en de geometrische vormen symboliseren ook de Japanse cultuur. Qua kleuren vinden we vaak heldere kleuren zoals roze of rood, geassocieerd met groen, blauw, oranje ... De patronen zijn vaak fijn getekend en altijd elegant. Tegenwoordig vinden we deze Japanse inspiratie op tafelgerei en meer in het bijzonder borden (Luminarc), in huishoudtextiel zoals beddengoed (Becquet), maar ook op wandbekleding zoals behang (Heytens). Deze objecten brengen een zekere verfijning in aanvulling op een zeer Oosterse charme! Voor meer informatie over Japanse patronen: 250 patronen en Japans ontwerp Shigeki Nakamura Patroon bronboek met CD-Rom aangeboden Editions Fleurus 14,95 euroOpmerkingen:

 1. Kigar

  Goed gedaan, je zin is briljant

 2. El-Marees

  Ik deel je mening volledig. Er zit iets in en ik vind je idee leuk. Ik stel voor om het ter sprake te brengen voor algemene discussie.

 3. Ivey

  Opmerkelijk, het is de waardevolle informatie

 4. Mauzilkree

  Ik betreur het dat ik nu niet aan discussie kan deelnemen. Het is niet genoeg informatie. Maar dit thema ben ik heel veel interesses.Schrijf een bericht