Behulpzaam

Hoe oude houten meubels op te knappen?

Hoe oude houten meubels op te knappen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hebt een oud houten meubel opgegraven en je weet niet hoe je het moet opknappen? U bent bij ons aan het juiste adres! Reinigen, repareren, schilderen, maatwerk en afwerkingen ... Wij geven u alle belangrijke stappen om uw vintage meubels te renoveren en opnieuw te typen. Wat geeft hem een ​​tweede jeugd ...

Stap 1: Bereid je voor

Voordat u overweegt om uw houten meubels te renoveren, moet u het schoonmaken! Niet alleen moet je je steun schoon maken om het te kunnen vernieuwen, maar bovendien kun je met deze stap zien of je oude meubels gewaxt of gelakt zijn! Verdun hiervoor eenvoudig wasmiddel of spiritus en wrijf het meubel lichtjes in met een doek. Als deze laatste de kleur aanneemt, betekent dit dat uw meubels in de was zijn gezet. Zo niet, dan zijn uw meubels gelakt. Vergeet niet te spoelen en te laten drogen! Als je de waslaag wilt verwijderen, kun je een wasverwijderaar gebruiken en in de richting van de houtvezels wrijven. Als u de vernis van uw meubels wilt verwijderen, gebruik dan grof schuurpapier of een elektrische schuurmachine om het te schuren. Resultaat? Je meubels worden onbewerkt en kunnen worden aangekleed!

Stap 2: repareren© Heju Na het verwijderen van hardnekkig vuil en het voorbereiden van uw ondersteuning, kunt u nu uw meubels repareren. Om onvolkomenheden te verbergen, kunt u een speciale houtafwerkingslaag gebruiken. Op deze manier camoufleert u eventuele onregelmatigheden zoals strepen. Als uw meubels gaten bevatten, moet u ze vullen! U kunt houtpasta gebruiken om met een spatel aan te brengen. Vergeet niet om het overtollige te laten drogen en te schuren om een ​​vlak oppervlak te vinden. Voor grotere schade zoals een gebroken hoek of een gat groter dan een inkeping, kunt u houtplamuur of houtvuller in dezelfde schaduw gebruiken als uw meubels. Hiermee kunt u de ontbrekende delen van uw meubels reconstrueren. Ze worden gebruikt als houtpulp en moeten na het drogen worden geschuurd.

Stap 3: schilderen

Nu je oppervlak schoon is, is het klaar om een ​​paar lagen verf te ontvangen ... Het is het langverwachte moment van de make-over! Zorg er in de eerste plaats voor dat u de handgrepen en laden van uw meubels verwijdert om het schilderen gemakkelijker te maken. Gebruik hiervoor de meegeleverde verf en breng deze kruiselings aan. Dat wil zeggen, loodrecht op de houtnerf en vervolgens in de richting van de korrel. Wat het materiaal betreft, u kunt voor het grootste deel van het werk een rol gebruiken en een borstel om de hoeken te schilderen. Plan in alle gevallen een tweede laag om uw meubels resistenter te maken. Vergeet niet om het goed te laten drogen tussen elke laag zonder te lang te wachten. U mag inderdaad niet meer dan 48 uur drogen. Overweeg om het hout subtiel te schillen om de tweede laag gemakkelijker te laten plakken. Hoe? Licht schuren met fijnkorrelig schuurpapier om kleine verfbellen glad te strijken. Doe het rustig aan om de verflaag niet te verwijderen!

Stap 4: Aanpassen© Poppytalk Uw meubels zijn bijna klaar! Je hoeft alleen maar aan de afwerkingen te werken. Om het aan te passen, hebt u keuze te over! U kunt geometrische patronen schilderen met behulp van een sjabloon of plakband. Op dezelfde manier kunt u een deel van het meubilair met een andere kleur leuk schilderen. Men denkt bijvoorbeeld aan de voeten of zelfs aan de laden. Verkiest u de authenticiteit van een verouderd meubel boven de moderniteit van een geschilderd meubel? Niets belet je om je meubels te skaten! Om te beginnen, (her) ontdek ons ​​artikel over de trend van verweerd meubilair! Behalve schilderen, kunt u uw houten meubels een facelift geven door de handgrepen of knoopsgaten te veranderen. Dit is een detail dat het verschil kan maken! Ten slotte, als je niet de ziel van een klusjesman hebt en schilderen niet je hobby is, overweeg dan om stukjes behang of zelfklevende stickers te gebruiken om je meubels te personaliseren. Om je een idee te geven, kun je je laten inspireren door Adeline Klam's doe-het-zelf waarvoor de ontwerper Japans papier gebruikte om de voorkant van haar meubels te bedekken. En het resultaat is om voor te sterven, toch?

Stap 5: Bescherm

Laatste stap voordat u geniet van uw nieuwe meubel: de afwerkingen! Om uw meubels te beschermen, moet u kiezen tussen een vernis, was of olie. En afhankelijk van uw keuze, zal het resultaat niet hetzelfde zijn! Wax en olie zijn ideaal om de natuurlijke geest van het hout te behouden, terwijl de lak een meer satijnen afwerking geeft. Heb je je meubels opnieuw in kleur geverfd? Geef de voorkeur aan een matte lak die de kleur van de verf niet verandert. En jij, wat zijn jouw tips voor het restylen van oude houten meubels?


Video: Een oude houten meubel herstellen en afwerken tot een fraai eyecatcher in uw interieur (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Hale

    Mijn excuses, maar naar mijn mening begaat u een fout. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

  2. Ketaur

    Naar mijn mening geef je de fout toe. Schrijf me in PM, we praten.

  3. Mosegi

    Ik ben van mening dat u zich vergist. Ik kan mijn positie verdedigen. Mail me op PB.Schrijf een bericht