Opmerkingen

10 dingen die je kunt doen met houtas

10 dingen die je kunt doen met houtas


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heb je het geluk om een ​​open haard te hebben? Na het genieten van de hitte van de vlammen, maakt het vuur plaats voor as. Zoals velen, let je niet op. Houtas bevat echter naast een natuurlijk element (op voorwaarde dat het van droog en onbehandeld hout komt) belangrijke eigenschappen voor het onderhoud van zowel het interieur als de tuin. Ontdek de top 10 dingen die u kunt doen met houtas.

1. Reinig de ramen

Het is zeker de bekendste truc als het gaat om het terugwinnen van houtas. As heeft inderdaad het voordeel dat het ontvettend is en zorgt voor streeploze vensterreiniging! Gebruik een vochtige doek of krant en dompel het onder in koude as. Je moet gewoon wrijven en spoelen voor onberispelijke ramen!

2. Glans zilverwerk en messing

Net als voor ruiten is houtas een geweldige bondgenoot voor het reinigen van zilverwerk en decoratieve koperen voorwerpen. Het voordeel? Houtas herstelt, naast een goede natuurlijke reiniger, de glans van zilver en koper. In de praktijk kunt u een kleine pasta maken met houtas en water om op de betreffende objecten aan te brengen.

3. Ontvet de vaat

Om dezelfde redenen als hierboven vermeld, kan de houtas worden teruggewonnen om met vet ingevette schalen schoon te maken. Maar let op, hoewel het ontvettend is, is houtas niet antibacterieel! Het zou je gewoon moeten helpen om de moeilijkste afwas te herstellen!

4. Neutraliseer slechte geuren

Of het nu komt door bepaald voedsel in de koelkast of de aanwezigheid van een huisdier, slechte geuren zijn nooit aangenaam wanneer ze binnen worden uitgenodigd. Net als koffiedik helpt houtas slechte geuren in huis op te vangen. Plaats een kleine kom in de koelkast, de kattenbak en voila!

5. Maak een natuurlijk wasmiddel

Lange tijd gebruikt voor het maken van zeep, houtas bevat potas, een meest effectieve wasmiddel. Gebruik één volume as voor twee volumes kokend water. Laat 24 uur inwerken en filter het resultaat met een koffiefilter. Voeg een paar druppels etherische oliën toe om het op smaak te brengen en je bent met een nieuw zelfgemaakt en natuurlijk reinigingsmiddel!

6. Kweek de planten

Zoals alle tuinliefhebbers weten, is houtas een uitstekende meststof! Rijk aan minerale zouten, biedt het vele voedingsvoordelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van een gazon, planten, bloemen of zelfs een moestuin! Verspreid regelmatig een beetje houtas aan de basis van je planten om ze meer te laten groeien!

7. Verrijk de compost

Zoals u kunt zien, is houtas een uitstekende meststof. Maar het kan ook nuttig zijn om het composteringsproces te versnellen. Strooi subtiel en spaarzaam houtas in uw buitencompost en u vertelt ons over de nieuwe…

8. Bescherm de moestuin

Het is duidelijk dat houtas erg handig is voor de tuin. Dus in plaats van het weg te gooien, kun je er net zo goed van profiteren. In de moestuin fungeert verse as als een anti-slak en slakafweermiddel. Door het rond uw plantages te sprenkelen, verjaagt u de gastropoden en beschermt u uw moestuin op een natuurlijke manier! Ter informatie, deze tip is alleen effectief bij droog weer. Het is niet nodig om het te proberen als het regent!

9. Maak tanden witter

Het klinkt misschien vreemd, maar geloof ons, dit natuurlijke product kan wonderen verrichten. Net als zuiveringszout kan houtas worden gebruikt voor cosmetische doeleinden. Toegepast op een tandenborstel, kan de as vergeelde tanden witter maken.

10. Smelt het ijs op de grond

In de winter verandert sneeuw snel in ijs, waardoor buitensteegjes worden gemaakt, echte ijsbanen! Let op, houtas kan worden gebruikt om ijs gemakkelijk te smelten. Het goede nieuws? Het beschadigt de aarde en het beton veel minder in vergelijking met het sneeuwzout.Opmerkingen:

 1. Paul

  Stunned!

 2. Tiarchnach

  Als specialist kan ik de hulp verlenen. Samen komen we tot het juiste antwoord.

 3. Taber

  Die van hem is nog niet aangekomen.

 4. Dair

  toch

 5. Coyle

  het antwoord zeer waardevolSchrijf een bericht