Opmerkingen

Het is trendy: kurk!

Het is trendy: kurk!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De ontwerpers zijn formeel: kurk, een uitzonderlijk materiaal, is terug van weggeweest! Na een grote rage in de jaren '70 was het enigszins in populariteit gedaald. Die dagen zijn nu voorbij! Grondstof met een zacht hart, dit elastische medium met warme nuances kan nu in elk interieur worden geïntegreerd. In totale look of met kleine subtiele en gecontroleerde aanrakingen, houden we van zijn natuurlijke spikkel. Geprezen door de grootste namen in design, is het nu beschikbaar in talloze vormen en gebruiken om het oog te behagen, maar niet alleen. Inderdaad, in de beweging om terug te keren naar authenticiteit die steeds meer consumenten lijkt te vervoeren, maakt het vooral deel uit van een 100% ecologische benadering. Of het nu gaat om meubels, vloeren, wandbekleding of een decoratief object, de vele eigenschappen maken het tot een echte aanwinst. Isolerend, schokbestendig en waterdicht, kurk heeft ons zeker niet verrast. Wat als u zich laat verleiden?

Kurk, een natuurlijk en ecologisch materiaal© Le Routard / La Dépêche de Kabylie Links een kurkeik waarvan de schors net is genomen. Juist, de grondstof wacht op verwerking. Gemaakt van de schors van een boom genaamd kurkeik, kurk wordt voornamelijk geoogst rond het Middellandse-Zeegebied. Met meer dan de helft van de wereldproductie is Portugal de eerste fabrikant ter wereld. Het oogsten gebeurt om de negen jaar met de hand, in de regels van kunst. Om de boom zoveel mogelijk te behouden voor toekomstige verwijdering, wordt ervoor gezorgd de stam niet te verwonden. Na het opkomen wordt de kurk gereinigd en gedroogd voordat hij zijn definitieve vorm aanneemt. De kurkeik is een opmerkelijke boom: zelfs als de schors wordt verwijderd, groeit hij onvermoeibaar terug en regenereert hij het ontbrekende materiaal. Dus dit is een onuitputtelijke natuurlijke hulpbron, een volledig hernieuwbaar materiaal. Maar dat is niet alles. Om zijn schors te recreëren, heeft de boom koolstofdioxide nodig. En dit, tussen drie en vijf keer meer dan een kurkeik waarvan de schors ongeschonden is. Het oogsten van kurk draagt ​​daarom bij aan de vermindering van broeikasgassen. Nee, je droomt niet: door kurk te kopen, helpt u de opwarming van de aarde te vertragen! Geen excuses meer om niet te kraken ... Voor een 100% milieuvriendelijk decor!

Meerdere eigenschappen voor één materiaal© NatureLiege In de slaapkamer, aan de muur, isoleert de kurk u van de omringende geluiden. De talenten van Cork stoppen niet bij de milieukwaliteiten. Het is niet alleen licht, kneedbaar en elastisch, maar ook een materiaal naar keuze qua isolatie. Laat haar zijn warmte- of akoestisch, u hoeft geen zwaar werk te doen om van dit comfort te profiteren! Geïnstalleerd op de grond, halveert het bijvoorbeeld voetstappen. Misschien een kans om vrede te sluiten met de buren hieronder? Het zorgt niet alleen voor demping en zachtheid onderweg, maar houdt ook warmte vast. Als we kunnen besparen op de stookkosten, zijn we erg blij! Met zijn hoge veerkracht, het is niet bang voor schokken, vandaar de creatie van bi-materiële objecten die robuustheid en elegantie combineren. Maar daar stopt de lijst met kwaliteiten niet. Interessant is dat het zich gemakkelijk aanpast aan waterpartijen omdat waterdicht, hypoallergeen, antimicrobieel en natuurlijk rotvrij. Als je te horen krijgt dat hij een kampioen is!

De favoriet van de ontwerper: cork 2.0© Made In Design De Basil-serie van ontwerper Arthur Leitner, de favoriet van de redacteur. Indien bekend sinds de oudheid, heeft kurk zijn hoogtijdagen in de jaren 70. Met zijn natuurlijke uitstraling en zijn unieke patronen is het vandaag weer van kracht, versterkt door het talent van gerenommeerde ontwerpers. Onderdeel van de langzame levensduur trend vanwege zijn rauw en authentiek uiterlijk, kurk is een soort van het nieuwe hout. In termen van meubels eerst, zoals het merk Corque Design dat het talent van verschillende ontwerpers rond het kurkmedium samenbrengt. Zijn doel? Bevorder de sensorische en omgevingskenmerken van het materiaal, door een creatief, functioneel en duurzaam ontwerp. In dezelfde geest heeft de Sofalca-groep, gespecialiseerd in isolatie, het merk BlackCork gecreëerd in een resoluut moderne geest. Om te ontdekken, veel stoelen en kleine salontafels waarvan de bijzonderheid ligt in de gerookte kleur van de kurk waaruit ze zijn samengesteld. De editor Petite Friture belicht ook de Basil-serie, bijzettafels met kurknoten bedacht door de ontwerper Arthur Leitner. Beetje bij beetje vallen meer toegankelijke merken op hun beurt in de charme van het materiaal. Een klok bij Zuiver, een vloerlamp bij Lade, een treeft bij Ferm Living, vazen ​​bij Bloomingville, of zelfs de meubelgigant Ikea met zijn "Sinnerlig" -serie ... De keuze ontbreekt niet, dus het is jouw beurt om te spelen!

© Ikea Sinnerlig, collectie geboren uit de samenwerking met ontwerper Ilse Crawford.

Cork: hoe het te integreren in mijn decor?© Haro Het merk Haro biedt elegante, comfortabele en trendy kurkvloeren. Met zijn zachte tinten is het zo gemakkelijk te matchen in onze interieurs en kan overeenkomen met bijna elke kleur. Als we in de eerste plaats denken aan het onherleidbare prikbord op kantoor, is dit niet de enige plaats van expressie van dit prachtige materiaal. Vandaag aarzelen we niet langer bedek een heel deel van de muur voor een karakterdecoratie. En waarom niet in de woonkamer? Verkocht in de vorm van rollen of grote panelen, het is lichtgewicht, gemakkelijk te hanteren en te installeren. Voor een metamorfose in een oogwenk! In combinatie met witte en lichte kleuren past het perfect bij een Scandinavisch decor. Dan is het aan jou om je persoonlijke touch toe te voegen: waarom zou je het niet aanpassen met een paar mooie foto's? En omdat het een resistent materiaal is, wordt het gemakkelijk om het scherm te veranderen zodra de wens zich voordoet! Op de vloer brengt het een zachte en warme sfeer. Het is nu te vinden in verschillende kleuren, of zelfs imitatiehout, dat wil zeggen als het wordt bewoond! Op de keukenvloer waarderen we het vanwege zijn anti-schok eigenschappen. Goed nieuws: het werkt ook als een bord aan je handen ontsnapt! Maar het wordt ook gevonden in de vorm van een dienblad, treeft ... En waarom niet kurk in de badkamer? Met de zijne legendarische waterdicht, het brengt de kleine vonk van originaliteit met zich mee. In de meubels of in kleine details in de inrichting van de woonkamer, het is zacht om naar te kijken en wordt gewaardeerd om zijn fonetische kwaliteiten. Evenzo, in de slaapkamer, bevestigd aan de muur, isoleert het u van externe geluiden. Rustgevende slaap is van jou!Kurk is duidelijk een materiaal met meerdere mogelijkheden dat ons nog niet heeft verbaasd! Laat jij je tussen de duurzame ontwikkeling en het ontwerp 2.0 betoveren door deze geweldige brut met een zacht hart?


Video: Trendy kurk (Augustus 2022).